ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Open Vld organiseert geheime peiling… en verbleekt bij het resultaat – 't Scheldt

Open Vld organiseert geheime peiling… en verbleekt bij het resultaat

De uitkomst van een geheime peiling die door de Open VLD was besteld, deed deze week de nodige alarmbellen afgaan bij de liberalen. De kans dat de Open Vld de cijfers deelt met U, het publiek, is zeer klein tot onbestaande.

De uitkomst van een geheime peiling die door de Open VLD was besteld, deed deze week de nodige alarmbellen afgaan bij de liberalen. De kans dat de Open Vld de cijfers deelt met U, het publiek, is zeer klein tot onbestaande.

**

Van afgaan gesproken: de Open VLD zou beter de boeken sluiten, want de blauwe partij haalt nog amper 8 procent van de stemmen. De gevreesde winnaar blijkt het Vlaams Belang met meer dan 34 procent. De verguisde Tegenpartij kleedt de tamme liberalen nog gezwinder uit dan ze dat meestal zelf doen.

Begrijpelijk dat het Vivaldi-genootschap de komende Vier seizoenen-storm voor wil blijven. Nu moeten enkel nog Koen Geens (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD) de knikkers verdelen zonder ruzie te maken. Wat krijgt de ene als de andere wel premier wordt? De christendemocraten doen met wat mysterieus misbaar alsof er nog getwijfeld wordt aan een regeringsdeelname en de liberalen willen voor die overblijvende kiezers bewijzen dat ze relevant zijn. Iedereen doet er zijn voordeel mee.

Mocht u zich als burger benadeeld voelen, dan springt er binnenkort wel een statisticus of politicoloog uit een hoge hoed om u te verzekeren dat het allemaal nog veel erger had kunnen zijn indien deze minderheidsclub van politici op leercontract met hun virologisch staartbeentje u niet had gered. De cijfers van de geheime peiling tonen echter een wel zeer bittere waarheid.

***

U las dit het eerst op ‘tScheldt…Dankzij onze abonnees kunnen we nu en dan iemand doen afdalen in de krochten van sommige politieke hoofdkwartieren om te polsen wat er écht gezegd wordt. Kies een abonnement:

10 reacties op “Open Vld organiseert geheime peiling… en verbleekt bij het resultaat

 1. Tja, als de blauwen een linkse rat in hun gelederen blijven gedogen is dat niet zo verwonderlijk… Ze kunnen volgevreten moefti Somers nóg wat meer troostprijzen geven en dan halen zelfs die 9% niet meer want ik vermoed dat iedereen die migrantengatlikker nu wel grondig beu zal zijn. Nu nog zien wie de meeste knikkers krijgt: een halve seniele tjeef of een blauwe nepotist? Dat die flutpartijtjes zó’n schrik hebben van nieuwe verkiezingen… tja, ‘t is niet moeilijk! Maar geen nood, dan kunnen ze met de bedelhoed gaan aanschuiven om hun degoutant hoge buitenschoppremie te gaan cashen. De tegenwaarde van een huis is voor die nutteloze parasieten nog lekker meegegraaid nadat ze jarenlang een riante wedde op het zweet van mensen die écht werken in de zakken kregen geschoven. Zie ene E. Van Rompuy: zowat 400.000 euro!!! omdat hij jarenlang azijn heeft gezeken. Daarbovenop genieten deze opvreters van de staat nog eens van een pensioen dat zelfs stukken hoger ligt dan dat van iemand met een hoge wedde. De sukkelaar die zijn godganse leven gewroet heeft, mag het stellen met een kleine 1500 euro/maand (als het al zoveel is) Buitenschoppen die handel en nieuwe verkiezingen! en liefst zo rap mogelijk!

 2. Volkomen logisch. De 36e kalenderweek is getekend door de complotvergadering van de angsthazen. Het blauwe fabriekje van Gwendolyn heeft de doodsklok ingeluidt van een partij die en mooie toekomst kon hebben, maar faalde. De tricolore franskiljons van het kapitaalbelust wereldje heeft de Vlaamse sneltrein gemist want burgerzin is ook volksgebonden, sociaal doch daarom niet socialistisch. Groene Gysels die nu in Europa de honigpotten mee uitlikt kijkt wellicht onbegrijpend op de”nationale” gang van zaken waaraan hijzelf het startschot gaf ! Een complot tegen de volkswil door het vernietigen van de democratische gedachte door verwachte macht van de particratie. Doch ook hij faalde. Een politieke partij uitsluiten met hulp van opportunisten omwille van het smeer, is geen model voor mensen die zelfverklaarde democraten “zouden” willen zijn. Democratische verkiezingen moeten ons landje redden doch de pil zal bitter zijn. Tegen de wil van 1830, “la Belgique sera latine ou ne sera pas”, is geen eerlijke Staat te vestigen.
  Demo-cratie mag geen “vodje papier” worden. Laat allen die het beste voor ons landje voorhebben door algemene vrije verkiezingen te houden,, de pil slikken, de Staat tot een confederatie omvormen, aanvaarden de fout van buitenlandse doplomaten waarbij de Europese cultuurgrens tussen de germaanse en latijnse volkeren straal genegeerd werd, aanpassen. DE eenheidsstaat tot een dubbewoning uitbouwen met een goede buurmanschap die elk hun eigen gezinnetje naar eigen inzicht beheren, welwillend mekaar steunen en helpen in slechte tijden maar in totale vrijheid bepalen wat en hoeveel er geschonken, eventueel tijdelijk wederzijds over de haag geleend word. Wallonië zijn fierheid laten terug verdienen en zich op te richten naar de normen van het Avondland ! Volkseenheid is de grootste verdienste ! En voor het Waalse én voor het Vlaamse volk. Hoop doet leven…..

 3. Amaai Lode Somers met de gestrekte rechter arm, Bompa van dat allochtonofiel Bartje , zal zich in zijn graf omdraaien. Egbert Lachbekje gooi er nog een multiflauwekulturele schep bovenop om allochtonen proberen te overhalen tot toekomstig bont & blauw stemgedrag door een allochtoon politiek (lichtge)wicht te pistoneren. Zij doen maar, de tricolore beker voor het kampioenschap “Eigen Ruiten Ingooien”, heeft de nog nauwelijks “open”(sic) VLD met verve verdiend , masochistisch op weg om de Limbo te dansen, ONDER de lat der kiesdrempel.

 4. We hebben in dit apenland van een zakdoek groot 2 koningen en 2 koninginnen (het waren er ooit 3), het hoogst aantal zakkenvullers per kop van de bevolking, een hoop regeringen, een half peloton ministers van volksgezondheid (waarvan er 1 zelfs voor 3 telt) en nu hebben we ook nog 2 democratieën: de eerste van de kiezer en de tweede van de politici, die dan absoluut weer geen rekening houdt met de eerste..

 5. Gewoon de Vlaamse ratten van blauw en de mossels van cd & v uit de Vlaamse regering gooiën, de spa uit Antwerpen, en samen met het VLB ( Vlaams Blok ) een nieuwe meerderheid vormen, gooi één miljoen naar een Vlaamse cd & v’er en men heeft zo een meerderheid in Vlaanderen.

  Laat belgië dan maar verder besturen door een alegaam van diverse zakkenvullers.

  Fuck belgië.

  Leve Vlaanderen.

  ( Vlaanderen moet dan wel bewijzen dat ze het beter kunnen dan onze huidige politiekers )

  Leve de

 6. onbegrijpelijk macht is voor sommige het belangrijkst! en de postjes
  voor niets gaan stemmen!
  de volgende verkiezingen Vlaanderen boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *