Op tournee met het OCMW (7): de truc van de net niet echte echtscheiding – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (7): de truc van de net niet echte echtscheiding

Uit de staalgroene ijzeren kasten van het OCMW valt er elke week een dossier op de grond dat ‘tScheldt met belangstelling opraapt en met stijgende verbazing leest. Deze week het dossier van Nabila…

Uit de staalgroene ijzeren kasten van het OCMW valt er elke week een dossier op de grond dat ‘tScheldt met belangstelling opraapt en met stijgende verbazing leest.

**

Deze week het dossier van Nabila

Nabila was gehuwd. Is gehuwd. Was gehuwd. Is gehuwd…. Even terug naar de feiten. Nabila IS gehuwd. Ze ZEGT dat haar man haar verlaten heeft eind vorig jaar.

Omdat Nabila ziek is en op invaliditeit staat was haar man kostganger en gezinshoofd. Het gezin heeft 3 kinderen.

Nu haar man het volgens haar is afgestapt (ze zijn dus NIET gescheiden), moet Nabila plots alles alleen betalen… zegt ze.

Het immer goed- en vrijgevige OCMW heeft de taak van de man van Nabila overgenomen en heeft de invaliditeitsuitkering van Nabila al opgetrokken naar ‘gewoon’ leefgeld-niveau.

Echter zo blijkt, is de huur van de sociale woning van het gezin meer dan drie maanden in 2019 niet betaald geweest. Dat is nog van in de tijd dat Nabila en haar man (waarvan ze ZEGT dat hij weg is) samen waren. Er blijken nog meer schulden op te duiken in het verhaal van Nabila, zo zijn de schoolfacturen van de kinderen al in geen tijden meer betaald.

In normale omstandigheden wendt een Vlaming met schulden zich tot familie, een bank, een advocaat, een collectieve schuldenregeling, een schuldbemiddelaar…. En als die Vlaming geen oplossing vindt, dan heeft hij of zij brute pech, en dan wordt hij of zij zonder pardon uit de woning gezet.

Niet zo Nabila. Zij kent het toverwoord. Het toverwoord is HULPGELD. De plaats waar het toverwoord feilloos werkt is het OCMW.

De man van Nabila die plots geen zin meer heeft om voor zijn gezin te zorgen, of om de schulden te betalen, en die niet gescheiden is van Nabila, vindt een uitstekende partner in het OCMW.

Want het OCMW heeft beslist de achterstallige huur van 2019, een slordige 2000 euro, helemaal te betalen (zelfs niet te lenen, gewoon te betalen). Waarvoor dank beste, hardwerkende, hopeloos naïeve Vlaming.

En nu gij!

***

‘tScheldt is het enige medium in Vlaanderen dat met loepzuivere cijfers en verhalen aantoont dat er iets GIGANTISCH mis is met de OCMW’s. Steun ons zodat je weet wat er met je geld gebeurt. Kies je abonnement:

6 reacties op “Op tournee met het OCMW (7): de truc van de net niet echte echtscheiding

 1. En hoe, vraag ik mij dan af, komen jullie aan een dossier met vertrouwelijke informatie?
  Dat kan enkel indien een MW zijn beroepsgeheim heeft geschonden! Los van het feit of het dan al niet waar is.

  1. En zelfs àls een medewerker zijn/haar beroepsgeheim ZOU geschonden hebben, verandert dat dan de grond van de zaak? Het verandert m.i. enkel het feit of we het “mogen weten” of “niet mogen weten”.

   1. Correct, indien er maatschappelijke werkers zijn die ons het ware verhaal achter zovele zaken willen uit de doeken doen, we zijn vragende partij…

 2. dat mag de gewone ,belastingbetalende ,Vlaming NIET weten !!!
  Moest die alles weten dan was het revolutie en dat moet natuurlijk vermeden worden want al hun postjes kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *