ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op tournee met het OCMW (9): de truc van de pro deo advocaat – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (9): de truc van de pro deo advocaat

Elke week valt er ergens in Vlaanderen een dossier uit een groene lakijzeren kast van een groot OCMW. Alleen de vrijwillig medewerkende journalisten van ‘tScheldt verwaardigen het zich om te bukken en het dossier op te rapen. Deze week het verhaal van de familie Hassan…

Elke week valt er ergens in Vlaanderen een dossier uit een groene lakijzeren kast van een groot OCMW. Alleen de vrijwillig medewerkende journalisten van ‘tScheldt verwaardigen het zich om te bukken en het dossier op te rapen. De betaalde en gesyndiceerde collega’s van de Regimepers halen hun neus op voor dergelijke dossiers want zij vinden het ongepast om kritiek te hebben op beslissingen van een eerbiedwaardige instelling als het OCMW.

Deze week het verhaal van de familie Hassan

De familie Hassan is een vluchtend gezin. Zij hebben iets wat een gewone Vlaming niet heeft, een pro deo advocaat. Het is ‘tScheldt nog altijd een raadsel hoe de familie Hassan in België kan arriveren uit oorlogsgebied zonder bagage, maar wel met een pro deo advocaat onder de arm.

Dankzij hun pro deo advocaat verwerven de Hassans op een wip en een gauw het diploma van ‘erkend vluchteling‘. Het is na ‘burgerlijk ingenieur’ het meest interessante diploma in België want het levert ogenblikkelijk een riant inkomen op dat mits wat hulp van de pro deo advocaat kan omgezet worden in een permanente bron van inkomsten zonder dat de Hassans ooit maar één dag moeten werken in hun verdere leven.

De Hassans zijn met 8. Papa, mama, 5 kinderen (waarvan 3 minderjarig) en een inwonende grootmoeder. Eigenlijk zijn ze met 9 want de pro deo advocaat is vastgelijmd aan elke aanvraag die de Hassans in ons systeem lanceren.

De eerste truc van de pro deo advocaat is de Hassans te verdelen over drie verschillende hulpsystemen die de Hassans – zoals investeringsfondsen – Manna 1, Manna 2 en Manna 3 hebben genoemd naar de Bijbelse oorsprong van het ‘brood uit de hemel’, de ‘hemel’ zijnde Vlaanderen.

De pro deo advocaat verdeelt de noden van de Hassans over: Manna 1 of de ‘leeflonen’, Manna 2 of de ‘hulpgelden’ en Manna 3 of de ‘gedelegeerde beslissingen’ een vanwege de overheid opgelegd extra bingo-kassasysteem voor erkende vluchtelingen.

Door de familie in 3 op te splitsen slaagt de pro deo advocaat erin om een installatiepremie van 1250 euro te bekomen voor mama Hassan én papa Hassan (2 x dus) via het systeem van de gedelegeerde beslissingen. Oma Hassan krijgt 1250 euro installatiepremie via het systeem van de hulpgelden. En waarom ook niet, de twee meerderjarige kinderen krijgen ook nog eens 1250 euro elk via het systeem van het ‘individueel recht’.

De Hassans krijgen dus 5 x dezelfde installatiepremie. Normaal dient dit voor 5 onderkomens te installeren. Maar de Hassans gaan allemaal in één huis wonen met achter de kiezen dus 5 installatiepremie’s.

Normaal kan je met deze premies bijvoorbeeld een wasmachine kopen. Van zodra het woord wasmachine viel, veerde de pro deo advocaat op en bezweerde de Hassans geen wasmachine te kopen. Nee, de pro deo advocaat wist ook daar een mouw aangepast. De pro deo ging eerst naar Eandis voor een energiecheque van 200 euro, en ging daarna naar het ‘energiefonds’ voor een extra 200 euro. Kassa voor de Hassans, opnieuw 400 euro.

De pro deo heeft een soort van zwartboek bij getiteld ‘Hoe pluim je de Vlaamse samenleving’ en voor de Hassans hun eerste woord Nederlands kenden werd hun elektriciteit betaald, werd hun zorgverzekering betaald, werden alle schoolrekeningen van alle kinderen betaald door het OCMW en had elke meerderjarige in het gezin leefgeld.

Het enige wat de Hassans voortdurend moeten doen is tonen dat ze werkwillig zijn. In de praktijk betekent dit: ‘naar de Nederlandse les gaan’. Dat is het enige wat de Hassans moeten doen.

De Hassans die hier nooit een euro hebben afgedragen hebben binnen het jaar een gezamenlijk inkomen waar een gewoon Vlaams gezin nooit aan komt.

De pro deo zag ook dat er in het gezin Hassan twee kinderen zijn die meerderjarig zijn. Zou het niet leuk zijn dat zij met een mooie wagen doorheen Vlaanderen kunnen rijden? Daarvoor heb je echter een rijbewijs nodig. Daarvoor met je eerst een theoretisch rijbewijs halen. En rijlessen nemen. In een normaal Vlaams gezin wordt daarvoor gespaard of gaan de kinderen ervoor werken. Allemaal niet nodig bij de Hassans. Zij hebben immers hun bijna inwonende pro deo advocaat. Die richtte zich tot geldfonds Manna 2, het fonds van de hulpgelden dat beheerd wordt door de Robin Hoods van het OCMW (Robin Hood in de zin van, pak het geld af van gewone Vlamingen en herverdeel het onder de Hassans). Het duurde niet lang of er stond 300 euro op de rekening van de Hassans zodat twee kinderen naar de rijschool konden gaan.

Lieve vrienden, Vlamingen en Anderen, laat dit tot U doordringen. Het OCMW betaalt de rijschool voor kinderen van erkende vluchtelingen.

De drie minderjarigen hebben uiteraard ook vervoer nodig. Zij kregen uit het Manna 2 fonds 3 keer geld om een fiets te kopen. Zo kreeg een plus 12-jarige 130 euro en een min 12-jarige 75 euro. Na twee maanden werden beide fietsen gestolen. Het immer goedlachse OCMW ontving een nieuwe aanvraag van de pro deo voor opnieuw 130 euro en 75 euro. En zoals we het OCMW kennen, werd dit opnieuw gezwind gestort op de ondertussen uitpuilende rekening van de Hassans.

En nu gij!

***

Weet wat er echt met je geld gebeurt. Kies een abonnement:

5 reacties op “Op tournee met het OCMW (9): de truc van de pro deo advocaat

    1. Niet om te lachen, gewoon de glasheldere realiteit in Vlaanderen. Er zijn OCMW’s die betalen voor de rijlessen van kinderen uit gezinnen van erkende vluchtelingen. Een erkend vluchteling heeft normaal dezelfde rechten als een Belg. Maar wij hebben nog nooit gehoord dat een OCMW voor de rijlessen van ‘gewone Belgen’ betaalde. Nee daarvoor moet je eerst naar België vluchten als immigrant.

  1. Over vijf jaar hebben ze allemaal de belgische nationaliteit en gaan ze hun partner in hun thuisland halen. De groei van moslims is op die manier exponentieel.
    En moslims zijn alleen begaan met rechten voor minderheden zolang ze zelf een minderheid zijn.

    1. Fraaie advocaat bent U. Het artikel is gebaseerd op een recent zwart op wit gedrukt OCMW dossier. U heeft blijkbaar niet het minste idee van wat er zich in de OCMW’s afspeelt de dag van vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *