ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op tournee met het OCMW (8): de truc van het niet verschijnen op een afspraak bij de VDAB – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (8): de truc van het niet verschijnen op een afspraak bij de VDAB

Elke week valt er een dossier uit de groene kast van een groot OCMW van een grote stad in Vlaanderen. De Regimepers laat na om zich te bukken en het dossier op te rapen en te bestuderen. Alleen ‘tScheldt waagt zich aan het gedocumenteerde surrealisme in de dossiers. Vandaag het schier on-navertelbare verhaal van El Morabet…

Elke week valt er een dossier uit de groene kast van een groot OCMW van een grote stad in Vlaanderen. De Regimepers laat na om zich te bukken en het dossier op te rapen en te bestuderen. Alleen ‘tScheldt waagt zich aan het gedocumenteerde surrealisme in de dossiers.

**

Vandaag het schier on-navertelbare verhaal van El Morabet

El Morabet is geen erkend vluchteling, hij is gewoon een man van buitenlandse afkomst die al 9 jaar in ons land woont. Hij woont hier met zijn eveneens uit het buitenland afkomstige vrouw.

Ondanks het feit dat ze hier al 9 jaar wonen, spreken mijnheer en mevrouw geen woord Nederlands.

Ook de zus van mevrouw woont bij hen in. Deze mevrouw is hier illegaal.

We willen niet cynisch doen, maar mijnheer werkt niet. Mevrouw ook niet. Mijnheer krijgt van het ministerie van Weldaad en Peilloze Geldverstrekking voor Anderen dan Vlamingen een werkloosheidsvergoeding.

Het is de laatste tijd zo dat van werklozen iets meer wordt verwacht dan vroeger. Men moet zich zo nu en dan aanbieden bij de VDAB om samen met de dienst naar werk te zoeken.

Mijnheer El Morabet wil wel het geld maar wil niet op afspraak komen bij de VDAB. Dat vindt de VDAB niet leuk.

Mijnheer werd door de VDAB op de vingers getikt en zo waar gestraft. De VDAB trok tijdelijk de werkloosheidsvergoeding in.

Voor een gewone Vlaming, dat is iemand die Vlaams spreekt en Belg is, en geen illegale mensen onderdak geeft, is zo’n VDAB-sanctie een hielprik om snel aan de slag te gaan en geld te verdienen.

Maar zo niet voor El Morabet want hij kent het TOVERWOORD om de poorten van de grot van Ali Baba, in het Vlaams het OCMW geheten, te openen.

Het toverwoord is HULPGELD.

El Morabet trok naar het OCMW met een vriendin die voor hem tolkt, mijnheer spreekt geen Nederlands –remember-, en vroeg een leefloon aan omdat dat klootjesvolk van de VDAB zo stout was om zijn werkloosheidsuitkering af te pakken (stoute blanke Vlamingen die VDAB-ers, racisten eigenlijk als je er even verder over nadenkt).

En omdat El Morabet het toverwoord kent, deed hij er ineens ook een aanvraag bij om hem 1000 euro te geven om de huurwaarborg van een nieuwe sociale woning te betalen, waar hij wil intrekken met zijn vrouw en illegaal verblijvende schoonzus.

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen, wij vinden het bovenstaande niet uit. Het is in Vlaanderen perfect mogelijk om bij het OCMW te verklaren dat je een illegaal verblijvende persoon hebt inwonen, zonder dat daar vragen worden over gesteld. Integendeel, het OCMW zal je helpen deze situatie te bestendigen.

De raadslieden van het OCMW, gevat door het schrijnende verhaal van de stoute VDAB, besliste dan ook om mijnheer El Morabet een leefloon te geven, en waarom niet, er bovenop, als toemaatje voor volharding en burgerschap, een renteloze lening toe te staan van 1000 euro zodat het gezin El Morabet convenabel kan gaan wonen in een nieuwe sociale woning met hun illegaal verblijvende familielid.

En nu gij!

***

‘tScheldt krijgt geen steun van de VDAB, noch van het OCMW, noch van eender welke overheidsruif. Steun ‘tScheldt zodat je weet wat er echt met je geld gebeurt in het nieuwe Vlaanderen. Kies je abonnement:

7 reacties op “Op tournee met het OCMW (8): de truc van het niet verschijnen op een afspraak bij de VDAB

 1. Zou het niet kunnen zijn dat de “schoonzus” een tweede vrouw is voor deze parasiet en dat hij dus een bigamist is ?wat illegalen mogen niet gecontroleerd worden ,nog een directieve van de rode vampier Monica de Koningin van de nacht !
  Haar ‘legacy’ is er eentje van nepotisme , electorale omkoping , fraude ,diefstal van gemeenschap middelen ,en vooral onder eed gepleegde leugens ,volksverraad en ik zou durven denken hekserij .
  Deze kromtrekking is een ware slag in het gezicht van mensen die hun hele leven hebben bijgedragen aan een spaarpot voor hun oude dag ,maar mag geplunderd worden door parasieten van alle slag ,zolang ze maar een rood-groene ingesteldheid (een debiel primair hersendefect dus ) ten toon spreiden en zichzelf democraat noemen
  Zum Kotzen zou Von habeniks zeggen .

 2. Politiekers die hun eigen volk achteruitstellen zouden zelf geen loon meer mogen ontvangen. Van waar halen ze het lef om de kassa van onze bijdragen te ledigen zonder onze toestemming. Zogezegd om zwakkeren te beschermen. Maar wie zijn die zwakkeren dan ? Dat interesseert hen helemaal niet om dat te onderzoeken. Wel we zullen aan hen denken op het moment dat we moeten gaan kiezen.

 3. Ik zou de politici van alle partijen – ook diegenen voor wie ik de roede niet spaar of spaarde – willen aansporen om hun principes niet te verloochenen. Bestuursgeilheid is een slechte raadgever en de val waarin men de gehate tegenstrever wil lokken. Neen jongens, NI GOE BEZIG. Men geeft een hand en dat is plezant, maar laat het niet naar je kopje stijgen. Men kan niet tientallen jaren iedere dag een moslim tussen zijn boterham leggen en dan uit bestuursdrift komen verkondigen dat men de vrijheid van meningsuiting van de moslims niet wil beperken door hen – wanneer zij via de drukpers en dus ook via internet vrouwenhaat verkondigen bijvoorbeeld – daarvoor, via een wijziging van artikel 150 van de grondwet, voor de gewone rechtbanken te laten verschijnen. Mag ik even een streng en vernietigend oordeel vellen ? Zoals de zaken er nu voorstaan zal ik – indien er spoedig verkiezingen komen – naar de Sportoase gaan maar een BLANCO stem uitbrengen. Op 71-jarige leeftijd wil ik mij niet vernederen door mijn stem te geven aan partijen die ze niet waard zijn. Ik wil ze allemaal het signaal geven: loop naar de maan en ge kunt de pot op.
  Ik herhaal: “NI GOE BEZIG JONGENS”. Op een strek biermerk kan men enige tijd teren, maar als de kwaliteit van het bier verwaarloosd wordt, dan is er stront aan de knikker. Wat ik denk ? Dat ze naderhand niet komen huilen of bleiten. Op Doorbraak schreef Jasmijn Walldorf het deze week. Tom moet zijn parlementsleden leren schrijven, want een mooi pak volstaat niet om het IQ te doen stijgen.

 4. Zou het kunnen dat dit weer een kwakkel is zoals dat indianenverhaal over de asielzoekers die zogezegd met het achterstallige kindergeld een huis kunnen kopen?

  1. Dat kwakkel-verhaal over huizen kopen met achterstallig kindergeld kwam van een minister, een politicus dus. Altijd opletten als een politicus, ook al is hij minister, iets zegt. Ons verhaal (onze reeks) komt gewoon uit bestaande OCMW dossiers, niets in de handen niets in de mouwen, gewoon de staalharde realiteit. We hebben ter bescherming van de bron, van de mensen in het dossier, en van onszelf wel de namen aangepast en bepaalde bedragen NAAR BENEDEN afgerond zodat er geen herkenning is op basis van de betaalde bedragen. Voor de rest, zoals gezegd, de naakte pure horror.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *