ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op tournee met het OCMW (5): graag een reis naar zee aub! – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (5): graag een reis naar zee aub!

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen, onze tocht langs de groengelakte ijzeren OCMW archieven brengt het ene dossier na het andere naar boven waar een gemiddeld Vlaams brein een herseninfarct aan over houdt…

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen, onze tocht langs de groengelakte ijzeren OCMW archieven brengt het ene dossier na het andere naar boven waar een gemiddeld Vlaams brein een herseninfarct aan over houdt.

**

Het verhaal van deze week is het verhaal van Ibrahim en zijn familie

Ibrahim kwam in 2015 in België terecht. Hij kwam volgens eigen zeggen uit oorlogsgebied. Dat gebied waar hij vrouw en kinderen achterliet om eerst in België de status van erkend vluchteling te krijgen.

Van zodra Ibrahim zijn diploma als erkend vluchteling ontving zond hij een postduif naar het oorlogsgebied om vrouw en kinderen te melden dat het veilig was om naar België te komen. De papieren waren immers rond.

Voor al het harde werk en bewezen diensten voor zijn nieuwe vaderland krijgt Ibrahim 15.057,85 euro per jaar, kindergeld voor drie kinderen, een huursubsidie en allerlei kleine tussenkomsten zoals voor elektriciteit.

Eigenlijk is Ibrahim dankzij zijn diploma van erkend vluchteling evenveel Vlaming als ieder ander. Alleen wordt alles voor Ibrahim betaald.

Want wie het dossier leest kan niet anders dan denken, tiens… Ibrahim is al in Vlaanderen sinds 2015, heeft die dan nog geen werk? Nee dus. Ibrahim werkt niet, want hij heeft last van rugpijn, die -we vinden het niet uit- moeilijk te traceren is. Het is in ieder geval een heel erge rugpijn want soms kan Ibrahim er niet van naar de Nederlandse les gaan.

Ook mevrouw Ibrahim werkt niet, want zij heeft pijn aan nek en schouders. Een pijn die vreemd genoeg begonnen is zo ongeveer op het moment dat mevrouw Ibrahim in het veilige Vlaanderen kwam wonen.

Zoals de kaarten nu liggen geeft zelfs het OCMW toe dat beide ouders waarschijnlijk nooit aan het werk zullen gaan.

Dus is het koppel Ibrahim ondertussen specialist geworden in het gebruik van het toverwoord waardoor je in Vlaanderen alles krijgt. Het toverwoord is ‘HULPGELD’. Met het toverwoord kan de familie Ibrahim zo’n beetje onbeperkt pinnen bij de betaalautomaat van het OCMW.

Onlangs nog stapte Ibrahim de gouden voordeur van het plaatselijke OCMW binnen en bestelde hij er een reis voor de hele familie. Mijnheer en mevrouw Ibrahim hadden vernomen dat er familievakanties werden georganiseerd door een bepaalde school. Ibrahim vroeg aan het OCMW 450 euro voor de reis naar zee, een reis die dan blijkbaar geen impact had op zijn rug. Diezelfde rug die hem vaak verhindert naar de Nederlandse les te gaan.

Om een lang verhaal kort te maken, de raadsleden van het OCMW keurden het vakantiebudget goed.

Ibrahim (niet werkend) happy, de vrouw van Ibrahim (niet werkend) happy, de kinderen van Ibrahim happy, en U natuurlijk ook want U heeft een vluchteling geholpen aan de juiste gelden en papieren om nooit meer te hoeven werken. Ibrahim kan zich dan perfect bezig houden om het nieuwe Vlaanderen intellectueel mee uit te denken en vorm te geven. Het nieuwe Arabische Vlaanderen dan, want Ibrahim en zijn vrouw spreken na ca 5 jaar hier nog geen woord Nederlands.

En nu gij!

***

‘tScheldt is verbannen van Twitter. Sommigen denken vanwege onze harde OCMW-reeks artikelen. Steun ons met een abonnement zodat U weet waar Uw geld naar toe gaat:

4 reacties op “Op tournee met het OCMW (5): graag een reis naar zee aub!

  1. Spijtig genoeg kan ik mij dit abonnement niet permiteren. Zal ik het eens gaan vragen aan het ocmw ? Zal ni lukken zeker want ik ben blank.

  2. Of het dossier van de Iraanse familie die maar liefst van 4 VIER OCMW’s tegelijk geld krijgen en twee maal per jaar op “vakantie” gaan in hun thuisland waaruit ze zogezegd zijn gaan lopen voor de oorlog ,deze personen
    werden aangegeven door hun eigen familie die hier wél werkten en belasting betaalden , het dossier werd verloochend door de OCMW’s waar het geld vandaan kwam , de klokkenluiders werden bedreigd met uitzetting als het in de pers kwam door de deugmensen van de gratis geldbarakken

  3. Ben vandaag 76 geworden en heb in dit land een professionele carrière van meer dan vijftig jaar achter de rug en ook 22 jaar hoofdredacteur van een ondertussen voor het corrupte systeem berucht tijdschrift dat het zonder énige financiële steun het toch blijft doen, ik stop zelfs uit mijn karig pensioen van goed duizend euro nog in dat tijdschrift ! Ik en mijn echtgenote hebben diverse processen tegen dito OCMW’s gewonnen. Door de herziening van de huursubsidies door Homans in mei 2019, is onze maandelijkse huursubsidie van 230 euro afgenomen, we prijken ook al sinds 2009 dus 11 jaar op de lijst voor een sociale woning, etc. Ik heb het creëren en in stand houden van fraude door het OCMW van Tremelo – en andere – aangeklaagd bij Audit Vlaanderen die met dat bewijsmateriaal niets ondernam! Als ‘t Scheldt op de hoogte is van zoveel zaken dan moet ‘t Scheldt ook contact nemen met Audit Vlaanderen en zoals ik de misbruiken aan de inspecteur Wim DN melden, op die manier komt er misschien een einde aan. ‘t Scheld mag ook met mij contact nemen en ik zal de dossiers die ik bezit op tafel leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *