ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op tournee met het OCMW (4): graag nieuwe truien aub, de oude jeuken – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (4): graag nieuwe truien aub, de oude jeuken

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… uit de spelonken van de OCMW’s blijven de verhalen opborrelen die aantonen dat Vlaanderen letterlijk het land van melk en honing is voor zij die hier nooit geleefd, gewoond of gewerkt hebben. Deze week het waargebeurde en recente verhaal van de familie Rumsa…

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… uit de spelonken van de OCMW’s blijven de verhalen opborrelen die aantonen dat Vlaanderen letterlijk het land van melk en honing is voor zij die hier nooit geleefd, gewoond of gewerkt hebben.

**

We illustreren aan de hand van concrete voorbeelden en cijfers. Namen werden aangepast voor de veiligheid van de betrokkenen én ons.

Hier volgt het verhaal van de familie Rumsa

‘tScheldt bracht al drie cases (case 1, case 2, case 3) de afgelopen weken. Deze week is het de eerste keer dat we de case van een familie ‘erkende vluchtelingen’ brengen.

Erkende vluchtelingen zijn mensen die hier per definitie nooit geweest zijn, laat staan hebben bijgedragen. Doorgaans zijn zij beter begeleid om hier te wonen dan de gewone Vlaming, hebben zij voortdurend ondersteuning van advocaten en kennen zij de juiste TOVERWOORDEN om van allerlei instanties ALLES te krijgen wat zij nodig hebben.

Het door de overheid rond gespuide verhaal dat erkende vluchtelingen alleen bed, bad en brood krijgen is gewoon een fabel, zoals onderstaande case pijnlijk duidelijk maakt.

Papa Rumsa komt uit één van de landen uit de Sprookjes uit Duizend-en-één-Nacht. Mama Rumsa komt uit een buurland ervan.

Zij hebben 3 minderjarige kinderen.

Zij hebben het vluchtelingen-traject in ons land helemaal doorzwommen en zijn nu de trotse bezitters van het diploma “Erkend Vluchteling”. Lach niet met onze omschrijving ‘diploma’, want dat is exact wat het waard is. Met dit diploma kan je in België een traject starten waardoor je nooit meer moet werken en tot aan je dood een leefloon kan ontvangen.

De familie Rumsa keeg als welkomstcadeau van de Belgische bevolking een bedrag van 15.200 euro (dankuwel) per jaar. Uiteraard kregen ze daarbovenop kindergeld (dankuwel), al dan niet achterstallig.

Papa en mama Rumsa zijn…. analfabeet.

Gewoon een vraag… er is al een tijdje geen oorlog meer in de beide landen waar de familie Rumsa vandaan komt…. Vlaanderen heeft bed, bad en brood gegeven, een veilig onderkomen. Vlaanderen heeft gedaan wat het moest doen, zou het dan niet de bedoeling zijn dat de vluchtelingen terug naar huis keren?

Het bovenstaande is een te Vlaamse vraag en mag vandaag niet meer gesteld worden.

Nee, want ondertussen heeft de familie Rumsa dezelfde rechten als een gewone Vlaming, alleen… analfabeet zijnde kunnen zij in deze samenleving NIETS doen.

Dat doen ze dan ook, ze doen niets. Althans ze werken niet.

Ze zijn wel zeer goed ingelicht voor analfabete mensen.

Ze hebben al lang het TOVERWOORD ontdekt om meer te krijgen dan het jaarlijks bedrag aan RMI (Recht op Maatschappelijke Integratie, dat is die 15.200 euro per jaar, dankuwel), het kindergeld (dankuwel), de installatiepremie van ca 1200 euro (dankuwel, kan u meubels, TV en PlayStation van kopen voor in Uw nieuwe huis).

Het TOVERWOORD is HULPGELD.

Waar vind je het HULPGELD?

In de grot van Ali Babi ook wel OCMW geheten in Vlaanderen.

Uit de lijst van toegekende hulpgelden door de raadsleden-Robin-Hoods van het OCMW van de stad waar de familie Rumsa woont blijkt dat zij voor alles wat zij nodig hebben een vraag tot hulpgeld indienen, en op alles een positief antwoord ontvangen.

Ondanks het feit dat de familie Rumsa kindergeld (dankuwel) krijgt, mochten zij van het vrijgevige OCMW kosten inbrengen van de schoolreizen (410 euro dankuwel), winterschoenen (210 euro dankuwel), dekens (110 euro dankuwel), winterkledij (320 euro dankuwel), de energiefactuur (95 euro dankuwel).

En dan komen er enkele apen uit de mouw.

De analfabetische familie heeft een kind dat medicijnen nodig heeft die niet zo vlot beschikbaar waren in de oorspronkelijke thuislanden.

Dus steekt het OCMW nog eens toe voor meer dan 700 euro per maand (!)(dankuwel). Voor alle duidelijkheid het kind krijgt niet de medicijnen, er wordt gewoon 700 euro (dankuwel) per maand gestort op de rekening van de ouders.

Bovendien heeft het gezin schulden gemaakt. Ook hier dient blijkbaar tegenwoordig het hulpgeld voor. Het OCMW schonk met trots ook een overbrugging van meer dan 1200 euro dankuwel (waarvan ze ooit 200 euro dankuwel moeten terugbetalen).

Dat is hetzelfde alsof de bank aan een Vlaamse familie in schulden zou zeggen. “We lenen U 1200 euro en weet U wat, als U ooit 200 euro terugbetaalt is het al lang goed”. Ain’t gonna happen. Alleen vluchtelingen leven hier in het land van melk en honing, Vlamingen niet.

Maar wacht nu komt het…

Het gezin Rumsa vindt dat het hier heel koud is.

Door hun analfabetisme was het hen allicht ontgaan dat België zo tegen het einde van het jaar een periode kent waarin de temperatuur daalt, het ding heeft hier zelfs een naam… winter.

Vorig jaar bevond de familie zich al in een opvangcentrum in een andere stad. Daar hadden ze tweedehandskledij gekregen (dankuwel) in de vorm van truien. Maar zo meldden de kinderen, die truien jeukten. Dus hebben ze de truien achter gelaten in het opvangcentrum.

Nu heeft de familie een vraag tot hulpgeld ingediend om nieuwe truien te kunnen kopen à 250 euro. Wat denkt U dat het antwoord was van het OCMW? “Maar natuurlijke lieve vrienden, wat was jullie rekeningnummer ook alweer zodat we die 250 euro (dankuwel) direct kunnen storten?”

En nu gij!

***

‘tScheldt vroeg hulpgeld aan het OCMW… het antwoord was dat we te Vlaams waren… we kunnen dus niet anders dan beroep doen op de vrijgevigheid van de lezers. Wij werken voor U zodat U weet wat er met Uw geld gebeurt… Kies een abonnement:

1 reactie op “Op tournee met het OCMW (4): graag nieuwe truien aub, de oude jeuken

  1. Ik krijg als zieke 709€ per maand. Na 43j werken en nooit ziek te zijn geweest.
    Ik moet zelfs niet aankloppen bij de Alibaba grot want mijn familie moet maar helpen. Walgelijk land is dit. Gelukkig kan ik enkele maanden per jaar in een laag lonen land verblijven zodat ik toch een menswaardig leven kan leiden. Denk u wel België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *