ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op tournee met het OCMW (3): de truc van de verloren gsm – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (3): de truc van de verloren gsm

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… enkele maanden geleden dook ‘tScheldt onder in de wondere wereld van de Vlaamse Sprookjes van Duizend-en-een-nacht, in de volksmond ook OCMW genoemd. Deze week het verhaal van Ibrahim en Fadilah…

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… enkele maanden geleden dook ‘tScheldt onder in de wondere wereld van de Vlaamse Sprookjes van Duizend-en-een-nacht, in de volksmond ook OCMW genoemd.

**

Elke week brengen we een recent verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. We veranderen telkens de naam van de echte persoon en we ronden de echte bedragen iets naar beneden (!) af. Dit uit veiligheidsoverwegingen voor de betrokken partijen én ons.

Deze week het verhaal van Ibrahim en Fadilah

Ibraham is officieel alleenstaand. In werkelijkheid heeft hij een vriendin, Fadilah. Ibraham en Fadilah wonen in een grote Vlaamse stad. Fadilah werkt in het zwart. Zij verdient iets meer dan 850 euro per maand waar ze beiden van leven.

Ibraham werkt niet, ofschoon hij nog jong is. Hij is nog geen 35 jaar. Ibraham heeft een problematiek met geestverruimende middelen. Hij laat zich behandelen en begeleiden in een gesubsidieerd centrum gespecialiseerd in deze materie.

Ibrahim heeft een probleem. Hij verloor zijn aansluiting bij de mutualiteit, en hij verloor zijn telefoon.

Een gewone Vlaming die zijn telefoon verliest moet voor een nieuwe telefoon gaan werken. Of moet geld gaan lenen bij familie en vrienden.

Voor Ibrahim gelden andere regels, want Ibrahim kent het TOVERWOORD uit de Vlaamse Sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. Het toverwoord is HULPGELD. En het HULPGELD ligt verborgen in het administratief centrum van Ali Baba in de grot van het OCMW.

Het OCMW van de stad waar Ibrahim woont telt vele raadsleden, de meerderheid bestaande uit uitmuntende boogschutters. Zij zijn de moderne Robin Hoods van de stad. Zij nemen het geld van de hardwerkende Vlaming en delen het vervolgens uit aan… mensen zoals Ibrahim.

De raadsleden kunnen niet alleen goed boogschieten ze vinden van zichzelf dat ze ook diagnoses kunnen stellen om Ibrahim te kunnen helpen. Zo heeft de meerderheid van de raadsleden een ‘vermoeden’ dat Ibrahim ook een mentale beperking heeft. In een andere wereld dan Vlaanderen zou men Ibrahim even naar de dokter sturen om vast te stellen of Ibrahim een mentale beperking heeft of niet. Dit OCMW vindt dat niet nodig. In dit geval hebben de raadsleden genoeg aan een ‘vermoeden’.

Gebaseerd op de lezing van het dossier en hun ‘vermoeden’ besliste het OCMW in te gaan op de vraag van Ibrahim om hem hulpgeld te geven bestaande uit een slordige 400 euro om zich terug in orde te stellen met de mutualiteit en om een nieuwe gsm te kopen.

Een wakker OCMW-raadslid vroeg zich ten slotte af of Ibrahim al niet eens was langs geweest voor hulpgelden in het verleden. Inderdaad, Ibrahim kreeg vorig jaar al geld voor een brommertje en een tegemoetkoming voor medicijnen.

Alerte lezers van dit artikel zouden kunnen besluiten dat de redacteurs van ‘tScheldt jaloerse bange witte blanke mannen en vrouwen zijn die een ander niets gunnen. In principe hebben wij geen probleem met Ibrahim en Fadilah. Mogen ze nog lang leven en vele kinderen krijgen!

Maar dan zouden we graag hebben dat ze eerst Belg worden.

Ibrahim is namelijk een Marokkaanse jongeman, niet ingeschreven in het bevolkingsregister en Fadilah is een illegale verblijfster.

Met andere woorden, beste vrienden, Vlamingen en Anderen, laat U niet wijsmaken dat alleen ‘erkende vluchtelingen’ in dit land geholpen worden. Ibrahim en Fadilah zijn helemaal geen vluchtelingen, ze zijn zelfs niet eens Belg. Maar wel trouwe OCMW-klanten.

U, die elke dag hard gaat werken, en door de overheid gestraft wordt voor elke vinger die U verkeerd beweegt, betaalt dus onder meer de mutualiteit van iemand die zelfs niet ingeschreven is in het bevolkingsregister.

Nu gij!

***

Onze reeks ‘Op tournee met het OCMW’ doet hier en daar het rustige water van de overheid ongemakkelijk kabbelen. Wij investeren met plezier man- en daadkracht in deze reeks zodat iedereen zou weten wat er met zijn of haar zuur verdiende centen gebeurt. Steun ons met een abonnement:

3 reacties op “Op tournee met het OCMW (3): de truc van de verloren gsm

  1. In wat voor een maatschappij leven we Dit is voor een normale mëns toch niet té begrijpen. Wíj werken dragen bij én da crapul krijgt alles voor niks
    Achterlijke embecilen van politiekers die Dit alles mogelijk maken

  2. Dit zijn grove wantoestanden! En dan te weten dat deze 2 personen niet de enigen zijn.
    Waarom dit niet uitsmeren in de media??? Hier moet iets aan gedaan worden. Gewone burgers als wij kunnen dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *