ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op tournee met het OCMW (2): niet werken wegens gewicht – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (2): niet werken wegens gewicht

Opnieuw een verhaal uit de spelonken van een OCMW waarbij je vanuit een illegale situatie zonder één dag in je leven te moeten werken kan genieten van levenslange steun, en dat zelfs zonder ‘achterstallig kindergeld’

De sociale vangnetten in Vlaanderen waren door de ‘founding fathers’ bedacht als … inderdaad ‘vangnetten’, voor de Vlaming die op een bepaald moment in de miserie raakte. De ‘founding fathers’ baseerden de installatie van de sociale vangnetten op de bijdragen van gezonde, hardwerkende Vlamingen.

Op zich een uitmuntend Nobel Prize winning idea.

Op de een of andere manier brak er dan een generatie politici door die de Vlaamse sociale vangnetten ter beschikking stelde van… de hele wereld.

Hierdoor werd Vlaanderen een regio van melk en honing waarvoor het de moeite was om al eens een zee over te steken, of zoals recentelijk uit het nieuws bleek een vliegtuig te nemen vanuit Afrika naar Turkije, en dan met bus en tram aan te kloppen in Brussel op de deur van ‘het ministerie van Weldaad en Peilloze Geldverstrekking voor Anderen dan Vlamingen’.

De sociale vangnetten waren zo’n briljant idee dat ze werden geïnstitutionaliseerd onder de noemer OCMW.

‘tScheldt investeerde veel tijd en energie om een accuraat beeld te krijgen van wat zo een OCMW allemaal kan de dag van vandaag.

Deze week het waargebeurde en recente verhaal van Iljana

Iljana, zo begint het verhaal, was illegaal in ons land.

Als illegale kreeg ze 3 kinderen van een Belg. Door middel van ‘gezinshereniging’ kreeg Iljana verblijfspapieren. Welkom Iljana!

De man van Iljana muisde ervanonder. Om niet te zeggen dat hij nu in de gevangenis zit. Daarna kreeg Iljana een relatie met een andere man, die illegaal in België verblijft. Hij schonk haar nog een kind. Ook hij is weg.

Omdat Iljana een andere culturele mening is toegedaan dan de Vlaamse, had ze een erg apart idee over ‘opvoeding’ waardoor uiteindelijk al haar kinderen door een jeugdrechter dienden geplaatst te worden.

Iljana gelooft niet zo in het Vlaanderen waarin ze woont, waardoor er voortdurend conflicten zijn met allerlei instellingen, die, wonder boven wonder, eigenlijk niet anders doen dan haar helpen. Wegens een gevalletje van agressie hier en daar besliste een jeugdrechter dat de kinderen maar beter niet meer samen op bezoek komen bij Iljana in het weekend, want dat leidde tot explosieve situaties.

Iljana kent al een jaar of 12 het TOVERWOORD om geholpen te worden in Vlaanderen zonder te moeten werken. Het toverwoord is HULPGELD. Je vindt het als een schat in de bergen van het OCMW.

De raadsleden van het OCMW van haar stad behoren tot de beste boogschutters van België. Het zijn allemaal moderne Robin Hoods. Ze nemen het geld van de hardwerkend Vlamingen en verdelen het onder de… mensen die minder hard werken.

Voor alle duidelijkheid Iljana werkt niet.

Dankzij het toverwoord HULPGELD krijgt Iljana van haar OCMW al 12 jaar een maandelijks leefloon.

Ondanks haar maandelijks leefgeld heeft Iljana in het barre Vlaanderen schulden opgebouwd waardoor ze in de schuldbemiddeling terechtkwam. Haar leefloon gaat nu naar een schuldbemiddelaar. Ze krijgt 600 euro per maand van de schuldbemiddelaar én een gratis woning van het OCMW.

Iljana vindt die 600 euro nogal weinig en zou graag meer krijgen. De woning vindt ze ook maar niets. Dus vroeg Iljana recentelijk een nieuwe woning aan.

Het OCMW van haar stad vindt dat Iljana heel goed haar best doet en besliste dat Iljana in de toekomst verder mag rekenen op een leefloon, zo’n 15.057,85 euro per jaar.

Even terugkomend op de kids, daarvan staat er één niet ingeschreven in het bevolkingsregister en is er ééntje illegaal in België. Leg dit maar eens uit aan een hardwerkende Vlaming die voortdurend door de overheid wordt achternagezeten om alles tot in de puntjes correct te doen op straffe van boetes, boetes en boetes. Wordt moeilijk.

Schreven we al dat Iljana niet werkt?

Schreven we ook al waarom? Het OCMW vindt dat Iljana niet moet werken, omdat ze te zwaarlijvig is. In het schoon Nederlands heet dit: Iljana moet niet werken omwille van ‘billijkheidsredenen’.

Nu gij!

***

De reeks ‘Op Tournee met het OCMW’ van ‘tScheldt kost veel tijd en middelen en kan alleen maar gemaakt worden met Uw steun. Maar zo weet U ook wat er allemaal met Uw geld gebeurt bij de OCMW’s. Kies een abonnement:

 

7 reacties op “Op tournee met het OCMW (2): niet werken wegens gewicht

  1. Het land zit vol van dergelijke wezens ,te ziek ,te lam,te vet , of te gedrogeerd ,mensen van het eigen volk mogen hun zieke ouders of gehandicapte zonen of dochters laten euthanaseren om de staatsschuld af te bouwen ,en de politiekers ? ja die zorgen goed voor zichzelf en hun familie

  2. Hoe zou het toch komen, in de kampen van de heer 18 waren de ‘geplaatste’ inwoners ook allemaal zwaarlijvig. door hun ‘begeleid’ wonen. Vlaanderen toch !

  3. In België heb je maar één alternatief… selectieve racist worden. Zij die zich aanpassen en niet crimineel zijn na het vluchten voor oorlog OK (wit of zwart speelt geen rol), maar al de rest de pot op en retour á Liège sorry retour á Oostblok en Africa.

  4. Ik ben een oorlogskind en mijn vader heeftin 1940 nog 18 dagen zijn leven geriskeerd om het land te bevrijden van “den Duits” (mijn oom sneuvelde al de 1e dag aan de brug te Vroenhoven). Velen gaven hun leven voor de bevrijding van ons land, een land dat decennia later, door de misdadige medeplichtigheid van linkse zakken uit de Wetstraat (voor hun stemmengewin) , overspoeld werd door gangsters, criminelen, druggebruikers en -dealers, parasieten allerhande en andere opvreters van alle mogelijke sociale kassen. Ik vermoed dat die gesneuvelden zich thans in hun graf ronddraaien als een ventilator… En de reeds meer dan voldoende op alle mogelijke manieren uitgezogen Belgen (taksen, accijnzen , BTW, pest- en ander belastingen en o ja, zeker alle taksen i.v.m. het milieu) waarvan sommigen na 40 jaar wroeten slechts 1220 € pensioen hebbene in de krant oeten dan lezen dat 1 asielzoeker ons, onnozelaarkens, maandelijks 2.200 euro kost. In ‘t Duits bestaat daar een schone uitdrukking voor: “zum Kotzen!”

  5. Aaaaah, daarom dus is die bijna morbide obees voormalige dokteres in de politiek gegaan… Omdat ze te dik is om te werken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *