ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op tournee met het OCMW (1): zwangerschaps-kledij – 't Scheldt

Op tournee met het OCMW (1): zwangerschaps-kledij

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… het zogenaamde broodjeaapverhaal van minister Jan Jambon alszou een asielzoekend gezin van de achterstallige kindergelden een huis hebben kunnen kopen, kwam midden in ons al maanden durende onderzoek naar wat er werkelijk gaande is achter de Ijzeren Gordijnen van de OCMW‘s in Vlaanderen…

Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… het zogenaamde broodjeaapverhaal van minister-president Jan Jambon alszou een asielzoekend gezin van de achterstallige kindergelden een huis hebben kunnen kopen, kwam midden in ons al maanden durende onderzoek naar wat er werkelijk gaande is achter de Ijzeren Gordijnen van de OCMW‘s in Vlaanderen.

Via opsporingsmethodes waar The Washington Post en Apache zouden van verbleken verkreeg ‘tScheldt inzage in hoe wij, Vlamingen, gelden spenderen aan erkende asielzoekers en anderen…

De resultaten van ons onderzoek zorgden voor acute collectieve ziekteverschijnselen bij alle medewerkers van ‘tScheldt, dus ook bij redactrice Eva, die speciaal bij ‘tScheldt werd aangenomen omdat ze zo links is als de pest, ook bij Saïd die eigenlijk heel rechts is, maar tegelijkertijd Marokkaan met een dubbele nationaliteit waarvoor hij zich minstens tweemaal per dag dient te verontschuldigen wil hij zijn job behouden, en ook bij Kira die doet alsof ze rechts is maar in wezen het verschil tussen rechts en links niet snapt.

Vandaag brengen wij U het EERSTE dossier.

Vooraleer we beschuldigd worden van broodjeaapverhalen, de cijfers die hierna volgen zijn glashelder juist. We hebben dus geen hulp nodig van Wouter Beke die ‘manueel’ moet gaan opzoeken in zijn administratie wie er al dan niet met de hoofdprijs van 91.000 euro aan achterstallige kindergelden naar huis mocht. De namen van de onderstaande gelukkigen hebben we aangepast, wegens hun én onze veiligheid.

***

Het waargebeurde en zeer recente verhaal van Farah

Farah is een uitgehuwelijkte vrouw. Farah had volgens haar dossier al te maken met een schrijnende jeugd in haar thuisland. De man, een derde-generatie-‘Belg’, die haar naar België liet komen om te trouwen, heeft haar verlaten.

Farah woont dus in België, in een stad die wij allemaal zeer goed kennen. Farah woont samen met een nieuwe vriend. Deze vriend maakte haar zwanger.

Farah doet dan iets wat geen enkele normale Vlaming kent… ze gebruikte het TOVERWOORD bij het OCMW in haar stad.

Het toverwoord is HULPGELD.

Raadsleden van het OCMW krijgen per TOVERWOORD een dossier en stemmen in meerderheid over de al dan niet toekenning van het hulpgeld.

In het geval van Farah is er sprake van een gunstige samenstelling van de OCMW-raadsleden in haar stad, dwz er is een overwicht aan voornamelijk linkse, groene, christelijke en liberale leden, waardoor bijna elk dossier dat tot vochtige ogen leidt wordt goedgekeurd.

In het geval van Farah kregen de raadsleden vochtige ogen van haar mensonterend pijnlijke vraag. Farah was moslima, zwanger en… had geen zwangerschapskledij. Het betrokken OCMW dat zichzelf de functie van Robin Hood heeft toegeëigend, ging in op de vraag van Farah om haar 450 euro te geven voor de aankoop van zwangerschapskledij.

Zo gezegd zo gedaan. Op de rekening van Farah werd netjes 450 euro gestort. Dank u lieve Vlamingen.

Is Farah een dakloze mevrouw die op de straatstenen voor het OCMW in een kartonnen doos woont? Nee, helemaal niet. Farah woont in bij haar ex-schoonmoeder, en -niet te vergeten- ze heeft een vriend die haar heeft zwanger gemaakt. Een mens (type gewone Vlaamse man of vrouw die heel hun leven naarstig werken om rond te komen) zou denken dat de vriend dan zorg draagt voor zijn zwangere vriendin, of dat Farah gaat werken voor haar zwangerschapskledij? Dat is waarschijnlijk een ‘te’ Vlaamse redenering voor het land dat we geworden zijn. Was het probleem van Farah dan opgelost?

Helaas niet. Enkele weken later stuurde Farah opnieuw een vraag tot hulpgeld aan het OCMW. Het geld was gestort geweest op de rekening van de man die haar uit de woestijn haalde en haar vervolgens verliet. Hij was met het geld weg en Farah zat nog altijd zonder zwangerschapskledij.

Dus, beste vrienden, Vlamingen en Anderen, wat deed het OCMW van deze stad? Zij stortte OPNIEUW 450 euro, ditmaal op de juiste rekening zodat Farah haar zwangerschapskledij kon kopen.

Maar wat is nu de ‘clou‘ van dit waargebeurde verhaal?

Farah is NIET ingeschreven in het Belgische bevolkingsregister.

We herhalen.

Farah is NIET ingeschreven in het Belgische bevolkingsregister.

En nu gij?

***

Bovenstaande informatie is helaas correct. Het verkrijgen van dit soort informatie kost ‘tScheldt heel wat ‘middelen’. En in tegenstelling tot Farah kunnen wij ons niet wenden tot het OCMW. Daarom… steun ‘tScheldt met een abonnement zodat we nog meer van dergelijke dossiers kunnen in de openbaring brengen:

 

5 reacties op “Op tournee met het OCMW (1): zwangerschaps-kledij

 1. Ook een verhaal dat echt is en waarvan een dossier door een goede wind in onze richting is gewaaid waarin twee hard werkende Iraniërs hun beklag kwamen doen over hun “familie. In ons secretariaat dat meestal bezocht wordt door lokale inboorlingen vielen deze personen dan ook op ,hun verhaal ; Hun familie allemaal lekker werkloos en
  van een uitkering levend krijgen van 4 VIER OCMW’s tegelijk een uitkering !! het koppel dat werkt heeft het daar moeilijk mee en begrijpt niet dat zo iets kan ,zij gingen klagen bij de overheid en werden met vervolging bedreigd als ze het zouden kenbaar maken ,dat is het gevolg van een po-co benoemde linkse bende in de OCMW’s

 2. Helaas heb ik de financiële middelen niet om ‘t Scheldt financieel te steunen, maar ik zou omdat ik al tien gevechten lever met OCMW’s heel veel materiaal kunnen aanbrengen. Een van de onderzoeken die ik voerde gaat over de referentieadressen die OCMW’s bezorgen, maar die “cliënten” naar CAW’s sturen waar ze dan, meestal in een andere stad verblijven. Zo levert het OCMW van Genk een referentieadres waarvan de persoon bij het CAW in Hasselt – Salvatorstraat- verblijft, dat is domiciliefraude die dat OCMW in de hand werkt. Personen moeten immers volgens de wet op de bevolking worden ingeschreven waar ze verblijven. In feite is dit dubbele fraude omdat de CAW’s subsidie opstrijken voor de personen die zij helpen. In een ander geval logeerden een aantal asielzoekers in een Hotel te Genk waarvan de kosten door dat OCMW werden gedragen, dit zijn slechts enkele feiten, ‘t Scheldt kan bij ondergetekende heel wat bewijsmateriaal vinden.

 3. CORRECTIE
  Helaas heb ik de financiële middelen niet om ‘t Scheldt financieel te steunen, maar ik zou omdat ik al tien jaar gevechten lever-de- met OCMW’s heel veel materiaal kunnen aanbrengen. Een van de onderzoeken die ik voerde gaat over de referentieadressen die OCMW’s bezorgen, maar die “cliënten” naar CAW’s sturen waar ze dan, meestal in een andere stad verblijven. Zo levert het OCMW van Genk een referentieadres waarvan de persoon bij het CAW in Hasselt – Salvatorstraat- verblijft, dat is domiciliefraude die dat OCMW in de hand werkt. Personen moeten immers volgens de wet op de bevolking worden ingeschreven waar ze verblijven. In feite is dit dubbele fraude omdat de CAW’s subsidie opstrijken voor de personen die zij helpen. In een ander geval logeerden een aantal asielzoekers in een Hotel te Genk waarvan de kosten door dat OCMW werden gedragen, dit zijn slechts enkele feiten, ‘t Scheldt kan bij ondergetekende heel wat bewijsmateriaal vinden.

 4. “Farah is NIET ingeschreven in het Belgische bevolkingsregister” en krijgt geld van het OCMW. Ik ben EU burger, Nederlandse nationaliteit heb gewerkt en belasting betaald, maar Staatssecretaris Theo Francken heeft mij uit het bevolkingsregister gehaald omdat ik zogezegd een last was van de staat voor tijdelijke hulp van 600 euro per maand in een periode dat ik bezig was om weer als zelfstandige aan de slag te gaan. Hij was er nog trots op ook en daarna kwam het schandaal over het binnenhalen van de zogenaamde religieuze minderheden. Als ik het mij nu kon veroorloven had zeker een abonnement op ‘tScheldt genomen….maar wat nu niet is kan nog komen.

 5. In Tremelo kreeg een escortedame die zich voor haar “werk” met een luxe sportwagen Mercedes verplaatste het via tussenkomst van de voorzitter gepresteerd om de herstelkosten van de sportwagen door het OCMW te laten financieren. Erger, de rondborstige dame had eerder aan de sociaal werker verklaard dat ze een vriend had die haar duizend euro per maand in ‘t zwart natuurlijk !- toestopte. Niettegenstaande de RMI-wet dat niet toelaat kreeg de dame toch een leefloon! Dat misbruik werd met bewijsmateriaal gemeld aan Audit Vlaanderen en daar hebben de ambtenaren die misbruik van belastinggeld moeten onderzoeken, met die informatie niets gedaan ….. moet er nog zand zijn?

  http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=7773&Itemid=0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *