ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op de VRT mogen zwarten nu komen zeggen dat “zwarten nooit racist kunnen zijn” – 't Scheldt

Op de VRT mogen zwarten nu komen zeggen dat “zwarten nooit racist kunnen zijn”

De wereldberoemde modeontwerpster Sandrine Moponami waar nog nooit iemand van heeft gehoord mocht op de VRT komen zeggen dat “zwarten wel discriminerend, maar niet racistisch kunnen zijn”. Tegen zoveel wijsheid konden Verstraete en Imbo van de Zevende Dag niet op…

Featured Video Play Icon

De Zevende Dag van 7 juni 2020…. Een uitzending die geschiedenis schreef.

In de studio zaten die dag onder andere Sandrine Moponami en Assita Kanko. Kanko kennen we van de politiek (Europees Parlementslid N-VA). Moponami kenden we niet maar daar kwam snel een einde aan….

Moponami werd door de VRT gepresenteerd als “ontwerpster”. Een beetje research-afdeling van de gesubsidieerde VRT-monoliet had er snel kunnen achter komen dat Moponami evengoed ontwerpster was als Imbo een goed interviewster.

Het kan aan ons liggen maar als wij Sandrine Moponami even checken dat lijkt ze vooral iemand die graag in de media wil komen. Dat ze ‘ontwerpster’ is komt van een flirt met fashion een jaar of vier geleden toen ze via een subsidie een ‘kleding collectie’ mocht voorstellen bij BAAS, een platform voor jonge ondernemers. Sandrine Moponami maakte toen enkele kleedjes onder de naam “Marabou“. Haar Facebookpagina Marabou startte en stopte in 2016. Sindsdien heeft de fashionwereld van Sandrine Moponami niets meer vernomen. Maar de VRT dus wel, want de VRT kondigde trots Sandrine Moponami als ‘ontwerpster’ aan.

Sandrine Moponami’s grootste prestatie tot nog toe lijkt een klein filmrolletje in de kortfilm “De weg van alle vlees” waarin ze Sandra speelde, en volgens wat we horen, nog niet eens zo bijster goed.

Die wereldberoemde Sandrine Moponami mocht dan eergisteren op de VRT in de Zevende Dag komen klagen over… hoe kan het anders… racisme.

We zullen ons haar geklaag beklagen, en vooral NOOIT vergeten, want Sandrine Moponami deed de meest briljante uitspraak in de geschiedenis van het TV-programma De Zevende Dag.

Sandrine Moponami zei: “Een zwarte kan wel discrimineren, maar een zwarte kan nooit racist zijn”.

Assita Kanko‘s mond viel letterlijk open bij het horen van zoveel opeengepakte wijsheid. Ze kon nog net ‘WOW’ murmelen vooraleer ze het bewustzijn verloor.

De 2 topjournalisten van de VRT die aan de tafel van Sandrine Moponami zaten Lieven Verstraete en Lisbeth Imbo probeerden al een tijdje het onderwerp af te ronden, maar gaven toch nog het laatste woord aan het licht van Vlaanderen, Sandrine Moponami, om haar beroemde uitspraak te doen.

We herhalen ze nog even voor de goede orde: “Een zwarte kan nooit racist zijn”

Een dergelijke uitspraak zou door echte journalisten onmiddellijk met gerichte vragen aan flarden worden gescheurd. Maar niet op de VRT, daar mag zo’n uitspraak ongecontroleerd gelanceerd worden zonder één letter, één woord, één zin, één paragraaf aan tegenspraak.

Het ironische is dat Sandrine Moponami nog geen minuut daarvoor had geklaagd dat er haar nooit ernstige jobs werden aangeboden, uiteraard volgens Sandrine zelf, door het structurele racisme in Vlaanderen. De enige jobs die men haar ooit had aangeboden, kloeg ze, waren jobs op een klantendienst.

Wel, Sandrine Moponami, … wat volgt ga jij uiteraard verkeerd lezen, maar je hebt in tegenstelling tot honderdduizenden blanke jongeren de kans gehad om op primetime op TV te komen. Ondanks dat je zwart bent, heb je je van je meest blonde kant laten zien. Dat wil zeggen, en we spellen het voor jou want je zou het niet begrijpen, de kant van het domme blondje. Een klantendienst is volgens ons eigenlijk nog te hoog gegrepen voor jou. Het zou ons niet verwonderen dat er nu helemaal niemand meer belt voor een job naar jou. En geloof ons, dat is niet omdat je zwart bent. Want niemand, werkelijk niemand met een grein verstand, zal jou aannemen en een loon betalen voor iets wat je niet hebt, namelijk… verstand.

Maar troost je, je was niet de enige aan tafel die zijn en haar verstand op nul had staan… Misschien is het wel een idee dat jij Imbo vervangt, want lucht kan je vervangen met lucht, en dan voldoet het programma ineens aan het zwartheidscriterium dat politici in Vlaanderen willen installeren.

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement.

 

 

9 reacties op “Op de VRT mogen zwarten nu komen zeggen dat “zwarten nooit racist kunnen zijn”

 1. Het programma moet haar naam als de zeverende dag hoog houden ,de po-co inktkoelies van dienst kunnen ook niet van enige objectiviteit beschuldigd worden ,ik kijk al lang niet meer naar dergelijke propaganda ,slecht voor mijn bloeddruk en humeur .

  1. Ik wel, altijd, weer of geen weer, maar ik lijd dan ook aan een zekere vorm van masochisme. En het geeft ook een zekere voldoening telkens te zien dat ‘het’ niet betert, integendeel, de vooringenomenheid, de manipulatie, de indoctrinatie, de eenzijdigheid, de schijnheiligheid, de partijdigheid van onze nationale zender, rood/groen met soms een blauw randje, maar een wezenlijk onderdeel van de Linkse Kerk, naast het Onderwijs, de Cul-tuur, het Syndicalisme, de Kristelijke en Protestantse geloofsgemeenschappen, de Loge(s), het ganse gamma van journaille, opiniemakers, column-schrijvers, redacteurs, vorsers, sociologen, antropologen, politicologen, NGO-flurken, subsidieslurpers, beroepsbetogers, filosofen, enfin de intuelen. En toch stemmen Nonkel Juul & Tante Zulma bij elke verkiezing iets radicaler, ze komen er zelfs rondborstig (vooral Tante Zulma) voor uit bij de bakker, de slager, de tearoom, en de Plechtige Communiefeesten. Als dàt allemaal maar goed afloopt, zei de ene regenpijp tegen de andere. En de boer, hij ploegde voort.

 2. Ja zeg ik ga het ‘tScheldt aan klagen hoor voor racisme want ik ben blank en blond en ze associëren “blond”met “dom” terwijl ik toch een Master T.E.W. en een ManaMa behaald heb. Ik heb zeer lange tenen en ik wil een schadevergoeding bekomen wegens deze racistische uitspraak.

  1. U bent slecht ingelicht, wij associëren blond niet met dom, maar met een gigantische D-cup en ongebreidelde seks terwijl zij de welvaartstheorie van John Hicks kreunt… (‘tScheldt)

 3. Jullie richten steeds de aandacht op de zwarte vrouwelijke ‘intelligentsia’ die de kans krijgen om hun theorieën te verkondigen op de media . Tegenwoordig zijn er toch reeds enkele afrikaantjes o.a. Sandrine Moponami , Assita Kanko ,en vele andere . De idiote meningen van deze vrouwtjes zijn onbelangrijk , maar wat in onze Vlaamse samenleving extreem belangrijk is : de identificatie van de personalia die het mogelijk maken om dit soort absuurd anti-racisme ten top te drijven ( ZWARTE PIET op de brandstapel!) . Ik ben geen bewonderaar van Leopold II maar welke idioot kan ongestraft verkondigen dat onze tweede koning verantwoordelijk is voor de moord op tien miljoen afrikanen . In WWII zijn op industriële basis met een onvergelijkbare militaire inzet zes miljoen Joden vermoord . Theoretisch hebben afrikaanse ABIR knechten met hun napoleonitische voorlader geweren veel veel veel veel veel enz minder gepresteerd .
  Mijn standpunt is dat het absoluut niet nodig is om vreemde kleuren te viseren maar wel de achtergrond-figuren die deze kleuren om welke reden dan ook promoten en het mogelijk maken dat deze kleuren ongestraft ontsnappen

 4. Jullie richten steeds de aandacht op de zwarte vrouwelijke ‘intelligentsia’ die de kans krijgen om hun theorieën te verkondigen op de media . Tegenwoordig zijn er toch reeds enkele afrikaantjes o.a. Sandrine Moponami , Assita Kanko ,en vele andere . De idiote meningen van deze vrouwtjes zijn onbelangrijk , maar wat in onze Vlaamse samenleving extreem belangrijk is : de identificatie van de personalia die het mogelijk maken om dit soort absuurd anti-racisme ten top te drijven ( ZWARTE PIET op de brandstapel!) . Ik ben geen bewonderaar van Leopold II maar welke idioot kan ongestraft verkondigen dat onze tweede koning verantwoordelijk is voor de moord op tien miljoen afrikanen . In WWII zijn op industriële basis met een onvergelijkbare militaire inzet zes miljoen Joden vermoord . Theoretisch hebben afrikaanse ABIR knechten met hun napoleonitische voorlader geweren veel veel veel veel veel enz minder gepresteerd .
  Mijn standpunt is dat het absoluut niet nodig is om vreemde kleuren te viseren maar wel de achtergrond-figuren die deze kleuren om welke reden dan ook promoten en het mogelijk maken dat deze kleuren ongestraft ontsnappen

 5. Ik ben wit, geen transgender of flikker, stem niet voor de roden of de groenen en kijk zo weinig mogelijk naar het gemanipuleerd nieuws op de VRT en lees geen linkse gazet zoals HLN en nog minder de rode vaan, pardon Humo. Ben ik nu écht abnormaal of beeld ik het mij gewoon in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *