ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op de brandstapel van de liberale inquisitie – 't Scheldt

Op de brandstapel van de liberale inquisitie

De provincieraad van het Limburgse Bronsgroen Eikenhout heeft eensgezind beslist dat hoogleraar economie Lode Vereeck geen zitje krijgt in de Raad van Bestuur van de Universiteit Hasselt. Reden: Vereeck wordt voorgedragen door het Vlaams Belang. Open VLD laat haar goudhaantje als een baksteen vallen…

Niet eens halfweg een briljante studie- en docenten carrière besloot Lode Vereeck (1965) zijn academische biotoop te verruimen. Vereeck wil de impact van zijn ideeën omtrent management, economie en de verhouding tussen hardwerkend volk en spilzieke staat zo breed mogelijk uitdragen. Vereeck zat in het Vlaams Parlement voor LDD en werd later opgepikt door Open VLD. Alle gazetten waren het roerend eens: Vereeck is een meer dan verdienstelijk parlementslid en fractieleider. Hij hoort bij de besten van het pak.

Grensoverschrijdend gedrag

Dit voorspoedige tij kantelde toen Vereeck door één of meerdere studentes werd beticht van grensoverschrijdend verbaal gedrag. Het parket seponeerde bij gebrek aan bewijs. Maar de Universiteit Hasselt vertikte het haar in het nauw gedreven toptalent te verdedigen. Liever surfte deze Alma Mater op de golven van de politiek-correcte dictatuur. Het Vlaams Belang weigerde mee te surfen. Niemand kan het Vlaams Belang verwijten een extreemrechtse, kaalgeschoren of met tattoos op de hersenpan gepimpte malloot als bestuurder van de Universiteit Hasselt te hebben voorgedragen. Wel integendeel. Vereeck heeft zijn sporen ruimschoots verdiend, is een beschaafde, belezen en gedreven intellectueel, een man met een missie.

Het ware verstandig indien de club politiek-correcte idioten die zijn aanstelling als bestuurder van de Limburgse Alma Mater zonder enige opgaaf van reden ongedaan hebben gemaakt, zich eens zouden verdiepen in de geschriften van Lode Vereeck. In zijn boek ‘Taksjager’ baant Vereeck zich met cijfers en feiten een weg door de Belgische fiscale jungle. Hij zet een transparant, eerlijk en helder belastingmodel in de steigers waar alle partijvoorzitters en sherpa’s hun voordeel zouden kunnen mee doen. Helaas. Ook Open VLD laat zich liever meeslepen door de waan van de dag. Voor de Vlaamse liberale partij van voorzitter Egbert Lachaert die met de 10-procent drempel flirt, is het fiscale debat van morgen geen issue meer. Veel liever surft Open VLD mee op de voorspelbare golfslag van de politieke correcte kerk. De liberale, Vlaamse vrijdenkers van weleer laten Lode Vereeck als een baksteen vallen. Domweg omdat hij wordt voorgedragen door het Vlaams Belang.

Verkokerd en verzuild

Dat belooft, wanneer het Vlaams Belang bij de eerstvolgende verkiezingen nog groter wordt. Met dank aan haar getalsterkte zal het wettelijk en naar oud-Belgisch model aanspraak kunnen maken op representatieve vertegenwoordiging in een eindeloze stoet Raden van Bestuur. Universiteiten, haven, culturele instellingen, investeringsvehikels, onderwijskoepels: het vermaledijde Vlaamse Belang zal gezien haar getalsterkte en net zoals alle andere partijen recht hebben op een stem in het kapittel. Niets aan te doen. Het is de kiezer die beslist. Het is de representatieve democratie die alle stemmen in deelnemende of toezichthoudende macht omzet. Wanneer zelfs Lode Vereeck door het eensgezinde heir van traditionele politieke cenakels wordt afgewezen, domweg omdat hij door het Vlaamse Belang als bestuurder van de Universiteit Hasselt wordt voorgedragen, wachten ons nog spannende tijden. Als het VB straks 30 procent van de stemmen haalt, heeft de partij van Tom Van Grieken recht op dertig procent van allerlei zitjes en zitpenningen. Net als al de rest.

Wij zijn allerminst voorstander van deze uitwassen van het verkokerde en verzuilde Belgische ancien régime dat ook Vlaanderen besmet. Maar zo lang het systeem bestaat, dienen de regels te worden gerespecteerd. Of iemand wordt voorgedragen door de tsjeeven, de sossen, de liberalen of de Vlaams-nationalisten doet niet ter zake. Is ‘onze’ kandidaat de geschikte M/V op de juiste stoel, daar gaat het om.

Spleetje schaamhaar

Dat uitgerekend een liberale partij Lode Vereeck slachtoffert en in de steek laat, getuigt van een laf- en laaghartig meeheulen met de politiek correcte kerk. Het als een bos brandend schaamhaar om zich heen grijpende vuur van de liberale inquisitie belooft weinig goeds voor de alles en niets of iemand ontziende onthullingen in de kwaliteitskrant van uw voorkeur. Als de Open VLD al haar vooraanstaande toppers en ex-toppers dient te royeren die met een spleetje tussen de tanden een bevallige medewerkster op de bil hebben getikt, een sms’je hebben gestuurd, ter driesterren tafel hebben genood waarna het voorspel in de luxueuze Wetstraat-kabinetten open en bloot kon beginnen, dreigt het toch al slabbakkende ledenaantal van de splinterpartij van Egbert Lachaert dramatisch te zullen slinken. Jammer maar helaas: Café De Scheve Schaats voorgoed gesloten!

***

Een abonnement op ‘tScheldt wordt nu ook beschouwd als een medicijn tegen Egbert Lachaert. Kies een abonnement.

 

 

2 reacties op “Op de brandstapel van de liberale inquisitie

  1. Dat “liberaal” impliceerde dat de “Vrije Gedachte” ten allen tijde diende verdedigd is overduidelijk definitief “passé composé” te oordelen naar wat Patrick De Waal (nomen est omen) heden 17 sept pleegde

  2. Wordt het niet tijd voor een artikel met de vraag wat the fuck een fossiel als Johny Thijs aan bijdrage kan leveren een de GEES in het versnipperde en be-lobbyde Corona-management ??? Brengt hij misschien de brieven strompelend naar de kelder of zit hij al met potlood zijn opstappremie te berekenen????? Misschien zit hij wel virussen te vangen tussen opeenvolgende dutjes???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *