Ook België krijgt Code Rood! – 't Scheldt

Ook België krijgt Code Rood!

Uw reporter kon met een ambtenaar van FOD Buitenlandse Zaken spreken die anoniem wilde getuigen. De betrokken ambtenaar liet ons de geheime verslagen van de veiligheidsraad inkijken…

Uw reporter kon met een ambtenaar van FOD Buitenlandse Zaken spreken die anoniem wilde getuigen. De betrokken ambtenaar liet ons de geheime verslagen van de veiligheidsraad inkijken.

**

Wat vooral opvalt is dat de veiligheidsraad het geweer van schouder verandert. In de voorbije dagen werden de Europese regio’s door FOD Buitenlandse Zaken ingekleurd al naar gelang het aantal besmettingen. Groen en veilig als vakantiebestemming voor regio’s met een laag aantal besmettingen, Oranje voor de plaatsen met een verhoogde besmetting en tenslotte Rood en dus verboden voor de gebieden waar het aantal besmettingen problematisch blijkt te zijn.

Na grondige evaluatie kwam de veiligheidsraad tot de conclusie dat België nog slechter scoorde op deze schaal dan bijvoorbeeld Lissabon of Catalonië. Daarom werd er beslist om meteen draconische maatregelen te treffen.

België verplicht alle inwoners vanaf 17 juli 2020 om het land te verlaten. Deze opgelegde evacuatie zal in samenwerking met het Belgische leger en reisorganisaties TUI en Club Med georganiseerd worden. Het leger zal beroep kunnen doen op de fonkelnieuwe A400M vrachtvliegtuigen (zie foto). Vlamingen zullen voornamelijk naar Zweden gebracht worden. Dat vonden wij vreemd gezien Zweden volledig als rode zone werd gecatalogeerd. Maar zegt FOD Buitenlandse Zaken: “We kregen van de Zweedse regering de toelating om onze inwoners in tentjes op de duizenden eilandjes in de Zweedse fjorden te herbergen. Door de bubbels maximaal tot 15 personen per eiland te beperken, is contact tracing ook niet langer nodigen en kunnen de callcenter medewerkers ook van een welverdiende vakantie genieten, na het intensieve Netflix kijken. Het verplegend personeel kan haar restaurantcheques inruilen voor een privé-kok op hun eiland.”

Onze Waalse landgenoten zullen naar Polen gebracht worden om daar een bootcamp te volgen. Zij zullen leren omgaan met een wekker, krijgen een initiatie sollicitatiebrieven schrijven, kunnen deelnemen aan de workshop “Hoe jezelf uit je pyjama wurmen” en maken tot slot een boekbespreking van “Werken voor Dummies”.

De ouderen uit de WZC, kunnen gezien hun fysieke toestand het land niet verlaten en zullen naar aloude gewoonte aan hun lot overgelaten worden.

Later deze week zullen we verslag uitbrengen vanop Melsbroek.

***

U las dit het eerst op ‘tScheldt. Kies een abonnement:

1 reactie op “Ook België krijgt Code Rood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *