ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Onzin van Zinzen – 't Scheldt

Onzin van Zinzen

Walter Zinzen wijt de opmars van het Vlaams Belang aan het taalgebruik van N-VA en het nodeloos problematiseren van het migratieverhaal. Waardoor, voegde de gepensioneerde wijsgeer er nog aan toe, een stem voor het Vlaams Belang salonfähig is kunnen worden. Gelukkig zaten we in ons Ikea-bankstel en kon onze broek van plaatsvervangende schaamte niet afzakken.

Het was weer mooi om te zien en te horen, het eindeloze gekwetter dat de binnenlopende verkiezingsuitslagen van zondag 26 mei 2019 verteerbaar diende te maken. Een historische verkiezingsdag die – hoe kan het ook anders – meteen in de zak van Zwarte Zondag 1991 werd gegooid. Het Vlaams Blok haalde toen 11 procent binnen. Vandaag in meer dan één vlek in Vlaanderen het dubbele daarvan. De Wetstraat-orakels Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen werden zodra de monsteroverwinning voor het Vlaams Belang duidelijk werd door de Phara de Aguirre ondervraagd: hoe kan dat nu?

Oud-VRT-coryfee Zinzen hoefde als vanouds niet lang na te denken. Die man bakt instant-wetenschappelijke analyses met de snelheid van een drugskoerier die alle winkelassen in de Antwerpse Seefhoek op minder dan een paar uur tijds van Cannabis & Coke bedient!

Zinzen wijt de opmars van het Vlaams Belang aan het taalgebruik van N-VA en het nodeloos problematiseren van het migratieverhaal. Waardoor, voegde de gepensioneerde wijsgeer er nog aan toe, een stem voor het Vlaams Belang salonfähig is kunnen worden. Gelukkig zaten we in ons Ikea-bankstel en kon onze broek van plaatsvervangende schaamte niet afzakken.

Staat Zinzen droog en heeft hij sinds zijn tamelijk genereuze ambtenarenpensioen niet één pint gedronken in een volkscafé in Antwerpen waar de laatste witte Mohikanen schuilen voor de storm? Waar ze niet gehinderd door politiek-correcte censuur hun gedacht mogen zeggen? Dan zeggen ze het wel in het stemhokje, zo is op zondag 26 mei 2019 andermaal gebleken.

Van een ervaren journalist zoals Walter Zinzen mag worden verwacht dat hij zich op een even empathische als objectieve manier in andermans leven en werk kan verplaatsen. Maar de onvrede, de woede en de frustratie die zich van een groeiend aantal kiezers in Vlaanderen heeft meester gemaakt, schijnt Zinzen volkomen te ontgaan.

Een paar suggesties voor Nonkel Walter.

 • Zou het misschien waar kunnen zijn dat de moord op Julie Van Espen door een van God los geslagen barbaarse geweldenaar die in de nor had moeten zitten het vertrouwen in de rechtstaat en CD&V-Justitie minister Geens heeft ondermijnd?
 • Zou het misschien waar kunnen zijn dat de moord op een kind in een asielcentrum in Broechem vragen oproept omtrent de Belgische asiel- en verblijfsaanpak?
 • Zou het misschien waar kunnen zijn dat de modale pendelaar het mensonterende inferno van NMBS-station Brussel-Noord angstvallig vermijdt?
 • Zou het misschien waar kunnen zijn dat de nachtelijke trektocht van transmigranten door de tuinen van menige verkavelingswijk in Wijnegem en Ranst ook in de wijdere omgeving voor onrust zorgt?
 • Zou het misschien waar kunnen zijn dat de monsterscore van het Vlaams Belang in West-Vlaanderen te maken heeft met de vrachtwagenparking Mannekensvere? Op weg naar het kunstenfestival Watou moet Zinzen misschien maar eens aanleggen in café Sportwereld in Middelkerke, Eernegem, Roksem of Steenkerke. En luisteren naar de waar gebeurde verhalen over inbraken in vrachtwagens, mensensmokkel, bedelarij met geweld en angst bij chauffeurs. Arme stoere jongens die veel harder moeten werken en veel minder verdienen dan een journalist bij de openbare omroep aan het eind van zijn carrière vangt.
 • Zou het misschien waar kunnen zijn dat de doorbraak van het Vlaams Belang in la Flandre profonde alles te maken heeft met de eindeloze bemoeizucht van al onze overheden met het leven zoals het is op den buiten? Groene apostel Kristof Calvo weet wat goed voor u en de uwen is! Zonnepanelen, waterputten, isolatie, tofu, leeggoed, tuinafval, windmolens, dieselkarretje, hoogspanningskabels, bemesting, gazon, glyfosaat, sloophout of uw gezellige open haard: een Orwelliaanse regelneef loert overal om de hoek, zwaaiend met forse boetes. Maar basisvoorzieningen zoals water en elektriciteit zijn in België wel duurder dan elders. Dank u, zwiepende piepende windmolen in mijn achtertuin!
 • Zou het misschien waar kunnen zijn dat het een land met een van de hoogste belastingen ter wereld domweg niet lukt een performante en rechtvaardige dienstverlener te zijn voor allen die hard werkend hebben bijgedragen?

Deze lijst is niet exhaustief. Volledige lijst op eenvoudig verzoek te verkrijgen op het redactieadres van uw geliefde ‘tScheldt!

Tibeert

***

Omdat het verstand van velen, zoals dat van Walter Zinzen, nog steeds op de off-knop staat, is er satire nodig om duidelijkheid te brengen. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

5 reacties op “Onzin van Zinzen

 1. Maar niet alleen fossielen als Z&VC maar ook de rest van de media en de traditionelen hebben het nog niet begrepen. Geen 24 uur na de uitslag zitten ze al weer op de stoel van het grote gelijk. Even de billen dichtknijpen en daarna de kiezer weer volsch..ten.
  60 % van de Vlaamse bevolking vraagt een rechtse(re) pers . 100% van de media zijn-‘objectief’-links. Enkel Miet Smedt heeft het begrepen.

 2. Tijdens de periode voor de verkiezingen gooide de linkse media, er is trouwens geen andere strekking, de huiskamers vol met beelden waarbij we ons schuldig zouden moeten voelen om zoveel nonchalance. Laat op de avond lieten zij ook deze twee ouden knarren en de alom bekende linkse rakker Ivan De Vadder hun zegje doen op het scherm. Niks nieuw onder de zon, links geleuter en oude koeien uit de gracht waren schering en inslag. Maandagavond zag ik ‘Stanford en Waldorf’ bevend naar argumenten zoeken waarom het Vlaams Belang zo goed scoorde. De realiteit is hen onbekend, hun ongeloof buiten proporties, hopelijk was het hun laatste analyse om links promoten en kunnen ze handje helpen bij het opruimen van de linkse politieke scherven.

 3. Niet alleen deze twee fossielen van het eigen grote gelijk menen de waarheid in pacht te hebben ,een rode wapenbroeder
  meende dat ook te hebben voor hij zichzelf verzoop ,bij de rode stasizender en aanverwante media zitten er nog zo een
  paar clowns van dienst ,op aanvraag ,lol smoel en besmet ook bekend als het leugenpaleis, gelukkig hebben die hun klep nog niet opengedaan ,de verloning was blijkbaar te marginaal .
  De Catalaanse gier ooit uitgeroepen tot mooiste kakel trien weet als geen ander de conversatie te sturen en andersdenkenden te schofferen of beter de grond in te boren , De rode pravda zender kiest haar parasieten uit het juiste nest van de vijfde colonne ,geen schuinsmarcheerders in die gesponsorde grabbelton ,de multi directieven getrouw tot de laatste snik , of tot de poen op is want opportunisme is hen niet vreemd ,als “antikapitalisten ” graaien en grijpen waar het kan ,ik pleit daarom voor een soort goelag rustoord voor deze sujetten kwestie van zich thuis te voelen in hun eigen groot gelijk .

  СЕКРЕТНАЯ ПЕРЕДАЧА Приветствую вас, мои будущие кошачьи последователи.

 4. En de kiezers kennen er niets van, maar zijn wel goed genoeg om de rekeningen te betalen. Daar spreekt men nooit van. Hoeveel werknemers en zelfstandigen rechts stemmen en hoeveel steuntrekkers voor links kiezen. En inderdaad. Als burger hebben we enorm het gevoel dat de brave mennsen continu gestraft worden en de deugnieten geprezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *