ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Onze favoriete partij is de Schranspartij! – 't Scheldt

Onze favoriete partij is de Schranspartij!

De huidige regering valt te vergelijken met een krantenwinkel die afficheert enkel winnende loten te verkopen…

Daar stonden we dan op Nieuwjaarsdag, in de rij bij de frietchinees en dat ondanks het Chinese virus. Weg van alle feestelijke uitbundigheid. Verbod op schansspringen; verbod op schransen en dansen. Volgeboekte traiteurs en een kerstspecial van De Kampioenen waarmee je geen titel kon veroveren. Dat typeerde een kerstsfeer zonder ballen. Leve de ingetogenheid, smakten de beroepsoptimisten.

Toen Sven De Leijer in ‘Vrede op aarde’ (VRT) aan Annelies Verlinden vroeg wat haar lievelingskost was op Kerstavond, zag je meteen dat hij een boontje had voor het propere visitekaartje van Vivaldi. ‘Gourmet’, flapte ze er uit met de meest spontane houding die ze tussen haar repressiebeleid door had kunnen instuderen. ‘Stinkt dat niet achteraf?’, informeerde Sven waarmee hij meer over zijn intieme leven onthulde dan de kijker wilde weten. ‘Als kind valt dat wel mee’, glunderde de minister alsof ze pas volwassen was geworden op haar 42ste. ‘Amai’, brulden we toen Annemie Struyf in beeld kwam. Ze vulde de halve uitzending met een verhaal over Noorwegen. ‘Ik ben daar eens verschoten’, lichtte Wim De Vilder toe. Niet alleen zondigde hij tegen het ABN van icoon Martine Tanghe met wie hij als laatste een tranig interview had mogen beleven; zijn uitspraak ging op de koop toe niet over zijn intiem leven maar over de prijs van alcohol bij de Noren. Van het VRT-nieuwsanker bestond blijkbaar een foto aan zijn desk in short. ‘Is het dat maar?’, zuchtte kijker Bart De Wever wiens blote benen weerspiegeld werden toen hij onverhoeds in beeld kwam op Radio2. Als de voorzitter zichzelf in zijn onderbroek zet, is er iets mis met de koers van de partij, zei onze Nonkel Marcel altijd.

Nadat in het jaaroverzicht boer Jos Hermans (96) weer eens als eerste gevaccineerde Vlaming net niet door een hoepel had moeten springen van vreugde, meenden we dat het succesprogramma ‘Boer zoekt Vrouw’ was vervangen geraakt door ‘Boer zoekt Vaccin’. Op de cover van de Kerst-Knack stond Marc Van Ranst als figuur van het jaar. Zal wel normaal zijn als je gevraagd bent geweest om minister voor de SP.A te worden én ook nog eens te gast mag zijn bij Sven De Leijer. Persoonlijk vonden we Marcs bekroning bijna even lachwekkend als Delphine Lecompte grappig was toen ze in haar Humo-column schreef hoe haar lief had gezegd: ‘Sinds jij in De Slimste Mens meedoet is jouw vagina precies wat arrogant geworden’. U ziet dat we weinig om handen hadden tijdens Kerst 2020 en dus zowat alle boekskes, gazetten en tv-shows tot ons namen. Aangezien wij niet tot de hippe applausgeneratie behoren, ergerden we ons duchtig aan de politici van het vervagende midden die door corona over niets anders hoefden na te denken. En wat doen al die ministers waarover we niets horen? Die bereiden zich voor, exclameert Alexander I dan. De regering valt te vergelijken met een krantenwinkel die afficheert enkel winnende loten te verkopen. We bleven zo op onze honger zitten dat een nieuwe partij onvermijdelijk leek.

De Schranspartij dus met 5 programmapunten: 1) weg met diëten 2) weg met vrijheidsbeperking 3) weg met betuttelende overheidspropaganda 4) weg met beloftes en boetes 5) weg met debiele televisie. Via de sociale media vroegen sommigen spontaan een lidkaart aan van de Schranspartij; anderen stuurden dan weer een kaart met foto van hun lid, wat behoorlijk onaangenaam was voor de non-binaire schransers. Hier alvast een tiental hymnes om tijdens partijbijeenkomsten luidkeels mee te brullen:

‘Titties ‘n’ Beer’ van Frank Zappa/ ‘Houten Kop’ van Zjef Vanuytsel/ ‘Zuurkool met vette jus’ van Sjef Van Oekel/ ‘Drink rode wijn’ van Joe Harris/ ‘Whiskey in the jar’ van Thin Lizzy/ ‘Rehab’ van Amy Winehouse/ ‘Rum and Coca Cola’ van The Andrew Sisters/ ‘Eggs and Sausage’ van Tom Waits/ ‘Tequila Sunrise’ van de Eagles/ ‘Chocolate Salty Balls’ van Isaac Hayes (als Chef in South Park).

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Verzorg jezelf in 2021. Lach met, voor of tegen ‘tScheldt. Als je maar lacht. Kies een abonnement:

10 reacties op “Onze favoriete partij is de Schranspartij!

 1. “Red, red wine ” van Neil Diamond
  “Salade de fruits” van Bourvil
  “The ketchup song” van Las Ketchup
  “Yes, we have no bananas” van Louis Prima
  “Banana split” van Lio
  “Mashed potatoes” van James Brown
  “Moules Frites” van Stromae

 2. Het was een schitterend oudejaarsavondprogramma dat onze regimezender op ons losliet. Eerst een De Leyer waar het gebruikelijk links puikje zijn opwachting maakte met een niet verkozen minister van buitenlandse zaken en de onvermijdelijke Conner Rousseau. Het vervolg op dat programma was een morbide dikke allochtoon die een uur lang stond te brullen (men noemt dat een “show” met een stand up commedian) Achter het handvol Chinese vrijwilligers die wellicht het zaaltje werden binnen geknuppeld stond blijkbaar ook nog iemand met een stok om ze te verplichten na elke uitgebrulde zin te applaudisseren. Het was dus weer een geweldige TV avond, de stasizender aan de Reyerslaan waardig! En zoiets wordt met óns geld gefinancierd….!!! De dag erna was De Leyer zijn gezelschap nòg een ietsje uitgelezener want dan was er de Margriet Hermans van het obligate VRT inteeltgroepje, de omnipresente van Ranst en Calvo van de partij van de verdraagzamen van de partij. Onze regimezender weet zijn gasten écht te kiezen.

 3. Had dan naar VTM gekeken, he: daar was het van Kerst tot Nieuwjaar alle dagen Nathalie Meskes en Ruth Beekman en Guga Baul en Koen Wouters . Zoveel je op kon en nog véél meer.

 4. …en allemaal met overmaatse pruiken op. Hilarisch! (of tenminste: minstens één iemand bij VTM moet dit grappig vinden)

 5. Heel deze onzin met bijhorende braakneigingen heb ik aan mij laten passeren ,en zo te lezen heb ik zeker niks,laat staan een vieze nasmaak gemist .De ‘verlichte’ inteeltgroep die op onze kosten hun debiliteit zitten te prostitueren (als het al niet hun lul is )maken dat ik nooit meer naar bepaalde zenders kijk, het jammere is dat ik er wel moet voor mee betalen en dat steekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *