Onderwijsalarm niet negeren – 't Scheldt

Onderwijsalarm niet negeren

Wij zijn hier niet echt van de staking en het vakbondsprotest. Maar we brengen begrip op voor een aantal eisen uit de buik van het Vlaamse onderwijs.

Wij zijn hier niet echt van de staking en het vakbondsprotest. Maar we brengen begrip op voor een aantal eisen uit de buik van het Vlaamse onderwijs.

Pamper

De vraag is of die eisen enkel en alleen met bijkomende financiële middelen kunnen worden ingewilligd. Het probleem zit veel dieper. De ongemakkelijke waarheid is dat zij die voor de klas staan in het kleuter- en het lager onderwijs overbevraagd worden door ouders die opvoeding en onderwijs door elkaar haspelen. Kleuterjuffen – sorry, het Vlaamse onderwijs is quasi totaal gefeminiseerd – worden geconfronteerd met kinderen die zelfs op vijfjarige leeftijd niet zindelijk zijn. Ze worden met een pamper vol kak uit een 4X4 gerold en juf Kelly en juf Katrien moeten de boel maar opruimen. Dat een ijskoude pizzapunt van Dr. Oetker of een aangevreten Big Mac niet thuishoren in een broodtrommel is nog een trend die zorgen moet baren. In onze grote(re) Vlaamse steden wordt onderwijzend personeel geconfronteerd met een groeiende groep kinderen die thuis niet naar Ketnet kijkt maar naar zenders die met de heimweeshotel uit de lucht worden geplukt. Dat dit tijdverdrijf voor een moeilijk op te halen taalachterstand zorgt, hoeft geen betoog.

Mailterreur

Het scheelt bovendien niet veel of elk kind in elke klas krijgt bij geboorte een label opgeplakt. Hoogbegaafd, autistisch, spectrumstoornis, dyslexie en andere al of niet modieuze diagnoses verzwaren de opdracht van Kelly en Katrien in niet geringe mate. De nieuwste plaag – zeg maar pest – die door de gangen van de Vlaamse scholen waait heet Mailterreur & Sociale Media. Wanneer Kelly in de agenda van Arno noteert dat het ongepast is een kind met één turnpantoffel of blanco huiswerkvellen naar school te sturen, gaat het dak eraf. Wanneer Kelly eindelijk thuis voor de buis naar Thuis zit te kijken, wordt ze bij herhaling opgeschrikt door opgenaaide ouders die geen spat opbouwend commentaar kunnen verdragen. Ze dreigen gelijk met advocaten en Facebook-achterklap. In elke klas zitten ook steeds meer kinderen die zich helemaal niet lekker voelen na het uit elkaar vallen van het nest waarin ze zijn geboren. Het weekend bij papa was saai. Met die nieuwe vriend van mama wordt het (weer) niets. Er in de schoot van een nieuw samengesteld gezin in één klap een paar broers en zussen bovenop krijgen, is voor meer kinderen dan we vermoeden lang niet zo vanzelfsprekend. Hun emotionele verwarring, verdriet en twijfel komt ook in het mandje van Kelly en Katrien terecht. Maar we hebben goeie hoop. Sensoa – Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid – heeft een lespakket ontwikkeld om ook kleuters weerbaar te maken tegen grensoverschrijdend gedrag.

Tibeert

***

Video: Enkele Vlaamse moeders deelden rustig, diplomatisch en bedaard aan de schoolpoort hun bedenkingen met de schooldirectie aangaande stoute Juf Magalie: “Ik ga doodmaken” (Nederlands voor “Ik ga Juf Magalie doodmaken), “Mijn kind heeft gewoon bacteriën door haar”, “Ze heeft hem gewoon gewurgd” (De VRT vergat in haar free podium voor deze Vlaamse moeders te vermelden dat het ‘gewurgde’ kind nog springlevend was, weliswaar uiteraard helemaal onder de bacteriën van Juf Magalie), “Bij ons in Turkije wordt zo iemand in de gevangenis gestoken”. (Bij nader toezien vergat de VRT bijna te vermelden dat Juf Magalie naderhand buiten vervolging werd gesteld voor verkrachting van de kinderen van deze Vlaamse moeders).

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheld!</a>

2 reacties op “Onderwijsalarm niet negeren

  1. De door u beschreven problemen zijn nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg ,het door linkse gutmenschen gerecupereerde “onderwijs” is verantwoordelijk voor de verdere analfabetisering van de ‘diverse’ jeugd .
    Als men op het openbaar vervoer het magreb Nederlands hoort wauwelen door onze jeugd keert de maag van menigeen die onze cultuur en taal genegen is ,daarom is een vergaande hervorming van de lespakketten dringend nodig wil men geen totaal debiele jongeren achterlaten.
    Nu is er in een school in Duffel een nieuw fenomeen opgedoken ,namelijk dat onze witte kinderen gevraagd wordt om tijdens de ramadan “solidair te zijn met andere culturen en mee te vasten tijdens de middagpauze ” !!!! gekker kan het niet ,kinderen die zich hieraan willen onttrekken worden scheef aangekeken ,want multicul heerst!
    Hier in borg-er-occo waar de ‘hoogbegaafden’ al lang de scepter zwaaien zijn de zieltjes van de ongelovigen ,onze kinderen blijkbaar ,onderworpen aan verplichte moskee bezoeken inclusief leren bidden ,blijkbaar met toestemming van hun”progressieve” ouders ,meestal vrijwillig werkloze papa’s en mama’s ,die gretig mee aanzitten aan de sociale ruif ,royaal uitgedeeld door het extreem linkse districts bestuur .

  2. Met de import van die wilden hebben we een echt cultuurbad gekregen en werd de kwaliteit van het onderwijs naar ongekende diepten gebracht omdat die “achtergestelde arme allochtoontjes” het ganse klasniveau naar beneden halen. En met fatso Somers aan het roer van het desintegratieschip verwacht ik voor ons onderwijs en ONZE kinderen niet veel beterschap, wetende dat in Mechelen sommige scholen zo goed als volledig “bruin” zijn (zoals bvb de Victor Van de Walleschool). Vroeger kregen de kinderen een uitbrander als ze slecht presteerden, nu gaan die wilden verhaal halen bij de leerkracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *