ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Boven de bril gekeken – 't Scheldt

Boven de bril gekeken

1076 ACT

OPZIJ OPZIJ OPZIJ

Het jaar 2012 wordt gedenkwaardig. Peter van Calster, de gevaarlijke procureur die niet vriendelijk genoeg was voor de ‘diamant‘, moest en zou opzij. Vervolgens moest de succesvolle belastinginspecteur Gerda Vervecken, die Van Calster openlijk steunde, ook opzij.

Uit goede bron vernam ‘t Scheldt nu dat ook Karel Anthonissen, de gevaarlijke belastingcowboy uit Gent, opzij moet. Ook daarover zijn liberalen, socialisten en christendemocraten in de regering het eens. In de loop van oktober werd een scenario uitgetekend met de hulp van Karel de Gucht. Die had nog een dossiertje liggen in Gent. Hij zou een akkoordje mogen sluiten, en als dat dan uitlekte, zouden ze in koor roepen dat het lek ‘alweer daar’ zat. Ze zouden dan klacht indienen wegens schending van het beroepsgeheim. Zo gezegd zo gedaan; de scenario’s werden afgesproken en in gang gezet. Het akkoord lekte uit en De Gucht schreeuwde dat Anthonissen het ‘weer gedaan’ had (verschillende kranten). Hij zou de fiscus ‘vermorzelen‘ (De Morgen, 14 december 2012). By the way: vreemd toch, onze Europees commissaris die een Belgische wet wil vernietigen en een openbare dienst wil vermorzelen. En dat zomaar mag zeggen zonder dat de regering iets zegt. Rennen, (Karel), springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! Klein probleempje. Het akkoord lekte iets te vroeg uit, op het moment dat de gewestelijk directeur van Gent het nog niet kende. Toen kwam er helemaal geen akkoord meer, maar helaas konden sommige ingezette procedures, het tippen van Kristof Windels van De Morgen en Lars Bové van De Tijd, niet meer worden stopgezet. Pech toch, een regering die in de eigen val trapt. Opzij Steven Vanackere, opzij Didier Reynders, opzij Johan Vande Lanotte.
Maak plaats maak plaats maak plaats. Wij hebben ongelofelijke haast.

   De redactie

Meer lezen

2043 Bril

Bril

ZONDER NAAM

Boer Bavo heeft een operatie ondergaan. Hij deelde ons mede dat hij een tijdje wil stoppen want de herstelling loopt niet zo vlot als gehoopt. Wij wensen Boer Bavo een goede rust en herstel toe en hopen vlug weer op zijn gewaardeerde bijdragen te kunnen rekenen.

Meer lezen

1039 Bril

Bril
‘KLASSIEK VERSUS MODERN’… Op een zonnige zomerdag naderde uit de verte een blinkend nieuwe BMW-cabrio. De bestuurder, een man elegant gekleed in een pak van Versace, schoenen van Gucci, een Ray-ban bril en een stropdas van Yves Saint Laurent, stopte en leunde uit het raam. ‘Als ik je vertel hoeveel schapen je hebt, krijg ik er dan eentje van je?’, vroeg hij me.

Meer lezen

1038 Bril

Bril

‘RAMPZALIG MAGNETISME’

Een week geleden kwam mijn kleinzoon weer eens op bezoek. Minstens één keer per maand komt hij even langs, weg uit de drukke stad waar mijn dochter woont. ‘Om mijn vervuilde longen met zuivere zuurstof te vullen’, zegt hij altijd lachend.

Meer lezen