Ondertussen in Rusland… – 't Scheldt

Ondertussen in Rusland…

Een grote demonstratie tegen de Russische regering is zaterdag in de kiem gesmoord. Omdat tientallen onafhankelijke kandidaten niet mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen gingen veel inwoners de straat op. De Moskouse politie heeft in een officiële verklaring laten weten dat er 1074 mensen zijn gearresteerd…

Een grote demonstratie tegen de Russische regering is zaterdag in de kiem gesmoord. Omdat tientallen onafhankelijke kandidaten niet mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen gingen veel inwoners de straat op.

De Moskouse politie heeft in een officiële verklaring laten weten dat er 1074 mensen zijn gearresteerd.

Burgemeester Sobjanin waarschuwde op sociale media al dat de autoriteiten zaterdag hard zouden optreden als er weer zou worden gedemonstreerd. In een officiële verklaring zei hij: “Ik wilde op zaterdag zonder veel gedoe met de kleinkinderen naar het circus. Toen bleek dat de straat waar we doorheen moesten met vier limousines en een motorescorte bezet was door transseksuelen, heb ik er de politie op afgestuurd.”

Woensdag werd blogger en corruptiebestrijder Aleksej Navalny al gearresteerd toen hij voor zijn huis een gedicht declameerde dat niet rijmde. Hij werd dezelfde dag nog veroordeeld tot dertig dagen celstraf.

Zaterdag liet ook Ilja Jasjin, een bondgenoot van Navalny, weten te zijn aangehouden, samen met enkele andere activisten.

Tijdens de chaos op zaterdag werden per ongeluk ook twee politieagenten opgepakt. De agenten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Ardy Beld

***

De ware toedracht der zaken vind je vandaag alleen nog maar in ‘tScheldt. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *