ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Onder blauwe lakens met Goedele Liekens – 't Scheldt

Onder blauwe lakens met Goedele Liekens

De bekende seksuologe Goedele Liekens heeft de derde plek op de Kamerlijst Vlaams-Brabant voor Open VLD binnen gedaan. De volkse uitdrukking ‘binnen gedaan’ dient hier wellicht letterlijk te worden genomen.

De bekende seksuologe Goedele Liekens heeft de derde plek op de Kamerlijst Vlaams-Brabant voor Open VLD binnen gedaan. De volkse uitdrukking ‘binnen gedaan’ dient hier wellicht letterlijk te worden genomen.

We kunnen het wijlen Steve Stevaert niet meer vragen. De alles-is-gratis SPA-voorzitter wilde La Liekens maar wat graag tot Staatssecretaris Ontwikkelingssamenwerking bombarderen. Wat er nog allemaal in zijn gratis-pakket stak, behoort tot de amoureuze geheimen van de Wetstraat, de Grasmarkt en het klotsende water van het Albertkanaal.

Doeners & Poepers

Goedele Liekens wilde tot voor kort niet eens in de politiek. ‘In de politiek maken ze je af. Ik ben daar niet voor in de wieg gelegd’. Als VN-ambassadrice kan de Schone van Begijnendijk veel meer verwezenlijken. Zegt ze zelf. Seksuele & Relationele duiding geven bij de Canvas-kaskraker Temptation Island. In de liberale kwaliteitskrant Het Laatste Nieuws van Christian Van Thillo vakkundig uit de doeken doen hoe je de kortste weg naar de kittelaar vindt. Hoe haar bijdrage Goedele On Top in het Limburgs moet worden vertaald, kunnen we Steve Stevaert ook niet meer vragen. Maar dat Goedele On Top geen dooie kut te maken heeft met ernstige politiek durven we met zekerheid stellen. Toch is de kans groot dat Goedele Liekens heel snel helemaal zichzelf zal kunnen zijn in de schoot van Open VLD. Een spleetje tussen de tanden of een Brakels paardengebit doen er niet toe. Als we maar goesting hebben in het land van de voluntaristisch in de wind wapperende Doeners & Poepers! SM-speeltjes, pikante lingerie en andere cadeautjes: pakjesdiensten leveringsgebied hartje Brussel zijn gewaarschuwd!

Blauw konijn

VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zou zich in haar even berekende als wanhopige zoektocht naar blauwe konijnen wel eens lelijk kunnen vergissen. Hoogleraar economie en liberaal goudhaantje Lode Vereeck werd door de ruimhartige en van goesting uit haar tieterij barstende Gwendolyn Rutten van de Vlaamse, federale en Europese kieslijsten 2019 gezwierd. Politicus-professor-academicus Lode Vereeck geniet bij vriend en vijand – ook op links – aanzien en respect om zijn kennis en inzicht omtrent economie, belastingen, handel en wandel. Daar weet Vereeck meer van dan Liekens, Wesenbeek en driekwart van alle verkozen Open VLD’ers samen. Anno 2014 werd Vereeck door de Vlaamse kranten uitgeroepen tot het beste Vlaamse parlementslid. Vanwege – op citaat – zijn ‘sterke dossiers, verbale kracht en humor’. Zijn meest recente boek Taksjager, een met feiten en cijfers onderbouwde wetenschappelijke zoektocht naar de heilige graal van een revolutionair belastingmodel, zou elke liberaal met een beetje goesting moeten doen dromen. Om eens voor altijd komaf te maken met de Belgische belastingkoterij die meer geld kost dan ze opbrengt. Maar plots deugt Vereeck volgens La Rutten en haar blauwe politbureau nergens meer voor. De reden?

Finterdun

Een academische medewerkster annex kandidaat-docente heeft zich er over beklaagd dat Lode Vereeck zijn boekje te buiten is gegaan. Professor Vereeck gaf toe dat hij een professioneel sms-je met ‘x’ heeft afgesloten. Elke m/v kan zich daar iets bij voorstellen. Droomt er wel eens van. Of hoopt er wel eens op. ‘Je ziet er goed uit vandaag’. ‘Drinken we straks een kop koffie?’. Dat soort achteloze zinnetjes werd nog niet eens zo lang geleden onder de noemer ‘charmante man’ gecatalogeerd. Vandaag worden diezelfde achteloze zinnetjes ‘belaging’, ‘intimidatie’ of ‘seksuele agressie’ genoemd. MeToo! Liefst alle vier tegelijk. Het parket heeft het flinterdunne dossier Vereeck na grondig onderzoek geseponeerd. Maar de Universiteit Hasselt gaat koppig door met het zoeken naar spijkers op laag water. Zijn non-talenten aan het stuur van de Universiteit Hasselt/Diepenbeek de alom gerespecteerde Vereeck liever kwijt dan rijk? Dat Gwendolyn Rutten een totaal gebrek aan loyauteit, vastberadenheid en politieke moed etaleert om het voor een van haar beste krachten op te nemen, is veel erger. Dat Rutten de bevindingen van het parket niet respecteert maar schaamteloos mee surft op de politiek-correcte golf van de Universiteit Hasselt/Diepenbeek is nog vele malen erger. Weet u welke fout Lode Vereeck heeft gemaakt? Hij kan er niets aan doen, overigens. Lode Vereeck is een witte, hoogopgeleide, heteroseksuele man van middelbare leeftijd. Dat is, van alle zonden Israëls, de ergste zonde van allemaal.

Frits Van Robaais

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt!</a>

1 reactie op “Onder blauwe lakens met Goedele Liekens

  1. Liekens, nog een die de weg naar het gemakkelijke geld gevonden heeft. Net als Margriet Hermans weer een echte meerwaarde…(enfin toch voor de eigen zak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *