ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nu in Uw buurt: de tikkende tijdbommen van Fluvius (1) – 't Scheldt

Nu in Uw buurt: de tikkende tijdbommen van Fluvius (1)

De niet minder dan 19 politici die Fluvius besturen vonden het een goed idee om hun elektriciteitscabines te gaan exploiteren als reclameborden… tot enkele ingenieurs met verbijstering beseften wat er aan de hand was…

Er wordt wel eens gezegd dat je de arrogantie van een bedrijf herkent aan de grootte van hun ‘missie-statement’ en het aantal holle woorden dat erin voorkomt.

Volgens deze definitie behoort “Fluvius” tot de top van de arrogantie in België.

Fluvius is in deze niet alleen arrogant, Fluvius is ook levensgevaarlijk.

Wat is Fluvius?

Fluvius is een “netbeheerder”, dat is Vlaams voor een “politiek postjespakbedrijf”.

In de Raad van Bestuur van Fluvius telden we niet minder dan 19 politici. We herhalen even voor de vorm: 19 politici.

Deze 19 politici zijn allemaal elektriciteit- en aardgas specialisten, want dat is wat Fluvius doet, de elektriciteit en het aardgas beheren in alle gemeenten van Vlaanderen. Omdat er naast geld, postjes, elektriciteit en gas nog meer stroomt, beheert Fluvius ook de riolen en de kabel in een 100-tal gemeenten.

Voor de geïnteresseerden, Fluvius ontstond in 2018 uit de fusie van Eandis en Infrax.

U kent Fluvius van de elektriciteitscabines die in heel Vlaanderen verspreid zijn.

Extra inkomsten voor Fluvius

Het moet zijn dat Fluvius niet genoeg zitpenningen opbracht voor haar 19 politici, want sinds enige tijd boort Fluvius extra inkomsten aan. Zo begon Fluvius met het plaatsen van reclameborden op haar elektriciteitscabines. Althans dat lijkt een plan te zijn geweest uitgerold door een klein segment van het bedrijf, zonder dat het overleg pleegde met de rest van het bedrijf, met name die rest waar de ingenieurs werken.

Er zijn nu enkele ingenieurs wit om de neus geworden toen ze vernamen dat er niet 1, geen 2 maar tientallen reclameborden werden opgehangen op grote elektriciteitscabines. En die borden heeft men niet op de buitenmuren gekleefd. Nee, men heeft gewoon gaten geboord in de cabines om grote bedrijven zoals Delhaize terwille te zijn in het promoten van hun winkelwarenhuisketen tot in de kleinste hoeken en kanten van Vlaanderen. Niets dat zo opvalt als een reclamebord op een elektriciteitscabine.

Tikkende tijdbommen

‘tScheldt kon enkele emails inkijken van Fluvius ingenieurs die per onmiddellijk klamme handen kregen toen ze vernamen dat er gaten werden geboord in hun Fluvius cabines….

“Reclameborden op onze elektriciteitscabines zijn ten strengste verboden!”

“Zij die die borden plaatsen op onze cabines lopen een enorm veiligheidsriciso!”

“Als er bij dat boren in onze elektriciteitscabines puin langs de binnenkant op onze machines terechtkomt kan er een vlamboog ontstaan.”

“Als er gaten in onze cabines worden geboord kunnen er vochtinsijpelingen ontstaan…. in een elektriciteitscabine!!!!”

Een expert die we het probleem voorlegden wist niet wat hij hoorde…”Ze maken van die elektriciteitscabines gewoon tikkende tijdbommen”…. “Dit is onbegrijpelijk”… prevelde hij.

Spaghettipolitici

De 19 politici die Fluvius aansturen kan het blijkbaar weinig schelen dat er in heel Vlaanderen “tikkende tijdbommen” worden georganizeerd ter meerdere eer en glorie van de reclame-industrie, en uiteraard van de zitpenningen.

Wie de lijst van de politici in de Raad van Bestuur van Fluvius bekijkt stuit op een groep spaghettipolitici. Dat is een nieuw woord voor politici die zo genetwerkt zijn dat er rond hen een organogram ontstaat dat lijkt op een spaghetti. De Fluvius politici zitten niet alleen in de Raad van Bestuur van Fluvius, ze combineren dit ‘werk’ met schepenambten, burgemeesterschappen, en nog meer lidmaatschappen in andere raden van bestuur waardoor Fluvius het predicaat cumulgedrocht verdient ….

Het is voor deze spaghettipolitici dat er speciaal een website werd opgericht waarin ze al hun gecumuleerde mandaten moeten aangeven opdat de gewone burger toch ergens nog een houvast heeft om te weten met hoeveel petjes op het hoofd een politicus door het leven gaat. De site heet: CUMULEO

Het cumulgedrocht Fluvius

We lijnen voor de ‘tScheldt lezer even de briljante geesten op die vinden dat er gaten mogen geboord worden in elektriciteitscabines:

Piet Buyse, CD&V
Koen Kennis, N-VA
Christophe Peeters, Open Vld
Hans Bonte, sp.a
Geert Cluckers, Diest Democratisch & Solidair
Lieven Cobbaert, Liberaal 2018
David Coppens, N-VA
Jan Dalemans, Open Vld
Charlotte De Backer, Open Vld
Christof Dejaegher, CD&V
Jan Desmeth, N-VA
Wim Dries, CD&V
Greet Geypen, Open Vld
Tom Kersemans, N-VA
Lies Laridon, CD&V
Nicky Martens, CD&V
Guy Van de Perre, CD&V
Adinda Van Gerven, N-VA
Kristien Vingerhoets, sp.a

Uit deze lijst blijkt dat politici van Groen, PVDA en Vlaams Belang niet als intelligent genoeg beschouwd worden om mee in de Raad van Bestuur van een groot bedrijf te zetelen. Geen zitpenningen dus voor Groen, PVDA en Vlaams Belang.

Wij weten uiteraard ook dat de postjes verdeeld worden al naargelang de samenstelling van de Vlaamse Regering. Maar sta ons toe dit een middeleeuwse manier van bestuur te beschouwen. Wat op het veld bewezen wordt doordat er tikkende tijdbommen worden geïnstalleerd omdat de bestuurders niet weten dat elektriciteit en water niet goed samen gaan.

Tikkende tijdbommen

Tikkende tijdbom 1

Tikkende tijdbom 2

Tikkende tijdbom 3

Tikkende tijdbom 4

Tikkende tijdbom 5

Tikkende tijdbom 6

***

U las dit het eerst op ‘tScheldt. Aangezien Fluvius bevolkt is met veel politici verwachten we zoals gewoonlijk een ingebrekestelling of een dagvaarding in de bus om dit artikel te verwijderen… Steun ons zodat U weet wat er zich in Uw buurt afspeelt en ook een beetje zodat we onze advocaten kunnen blijven betalen…

 

10 reacties op “Nu in Uw buurt: de tikkende tijdbommen van Fluvius (1)

  1. Waarom is de deur van dergelijke openbare WC’s altijd vast ? Moeten wij misschien in onze broek kakken wanneer we met diarree onderwegen zijn ? Waarom zijn er bijna geen openbare WC’s in ons land zoals wel in het buitenland ? Net of de mensen zouden geen biologische behoefte kunnen hebben, eens op het Openbaar Domein !

  2. Waar jullie een probleem van maken … Dat is namelijk vooruitziendheid: binnenkort is er toch geen stroom meer en met die panelen heb je tenminste nog iets aan die cabines, toch?

  3. Op al die borden staat ‘Mediageuzen’… dan is er toch een samenwerking tussen Fluvius en Mediageuzen? En wie dan Mediageuzen googelt komt uit in een beerput vol verhalen over fraude en problemen met reclameborden aan de mensen hun huis. Waarom werkt een firma als Fluvius samen met zo’n bende oplichters? There is something rotten in the state of fluvius…

    1. Foert, want gij zijt Rechts en niet PoCo ! Als “zitpenning” een stamp onder uw “zitvlak” zodat ge daarna beseft ; “wie zijn zitpenningen gat verbrandt, moet op de blaren zitten”

  4. Beste TSCHELDT, met alle respect over jullie satirische artikels, maar hier begeven jullie zich toch op glad ijs. Fluvius System Operator CVBA is een werkmaatschappij van een intercommunale zoals bijvoorbeeld IMEWO dat alleen al in Oost- Vlaanderen bestaat uit drie afdelingen : Raad van Bestuur -RVB- Centrum, Oost en West, daarin zetelen maar liefst 96 personen. Het elektrische net in de -gemeenten is hun eigendom, het wordt via de intercommunale, distributienetbeheerder -DNB- genoemd, beheerd. De gemeenten detacheren een politicus in die RVB Fluvius System Operator wordt door de DNB aangesteld om het werk op het elektriciteitsnet uit te voeren, of door aannemers te laten uitvoeren. In de drie gewesten van IMEWO, Oost, West en Centrum en Fluvius samen zetelen 96 personen, verschillende die in de RVB zetelen, waarvan sommigen ook politici zoals Charlotte De Backer is actief in de Open Vld in Oostende. Conny De Spiegelaere is van de CD&V eb actief in Deinze, Rob Trenson is N-VA in Evergem en zo kan ik nog even doorgaan. In de intercommunales zetelen de politieke zakkenvullers, in de werkmaatschappij Fluvius Fluvius System Operator CVBA beletten die zakkenvullers dat de elektrische netten fatsoenlijk geplaatst en onderhouden worden. Dit is een link naar IMEWO https://www.fluvius.be/sites/fluvius/files/2020-01/bestuursorganen_imewo.pdf daar zal u ze allemaal vinden, dat zijn er veel meer dan het aantal dat TSCHELDT opgeeft! Dan hebben we het nog niet gehad over INTERGEM, IVERLEK, GASELWEST, etc, in totaal zitten er honderden politieke zakkenvullers aan de elektriciteit pot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *