ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nog een laatste portie viruswaanzin – 't Scheldt

Nog een laatste portie viruswaanzin

Nog een graai uit de trommel disproportionele coronamaatregelen

We hebben al vaker bericht over de uitwassen van de disproportionele coronamaatregelen, het pestgedrag door politie in burger, de niet zo exacte jojo-wetenschappelijkheid van sommige experts en vooral hun meningendiarree, de klungelende politici, de hijgende journalisten en hun gretige angstverwekking, de macht van niet-verkozen gouverneurs en de lijdzaamheid binnen de bevolking.

Toen we deze week een aantal kledingstukken wilden schenken aan onze vaste en betrouwbare liefdadigheidsorganisatie kregen we te horen dat het in tijden van corona verboden was om dat materiaal te aanvaarden. Stel je maar eens voor dat er vleugjes virus op de kledij zaten. Hoe ver gaat deze klucht? Moeten behoeftigen dan maar in hun blootje de straat op? Veiligheid über alles.

In een rust- en verzorgingscentrum waar familie verblijft hoorden we dat de bejaarde residenten vanuit de hoofdgang naar het grote tuinterras een zo’n 2 meter door de cafetaria moeten schuifelen. Gedurende dat stukje is een masker verplicht. Hoe vaak een verstrooid oudje heen en weer moet naar zijn kamer voor dat vermaledijde mondkapje valt niet te tellen. Het personeel moet zich dan weer laten testen om 6 dagen later het resultaat te vernemen. Dan pas wordt bekeken of er een quarantaine vereist is. Van een verdronken kalf gesproken. Het psychisch leed tenslotte van de bewoners in de woonzorgcentra is al uittentreure beschreven, maar het mensonterende schokt telkens opnieuw. Uitspraken zoals ‘Ik voel me als in het gevang’ of ‘Voor mijn part word ik niet meer wakker’ zijn schering en inslag. Je zult tijdens een hittegolf maar op je kamertje gekluisterd zitten bij een temperatuur van 34 graden en dat zonder ventilatie. Op de zender Euronews had men het over het ‘gebroken hart-syndroom’ bij vereenzaamde senioren die zijn afgesneden van het oude normaal.

We vernamen dat een belangrijk bedrijf in het Antwerpse district Wilrijk bij de werknemers aandringt om niet met vakantie te gaan naar een rode zone-gebied. Wettelijk ben je niet verplicht om je reisbestemming mee de delen aan de werkgever, maar het is wel normaal dat de firma een beroep doet op ieders gezond verstand. Minder normaal is dat de meer exotische arbeiders daar het minder nauw nemen met dat gezond verstand met soms ongezonde gevolgen. Wat vinden experts hiervan?

Op het multimediale platform Café Weltschmerz via YouTube zagen we recent een interview met hoogleraar Filosofie René ten Bos. Hij is de auteur van het boek ‘De Corona Storm. Hoe een virus ons verstand wegvaagde’. Vooral interessant is hoe de beeldvorming in de media een ware paniek veroorzaakte. De impact van de patiënten aan buisjes in een Italiaanse kliniek sloeg velen plat. Met hoeveel van de besmette mensen ging het echter zo dramatisch slecht? Ook het gesprek met hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel die de ‘onnodige’ maatregelen ‘flauwe kul’ vond, bracht de dingen in een breder perspectief. Angst is het grootste gevaar, aldus professor Capel.

En dan nog de wereld van cultuur. De verzuchtingen zijn terecht maar wanneer zien we de artistieke helden in actie schieten tegen de voor hun sector verlammende maatregelen? Waarom eens niet echt in het verzet gaan zoals in hun geëngageerde theaterstukken? Voer een barricadeproductie op en kijk of de politie de boel stillegt. Het zou er nogal stuiven! Ontstijg als BV je Zoomscherm en bescherm de kunsten die nu al zolang worden gegijzeld door de viruswaanzin. Het voortschrijdend inzicht dat de virologen misschien te ver gingen, de betogingen in Europese hoofdsteden, de klachten tegen absurde regels en middenstand-beschadigende uitspraken mogen tot navolging strekken.

***

‘tScheldt = antigif voor aanvallen van Politieke Correctheid. Contacteer ons antigifcentum en word lid! Kies een abonnement:

 

3 reacties op “Nog een laatste portie viruswaanzin

  1. Ik stel voor, veiligheidshalve, om voortaan niet meer te ademen tussen 6 A.M. en 6 P.M. om zo te ver vermijden gedurende die periode nog een mondkapje te moeten dragen ; Covid-19 kan zo noch in- nog uitgeademd worden. Tijdens de werkuren zal het veel aangenamer vertoeven zijn voor velen om samen met de collega’s te presteren ten bate van het B.N.P. terwijl ik mijn enorme collectie truien sorteer of ik wat blaaskes ga wijsmaken aan naievelingen op TV of ik mijn gebruikelijke gauchistische prietpraat ga zemelzeiken op twitter.

  2. De linkse culturo’s jammeren steen en been maar waarheid is dat niemand ze gemist heeft. Idd ze zijn te laf om eens een toneelstuk te produceren waar geen muilkorven worden gedragen. Dat er niet mag gebraakt worden op scène en ook geen katten in de lucht gegooid zal niemand storen. Laat al dat subsidievretend links gedoe maar failliet gaan. Dan heeft Corona toch iets goeds voortgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *