ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuwe VTM-format: er is leven voorbij de spuitzak – 't Scheldt

Nieuwe VTM-format: er is leven voorbij de spuitzak

U zag al de glans in de ogen van VTM-anker Stef Wauters toen de eerste gevaccineerde ouderling voluit in beeld werd gebracht…

U zag al de glans in de ogen van VTM-anker Stef Wauters toen de eerste gevaccineerde ouderling voluit in beeld werd gebracht.

**

Toeters en bellen voor de ‘opgespotene premier cru’. Een aantal vedetten uit de VTM-stal stond al in de coulissen te loeien maar ze geraakten niet voorbij de strenge huisviroloog die de schijn van voorzichtigheidsnoodzaak wou ophouden. Een bloederige scene werd nipt vermeden omdat de nu al genezen gelukkige zijn bloedverdunners was vergeten in te nemen. De VTM-directie wou van in den beginne op de vaccinatiepraalwagen van het coronacarnaval springen. Waarom dus niet alle geprikte Vlamingen voor de camera hijsen, vroeg een doorgestudeerde mediastrateeg zich af na een glaasje alcoholarme glüwein. Die bijeen geronselde enthousiastelingen hebben allemaal familie die dat op tv wensen te zien. Omwille van de humane meerwaarde kan men de proefpersonen interviewen over hun reactie, hun blijdschap, hun opluchting, hun toekomstvisie, hun evoluerende stoelgang en hun ontweken leed. Voer voor een breed publiek, voor de mensen, kortom.

Misschien kan er af en toe een lokale politicus komen opdraven, want die kost niets in ruil voor een brokje zelfpromotie. Geen bloemenmeisjes, adviseerde de VTM-advocaat. Een tv-chef kan een potje troostbrij gaar stoven. De pedicure van de opgespotene mag enkel in beeld als ze over een medisch podologiediploma beschikt, herinnerde de huisviroloog zich uit een van zijn net gewijzigde adviesnota’s.

Onze redactiesecretaresse Klaartje Coomers, die al een poos vrijwillig klust in de zorg, hoopt ook op een beurt. Ze heeft alvast beloofd reclame te maken voor ons blad met een weinig verhullend T-shirt. De pril gepensioneerde Dirk Van den Bogaert zal volgaarne de interviews helpen voorbereiden. ‘Ik sta nog scherp’, herhaalde hij zijn quote uit de weekendkranten. ‘Wat, is zo’n naald te scherp?’, kreunde een hardhorige wachtende op voorhand. ‘Wanneer komen de verpleegsters voor hun prik?’, hijgde een ouder lid van de VTM-directie. Een gaatjesvuller op de golf van Brasschaat vroeg het aan om het vaccin bij voorrang te verkrijgen, gezien zijn handicap. Het zendschema van de VTM zit al vol tot voorbij Pasen. De prijs voor Meest Doorprikte Belg is in de maak. That’s showbizz!

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies je abonnement:

 

2 reacties op “Nieuwe VTM-format: er is leven voorbij de spuitzak

  1. Verwar een “spuitzak” toch nooit met “klootzak” omdat ge dank zij die laatste weliswaar toch kunt “spuiten”. In een “patattenzak” zitten patatten maar in een “puntzak” zitten geen “punten” maar fritten. Ge ziet “Zakkologie” is geen eenvoudige wetenschap maar een soms tot verwarring leidende discipline, daarom dat er zo veel op buizen

  2. Aan dat “Klaartje Coomers” ; wie kent die oude Hollandse “gezellige” (sic) carnavalshit nog ; “ik kom Klaar, ik kom Klaar, ik kom Klaartje halen met mijn pik, met mijn pik, met mijn piknick mandje”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *