ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuwe sekte! Anuna’s Getuigen – 't Scheldt

Nieuwe sekte! Anuna’s Getuigen

De kwaliteitskrant De Morgen heeft er goede hoop op dat onze klimaatspijbelaartjes de aanzet hebben gegeven tot een Nieuwe Politieke Beweging, een Nieuw Politiek Feit en een Onomkeerbare Revolutie.

De kwaliteitskrant De Morgen heeft er goede hoop op dat onze klimaatspijbelaartjes de aanzet hebben gegeven tot een Nieuwe Politieke Beweging, een Nieuw Politiek Feit en een Onomkeerbare Revolutie. Organiseer de klimaatbetoging op zondagochtend tussen 09u00 en 12u00 en u zult menige kandidaat-betoger bij zijn haren en haar Primark-ondergoed made in Bangladesh uit bed, televisiesofa, badkuip, discotheek en ambiancekroeg moeten slepen. De moeder van klimaatactiviste en deeltijds brosser Anuna De Wever – veel Kenji’s en Yente’s stappen er niet mee op – durft haast zelfs geen vlees meer kopen. Uit angst dat haar bezeten dochter van 17 de sudderlappen ter plekke roetzwart zwart blakert, met een door kernenergie aangedreven bunsenbrander.

Het activistisch enthousiasme van knipselkrant De Morgen, beknopt samenraapsel van alle gazetten eigendom van De Persgroep, is evenwel voldoende groot om voor een verlaging van de kiesgerechtigde leeftijd te pleiten. Want het kan toch niet dat onze betrokken, verbonden, idealistische 12.500 klimaatspijbelaartjes straks niet vertegenwoordigd zijn in onze talloze parlementen! Overigens telt Vlaanderen meer dan 400.000 middelbare scholieren. De 12.500 Getuigen van Anuna dienen bijgevolg als een minderheidssekte te worden beschouwd. Vandaag ligt de kiesgerechtigde leeftijd vast op 18 jaar. Maar, aldus de mening van De Morgen 190119, die moet zo snel als mogelijk naar 16! Waarom niet nog lager? Dan zijn al onze parlementen meteen vervangen door kinderparlementen. Regenten, licentiaten, lectoren, repetitoren, docenten en professoren staan al jaren aan de Klaagmuur langsheen de Koning Albert II-laan in Brussel. In het Hendrik Consciencegebouw aldaar huist het Kabinet Onderwijs. Hoeveel 18-jarigen in Vlaanderen weten zonder smartphone in hun broekzak wie deze Leeuw van Vlaanderen is geweest? Waarom zou een 16-jarige dan plots alles weten over het repartitiestelsel, homogene bevoegdheden, alarmbelprocedures, pensioenpijlers, confederalisme en het verschil tussen het Systeem Imperiali en het Systeem D’Hondt?

Suskewiet

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Voor de bijlessen van Anuna! Steun ‘tScheldt</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *