ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuw: unieke ‘tScheldt boekenwinkel om werking te ondersteunen – 't Scheldt

Nieuw: unieke ‘tScheldt boekenwinkel om werking te ondersteunen

‘tScheldt is gestart met een unieke webwinkel die de komende maanden en weken zal vollopen met boeken en manuscripten. We doen dat voor een deel om de kosten van ‘tScheldt mee te financieren, maar ook omdat alle medewerkers van ‘tScheldt een bloedend hart hebben als het op boeken aankomt…

In tegenstelling tot alle grote magazines en kranten in dit land, krijgt ‘tScheldt geen subsidies. Meer nog, ‘tScheldt wil geen subsidies omdat het een beetje onfris is om van de overheid subsidies te ontvangen en tegelijk tegen de schenen van diezelfde overheid te stampen met een portie satire als ‘tScheldt niet akkoord is met iets wat de overheid al dan niet doet.

‘tScheldt doet het dus bij de gratie van haar betalende abonnees.

Maar ‘tScheldt zou ‘tScheldt niet zijn als we niet op innovatieve wijze onze financiën versterken. Daarom verzamelde ‘tScheldt het afgelopen jaar een indrukwekkende verzameling boeken en manuscripten om deze de komende maanden via de website van ‘tScheldt aan de lezers en lezeressen aan te bieden.

Zo bieden we deze week een absoluut uniek exemplaar aan van een werk uit 1885 van de hand van Stanley die voor Koning Leopold 2 in Afrika het gebied ten zuiden van de Congostroom ging inlijven. Stanley vertoefde voor deze opdracht  in Congo tussen 1879 en 1884. Het gaat om dezelfde Stanley die enkele jaren daarvoor in Afrika op zoek ging naar de vermiste Dr Livingston.

We hadden graag voor dit boek 245 euro ontvangen, dat wil zeggen dat dit voor ons een bedrag is dat deels de kost van het unieke boekwerk covert, maar ook een deel van de kosten van ‘tScheldt. In dit geval krijgt de koper er ook een gratis jaarabonnement bij op ‘tScheldt ter waarde van 84 euro.

Lezers die reeds abonnee zijn kunnen het boek kopen aan 245 – 84  = 161 euro.

Het boek is in deze tijden van Black Lives Matter van historisch belang omdat het een nauwkeurige weergave is van een bepaalde tijdsgeest. Het boek zal allicht in vele hoofden een ‘fout’ boek zijn, terwijl het niet meer dan exclusief tijdsdocument uit een andere realiteit.

Alle details over het boek vind je hieronder:

Oproep

Heb je net zoals vele ‘tScheldt medewerkers nog een zolder vol boeken en manuscripten liggen én een vrouw of vriendin die er in gezelschap van je vrienden een ‘running joke’ van heeft gemaakt om je te wijzen op je verzameling papier…. dan zouden wij kunnen geïnteresseerd zijn om jouw leven te redden, al dan niet op te vrolijken door je collectie of een deel ervan te verkopen via de ‘tScheldt website. Indien interesse laat maar iets weten via [email protected]

4 reacties op “Nieuw: unieke ‘tScheldt boekenwinkel om werking te ondersteunen

  1. In tempore suspecto kocht ik in een half-dronken bui op een rommelmarkt in Molenbeek van een pronte moslima, met hoofddoek maar met minirokje, roodgelakte lange nagels, fuck-me bottinekes en van die zaadvragende donkere ogen, een partij korans (een stuk of 69 wel), aan een zacht prijsje (wat té zacht bleek achteraf thuis, want ze waren allemaal in het…..west-vlaams !). Ja, daar viel en valt weinig winst aan te beleven, want in die regio van Hilde C. zijn het ofwel allemaal tjeven ofwel allochtone anaalfabeten. En er zelf in beginnen lezen zou me extra zwaar vallen, zowel qua inhoud als qua euh “taal”….Neen, u mag ze hebben, tettiettattuutes !!!

  2. De originele versie is allicht verboden en sowieso zeer moeilijk te vinden, ik heb het over ‘Mein Kampf” van die Oostenrijkse kladschilder met z’n belachelijk snorretje, de naam ontsnapt me even. Wel heb ik een vrij vertaalde, aangepaste versie van het boek door een onbekende scouts- en giroleider (momenteel in corona-afzondering maar dit terzijde), onder de titel “Mijn Kamp”. Ook met veel illustraties qua knopenleggen, zakdoekleggen, tent opstellen, compasgebruik, hout sprokkelen, vuurmaken, sporenzoeken, enz enz). Te koop aan overeen te komen prijs (mag ook in Rijksdaalders).

  3. Ik heb ook nog wat liggen , niet enkel Vlaamse werken , maar ook fictie en geschiedenis lectuur , te bezichtigen na afspraak, te betalen op rekening van dit huis van weerstand ,adres en tel hier gekend !

  4. En ik heb hier in de kolenkelder nog een stuk of 10 eeuwenoude stenen tafelen liggen, volgens een bevriende antiquair zouden ze wel minstens 2000 jaar oud zijn, onleesbaar maar iets van een 10 Geboden (ik ken alleen café Het Elfde Gebod, maar soit). M’n oom wou ze al eens gebruiken om een nieuw duivenkot te metselen, maar daar heb ik toch een stokje voor gestoken. Voor naar de rommelmarkt zijn ze toch wat te zwaar, dus op http://www.koopjeskrant of Ebay heb ik misschien nog een kansje…. En met de opbrengst allicht een bak Duvel, hoop ik, on verra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *