ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuw exportproduct om trots op te zijn: onze Marokkaanse Belgen – 't Scheldt

Nieuw exportproduct om trots op te zijn: onze Marokkaanse Belgen

In het dorpje Koewacht, vlak over de Belgisch-Nederlandse grens, hebben ze het gehad met de “Belgen”…

In het Nederlandse dorpje Koewacht, vlak over de Belgisch-Nederlandse grens, hebben ze het gehad met de “Belgen”.

Vorige week kon de burgemeester van het dorp, Jan Lonink, niet anders dan het lokale zwembad te sluiten voor bezoekers. Alleen mensen met een abonnement kunnen er vandaag nog komen zwemmen.

Aanleiding voor de onaangename maatregel zijn een groep “Marokkaanse Belgen”. Al 2 jaar zakt een vertegenwoordiging van onze hoogopgeleide, gepamperde nieuwe Belgen af naar het zwembad van Koewacht over de grens om er het beste van België te tonen. In de Nederlandse kranten wordt dit echter vertaald als: intimidatie, mishandeling, bedreiging en aanranding.

Natuurlijk heel flauw van de Nederlandse overheid dat zij onze nieuwe Belgen niet begrijpt en niet met dezelfde égards behandelt als de Belgische overheid. Het gaat tenslotte om een groep jonge meerwaardezoekers die een belangrijke bijdrage zouden kunnen leveren tot de Nederlandse samenleving. Alleen worden ze niet begrepen. Vandaar hun frustratie.

De Belgische Marokkaanse jongeren komen steevast met bus 44 vanuit Sint-Niklaas. Ze stappen uit aan de grens en wandelen dan in alle rust naar het lokale zwembad. In de Nederlandse kranten wordt dit vertaald als: ze slopen bloembakken onderweg, ze gooien met fietsen die ze op straat tegenkomen, ze laten vaak een spoor van vernieling achter….

Eenmaal in het zwembad gedragen de Belgische Marrokanen zich voorbeeldig. De Nederlandse pers maakt hier van: ze vallen meisjes lastig, mama’s met kinderen worden geïntimideerd, ze sluiten met enkele jongens een meisje in en betasten haar, ze terroriseren het zwembad, ze denken dat ze hier de baas zijn, ze knippen soms een gat in het gaas rond het zwembad om binnen te komen zonder te betalen…

De Nederlanders hebben nu beslist het zwembad alleen nog toegankelijk te maken voor mensen met een abonnement.

Het is onbegrijpelijk dat de Nederlanders zich verzetten tegen het gedrag van onze groep Marokkaanse Belgen. Voor je het weet wil deze groep niet meer naar Nederland gaan om te gaan zwemmen en meisjes in badpak te leren kennen, en komen ze terug naar enkele Vlaamse zwembaden langs de Belgisch-Nederlandse grens.

Een zwartkijker die dit verhaal leest zou kunnen denken:

 • aan welke politieke partijen hebben wij het eigenlijk te danken dat er van die groepen goed opgevoede Marokkaanse Belgen rondlopen en onze Belgische reputatie eer aan doen in het buitenland? Die politieke partijen moeten we feliciteren en vooral koesteren!
 • aan welke scholen hebben we het te danken dat deze Belgische Marokkanen het nodige leiderschap vertonen om een Nederlands zwembad over te nemen en naar hun hand te zetten? Die scholen moeten we feliciteren en vooral koesteren!
 • aan welke Marokkaanse ouders hebben wij het te danken dat zij hun zonen zo netjes de weg hebben gewezen naar respect, nabuurschap en maatschappelijke verrijking? Die ouders moeten we feliciteren en vooral koesteren!

Het zijn uiteraard alleen maar zwartkijkers die zo durven denken…

De Belgische regimepers, we noemen maar wat, de Gazet van Antwerpen bijvoorbeeld, doet België oneer aan door niet gewoon eerlijk te vermelden dat het om een groep Marokkaanse Belgen gaat. In plaats van trots te zijn op onze Marokkaanse Belgen verzwijgen zij angstvallig dat het om Belgisch Marokkaanse jongeren gaat. De Gazet van Antwerpen heeft het consequent over… een groep Belgische jongeren. Alsof ze een beetje beschaamd zijn op onze perfect geïntegreerde Marokkaanse moslimjongeren, duidelijk een gemiste kans, en een vorm van omgekeerde etnocentriciteit.

BV

***

Foto: Gisteren stonden er zes politiewagens aan het zwembad van Koewacht, na de vechtpartij van een 40-tal dappere Belgisch Marokkaanse jongeren vorige week

***

Vlaanderen lijkt te verglijden in een zulkdanige deplorabele toestand dat alleen nog ironie, sarcasme, cynisme en alcohol tot verlichting leiden. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

6 reacties op “Nieuw exportproduct om trots op te zijn: onze Marokkaanse Belgen

 1. Vuil ongedierte die hier alles mag en baas is en gestuint door onze politiekers
  Schande onze kinderen kleinkinderen zyn hier niet meer veilig

 2. marrakesh heeft toch ook een zwembad dacht ik niet? met de meisjes in burkha dus nagenoeg on BE tastbaar met zn allen daarheer export koewacht ????????

 3. Het is gewoon (…)volk, ik moet ze niet en zal ze nooit moeten ook.! Alles wat moslim is er uit da zal un hoop gesodemieter schelen, alleen heeft opsporingverzocht en korfoe dan niks meer te doen ????????????????

 4. Wat een verrijking voor Nederland, waarschijnlijk hebben ze een slechte jeugd gehad.
  Krapuulekesdag in Koewacht????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *