ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuw drama in rusthuizen: zieke bejaarden stikken wegens geen beademingstoestellen – 't Scheldt

Nieuw drama in rusthuizen: zieke bejaarden stikken wegens geen beademingstoestellen

Wouter Beke heeft zijn ministerie totaal niet meer onder controle. In de WZC’s (woonzorgcentra) zijn er gewoon niet genoeg beademingstoestellen om zieke bejaarden te voorzien van zuurstof. Vandaag moest iemand aan Wouter Beke uitleggen dat corona iets te maken heeft met de longen van mensen…

Het drama in de woonzorgcentra (WZC’s) en rusthuizen blijft onverminderd voortduren en wordt zelfs nog erger. De overheid wenst nog altijd dat zwaar zieke bejaarden NIET naar het ziekenhuis worden gebracht. Zij worden verplicht in het rusthuis gehouden om daar een ‘palliatief’ parcours af te leggen tot ze sterven in het woonzorgcentrum.

De baas van het ministerie dat verantwoordelijk is voor de woonzorgcentra in Vlaanderen is Wouter Beke. We weten ondertussen dat Wouter Beke zich omringd heeft met een hele klad gebuisde CD&V-ers die hem eertijds dienden als voorzitter van de CD&V. Na zijn verkiezingsnederlaag is de hele “Voorzittersverdieping” van de CD&V door Wouter Beke meegenomen naar het Vlaams ministerie van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. Hun totaal gebrek aan kennis van de sector kost nu letterlijk… mensenlevens.

De beslissing om zieke bejaarden NIET naar een ziekenhuis te brengen is louter en alleen ingegeven door een te kort aantal bedden in de ziekenhuizen. Door de bejaarden in de verzorgingscentra te laten sterven, blijft de statistiek van de overheid over vrije bedden op de intensieve zorgen in ziekenhuizen ‘netjes’ en lijkt er geen probleem van overbezetting.

Moest de overheid zieke bejaarden WEL naar het ziekenhuis brengen, zoals in een normale samenleving het geval is, zou al snel de noodtoestand uitgeroepen worden omdat er dan een schromelijk tekort aan bedden op de ICU’s (Intensive Care Units) in de ziekenhuizen zou zijn.

Dus laten we een kat een kat noemen…. bejaarden laten sterven in hun woonzorgcentrum is een vorm van een door de overheid georganiseerde euthanasie.

Het werd al een tijdje aangegeven door het personeel in de woonzorgcentra… zij zijn eigenlijk niet voorzien op het verzorgen van uiterst zieke bejaarden, daar dienen namelijk ziekenhuizen voor. Het is nog niet doorgedrongen tot Wouter Beke en zijn CD&V-kornuiten op het ministerie van Volksgezondheid dat corona de longen aantast en mensen moeten voorzien worden van zuurstof willen ze niet stikken.

Maar er zijn in woonzorgcentra niet voldoende beademingstoestellen om zieke bejaarden in hun laatste dagen van zuurstof te voorzien. Op het kabinet van Wouter Beke keek men vandaag even verbaasd op (verveeld zelfs volgens onze bron) toen Nathalie De Bast, woordvoerster van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) plots luidop durfde te stellen dat er heel veel mensen in de woonzorgcentra zwaar ziek zijn en dat er geen beademingstoestellen zijn.

We kunnen U 1 ding op een briefje geven…. als vandaag of morgen een opa of oma van een van de huidige ministers zwaar ziek wordt in een rusthuis, dan zal die NIET sterven in dat rusthuis. Die opa of oma zal heel snel in een ziekenhuis liggen waar er wel beademingsapparatuur aanwezig is. Net zoals onze ministers en hun kinderen op wonderlijke wijze wel allemaal getest kunnen worden, en U, onnozele Vlaming niet.

Lees meer:

Wouter Beke vergroot crisis door partijgenote te benoemen tot hoofd taskforce

Masker valt af: Wouter Beke geeft toe dat hij geen cijfers wil communiceren…

Als je niets van de woonzorgsector kent…

Interne conflicten in kabinet Wouter Beke: administratie één grote puinhoop

***

Sorry, maar het is oorlog. Steun ‘tScheldt met een abonnement zodat we U diepgaand kunnen informeren over wat er eigenlijk achter de schemen gebeurt. Er zijn bepaalde machthebbens in de overheid die staalhard tegen de bevolking liegen. Wouter Beke is daar één van. Kies een abonnement:

3 reacties op “Nieuw drama in rusthuizen: zieke bejaarden stikken wegens geen beademingstoestellen

  1. Sorry, heb ik voorspel bij het begin van de corona. Ben ver van een vriend vann Beke. Maar men moet keuzes maken, soms tussen een jjopongleven of een die gans het parcours al heeft gelopen. En wees eens eerlijk, ouderlingen home zijn toch een wachtkamer voor het hiernamaals. Bij tekorten aan middelen geeft de overlevingskansen aan diegene die nog een ganseleven voor de boeg hebben. Ben zelf 79jaar ik mag dat zeggen!

  2. Het “hiernamaals ” is hier. Als “oudere -m/v ” heeft men evenveel recht op een degelijke verzorging als ieder ander.
    De ” oudere – m/v” heeft hiervoor ook zijn ganse leven bijgedragen en het is niet omdat een “oudere – m/v ” vatbaarder is voor dat ” chirona –virus ” ( samensmelting van chinees en corona ), dat men hem of haar vlugger de weg moet wijzen naar de dood. Het politiek bestel in dit land heeft vanaf Verhofstadt de financiële ruggegraat van dit land om zeep geholpen en dat is de reden waarom de catastrophe dreigt. Met de besparing van enkele honderden pensioenen, zal men het zeker niet oplossen.

  3. Ach ach de minister-burgemeester-ex-partijleider is een “beke” erg ziek waar de meeste beroepspolitiekers ziek aan zijn, en da’s : eerst ikke en mijn aanbidderkes en de rest…kan stikke (helaas nu wel letterlijk) !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *