ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Niets zo plezant als foute vriendinnen – 't Scheldt

Niets zo plezant als foute vriendinnen

In onze vriendinnenkrans kunnen Britney, Peggy, Kelly en ik zo extra genieten van een lekker illegale knuffelséance…

In onze vriendinnenkrans kunnen Britney, Peggy, Kelly en ik zo extra genieten van een lekker illegale knuffelséance.

**

Dankzij die feministische Meneer De Croo beleven wij dames een extra sensatie bij het verbodene. Je zou bijna zeggen dat daarom iedereen aan Alexanders lippen hangt, maar hij heeft geen bovenlip, iets waar vele mensen zich blijkbaar mateloos aan ergeren. Doch ook liplezers verfoeien hem, hoor ik. Als meisjes van deze tijd dansen we graag op K-pop, onze Koreaanse muziekvitamine, vooral nu met het Koreaans aanvoelend coronabeleid. Wij zijn inderdaad totaal bij en dus echt cool, zij het dan niet op de manier zoals shoppers bij de O’Cool dat bijvoorbeeld zijn.

In onze geheime lockdown-lounge volgen we de wereldgebeurtenissen op de voet. Zo was Kelly helemaal ondersteboven van het nieuws dat men in Schotland voortaan gratis maandverbanden en tampons verkrijgbaar maakt. Kelly leed in haar jeugd namelijk aan menstruatiearmoede. Het schijnt dat zulks onder de mensen is. Zelf had ik daar nog nooit van gehoord, maar Peggy wel en dan voel je gewoon dat er toch een draagvlak begint te ontstaan. Hoe dan ook maken die wapperende Schotten in kilt best ook meteen de condooms gratis.

Voetbal is aan ons powermeiden niet besteed. We vinden spelers met balverlies net iets te triest. En ‘The Crown’ weigeren we nog te volgen met al die leugens over de Queen. Als ze haar al hardvochtig noemen, wat vindt men dan van die Minister van Binnenlandse Affaires bij ons? ‘Annelies Verlinden speelt graag de blonde bitch door met haar leren jasje in het parlement wat te staan foeteren’, meent Peggy. ‘En onze kerst verkloten’, snikt Kelly. ‘Niet iedereen kent een Hongaars parlementslid om een kerstgangbang mee aan te richten’, grap ik, maar Britney is weer compleet niet mee. Britney werd recent nog gediscrimineerd én gediskwalificeerd door de VDAB omdat ze helaas een domheid uitstralende naam had. ‘Nu weet ge eens wat een Fatima meemaakt’, snauwde een verder neutrale ambtenaar haar toe.

Wat we ook nogal straf vonden was dat verhaal over Qatar waar op de luchthaven van Doha een baby in een vuilbak was gekieperd. Een vertrekkend migrantenkoppel bleek verantwoordelijk, maar de autoriteiten hadden toch maar een paar vliegtuigen aan de grond gehouden en de vrouwelijke passagiers aan een vaginaal onderzoek onderworpen. Flink wat Australische vrouwen waren daar mee niet opgezet. Zeker niet die ene madame van 52 die juist niet werd onderzocht op basis van leeftijdsracisme en alvast ook niet die andere madame met de wat ongelukkige verzakking.

In een regionaal bestuur in Namibië is een politicus verkozen die Adolf Hitler Uunona heet. Die gast zijn pa was een fan van de Führer. Dat stoort die negers daar heus niet. Als je dan ziet hoe dat meiske Carrera Neefs haar carrière bij het Vlaams Blok zag verkruimelen, rijst de vraag of de ware negers niet in de weldenkende media uithangen. Carrera had dus bloemen neergelegd op een SS-graf. ‘Onderschat die Duitsers niet’, vermaande mijn Nonkel Marcel, toen deze week bleek dat ze daar nu al gigantische hangars bouwen voor de vaccinaties op grote schaal en ging verder met ‘Ze zullen er wel een stel oude nazi’s bij hebben gehaald voor de expertise’. Van een foute nonkel gesproken, hè. Zoiets moeten we op oudejaar allemaal missen. Zou juf Neefs trouwens een kleindochter zijn van Louis Neefs? Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb, zoek ik dat gegarandeerd op.

Adolf Hitler Uunona

In ons vriendinnenkransje is niemand kortademig, want niemand waagt zich aan inspanningen. Behalve die keer toen we als bloemenmeisjes bij een koers optraden en ‘Ik ook. Ik ook!’ gilden. Iemand vroeg of wij MeToo-slachtoffers waren, maar wij wilden gewoon een extra portie kussen. Wat een nepnieuws. Wist u dat ‘nep’ komt van ‘neppen’* (= oplichten, bedriegen, afzetten). Dit komt voort uit de Duitse marktaal rond 1755. ‘Nappen’ betekent ‘jemanden rupfen’ (= oplichten, letterlijk uitkammen of plukken zoals van een kip). In plaats van als een kip zonder kop de corona-jojo te pikken gaan Britney, Peggy, Kelly en ik nog vaker ons samenzijn vieren om onze curves te bewaren.

Trui De Swaffelaere

*Noot 1: onze woordverklaring komt uit ‘Bargoens Woordenboek. Kleine woordenschat van de volkstaal’ samengesteld door drs. Enno Endt en uitgegeven in 1972.

Foto in tekst: “Adolf Hitler Uunona” (54) is een lokale leider van de Swapo partij in Namibië. Hij werd afgelopen week met 85% van de stemmen verkozen als afgevaardigde van de ‘Ompundja Constituency’. Adolf legde aan de Duitse krant Bild uit dat zijn naam niets te doen had met zijn overwinning. Hij kreeg zijn naam van zijn vader die vermoedelijk niet echt door had wie Adolf Hitler was geweest. Namibië was Duits gebied tussen 1884 en 1915. Het heette toen “German South West Africa”. Na WO1 kwam Namibië tereht onder de vleugels van Zuid-Afrika. In 1990 werd Namibië pas onafhankelijk. Doordeweeks gaat Adolf door het leven als “Adolf Uunona”.

***

Schenk een ongelukkige een grimlach, schaterlach of glimlach voor Kerstmis. Schenk een ‘tScheldt abonnement. Kies je abonnement en stuur ons het e-mailadres van de ongelukkige. Wij doen de rest:

4 reacties op “Niets zo plezant als foute vriendinnen

  1. Ik zou die met dat wit kleedje wel eens een ritje willen aanbieden met “la diligence de Lyon” met caviar…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *