ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BREAKING: Niet Conner Rousseau was kingmaker in aanwerving Frank Vandenbroucke, wel Monica De Coninck – 't Scheldt

BREAKING: Niet Conner Rousseau was kingmaker in aanwerving Frank Vandenbroucke, wel Monica De Coninck

Een ‘tScheldt redacteur was toevallig getuige van een merkwaardige ontmoeting in een gezellige koffiebar in Antwerpen…

Wie tegenwoordig wil getuige zijn van discrete ontmoetingen op niveau en achterkamer-gesprekken met een hoog soortelijk gewicht beweegt zich naar de Green Garage op het Eilandje in Antwerpen. In deze gezellige koffiebar annex plantenwinkel (alleen groene planten, geen bloemen) kan je naast een uitstekende Perzische Shakshuka genieten van de incognito binnenwandelende licht- en zwaargewichten van de Belgische politiek.

Vorige week dinsdag zat een ‘tScheldt redacteur er toevallig zijn koffie te drinken toen plots een merkwaardig driemanschap de eetgelegenheid binnenstapte. Het was eigenlijk een éénmanschap geflankeerd door 2 vrouwen. Die dinsdag maakte op subtiele wijze een wat oudere vrouw een wat oudere heer het hof.

De hofmakende dame was niemand minder dan Monica De Coninck. De wat oudere heer was niemand minder dan Frank Vandenbroucke.

Doel? Frank Vandenbroucke in de regering krijgen voor de SP.A

Zo eenvoudig kan het soms zijn.

Monica De Coninck (°1956) mag dan misschien wat weggedeemsterd zijn uit de nationale politiek, achter de SP.A-schermen blijkt ze incontournabele. Ze behoort tot de travaillistische vleugel van de socialisten, dat wil zeggen, alles voor de werkmens, maar hij moet wel werken. Ze is een leerling uit de school van Achiel Van Acker (4 x Belgisch premier en peetvader van de sociale zekerheid).

Ze werd baas van het OCMW van Antwerpen. Haar kabinetschef destijds was Johan De Muynck. Die kwam onlangs wat ongemakkelijk in het nieuws omdat hij als directeur van de Antwerpse woonzorgcentra de oudjes wegens corona liet opsluiten. Haar woordvoerster was Eva De Wolf, een ex-ATV-journaliste, nu woordvoerster van schepen Tom Meeuws.

Monica staat bij de wat oudere ‘tScheldt redacteurs bekend als een controlefreak die alle zittingen van het Antwerpse OCMW persoonlijk wou bijwonen, wat onmogelijk bleek. In een wat verder verleden liet ze zich tegen een bevriend OCMW-raadslid ontvallen dat ze maar 2 dingen tekort kwam in haar leven: “seks en geld”.

Tijdens haar OCMW-periode bleek ze streng voor illegalen en werkonwillige leefloners. Zo verzette ze zicht ooit tegen de regularisatie van een allochtoon die, indien goedgekeurd, in totaal 72 familiemensen in zijn kielzog zou meebrengen.

De Coninck begon haar loopbaan als lerares zedenleer. Sinds 2017 is ze voorzitster van Luna, de Nederlandstalige fusievereniging van abortuscentra.

***

Help ons onze koffies te betalen in eetgelegenheden zoals de Green Garage zodat we U kunnen berichten vanop het front. Kies je abonnement:

 

 

 

11 reacties op “BREAKING: Niet Conner Rousseau was kingmaker in aanwerving Frank Vandenbroucke, wel Monica De Coninck

 1. Tijdens haar periode als OCMW-voorzitter liet ze in haar kantoor in Antwerpen een privé-badkamer installeren voor meer dan €25.000. Kaviaarsocialisme ten top.

  1. “Ontwaaaaaak verwooooorpenen der aaaaarde” , uit “de Internationale”, de 1-mei zatsel Sossewieter Carnaval schlager. Dient gekweeld met de dikke pens prominent vooruitgestoken, linker arm omhoog en tot knuistje geknepen hand. Want ge moet immers goed wakker zijn om niet uit te schuiven in zo’n duur badkamer, tegen heug en meug getrakteerd door de Belastingbetalende Burgers

 2. 1/ Die coté is nogal populair bij yuppies e.d. Ooit zag ik er in die omgeving een notoire liberale excellentie met het glas wijn in de hand voor de ingang, niks mis mee natuurlijk, ook liberalen lusten wijn (en zijn soms notoire wijntelers, in Italië dan wel….).
  2/ Monica was lerares zedenleer. Haar echtgenoot ook trouwens, later opgeklommen tot schooldirecteur (inmiddels vermoedelijk met pensioen). Heb hem goed gekend, maar een merkwaardig detail : ooit polste hij mij om lid te worden van een kleine (25 man), obscure maar invloedrijke (zijn er andere ?) Loge…. Heb uiteraard wijselijk de boot afgehouden, die kringen zijn me niet welgevallig, maar zoals gezegd zéér machtig door het bezetten van ‘sleutelposities’ in politieke, academische, justitiële en media-middens (denk aan de zonnepanelen-madam in tempore suspecto…..). Dat verklaart gemakkelijk de situatie in allerlei onverkwikkelijke zaakjes allicht (Bende van N., zaak Dutroux, allerlei processen tegen invloedrijke gozers, waarna de zaak verjaart, in der minne geregeld, proecedurefouten, enz enz. ). De hype van tegenwoordig is de betrokkenheid in de grootscheepse cocaine-business van politie-beambten, havenbaronnen, douanepersoneel, dokwerkers, advocaten, enfin le beau monde quoi. Een spreekwoord : grote vissen eten elkaar nooit op, die eten alleen kleine(re) vissen… En nog eentje : met Hoge Heren is het kwaad kersen eten. Dat ondervindt en ondervond Jan Modaal dagelijks. Zonder veel hoop op beterschap.

 3. GAIA heeft indertijd geprotesteerd toen ze aankondigde naar de kapper te gaan. Er nestelde een koppel zeldzame witkuifmeesjes in haar haar.

  1. Heeft deze zedeloze draak eigenlijk niet mee gestaan aan de wieg van de ‘positieve discriminatie’ ? De grootste discriminatoire wet aller tijden ,waar vreemdelingen primair gepamperd worden ten nadele van het
   eigen volk ,en het startschot was van een ongekende sociale fraude carrousel door het rode import kiesvee
   die nu meerdere huizen en dure luxe wagens bezitten , ondanks dat het merendeel nooit gewerkt heeft en dat ook nooit hoeft te doen wegens de antiracisme wetten , het ultieme volks verraad !

   1. “Positieve discriminatie” wordt door de volkomen OVERgesubsidieerde Vakbond voor Allochtonen PoCo-gecamoufleerd als……..”positieve actie”(sic) ter versjachering op de PoCo-Propaganda Vogelenmarkt

 4. Toen Monica OCMW voorzitter was, ging zij er prat op een groot aantal allochtonen door het OCMW via art.60§7 van de RMI-wet van 26 mei 2002 aan ‘t werk te hebben gezet. Toen ondergetekende aan Monica de vraag stelde hoe lang die tewerkgestelden via dat systeem aan de slag bleven, diende Monica het antwoord schuldig te blijven, nogal wiedes. Velen van die allochtonen haakten af nadat ze in orde waren met het ziekenfonds om op die hun kosten verder te kunnen leven, Monica hoorde dat niet graag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *