ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘Nie warm nie willen’ – 't Scheldt

‘Nie warm nie willen’

Met de heersende hittegolf doen werkgevers een geste door het reglement op de werkkledij te versoepelen. Bus- en trampersoneel met short, politieagenten in hemdsmouwen en nieuwslezers op teenslippers kenden we al. Nu gaat het wat verder met helaas enkele minder gelukkige gevolgen…

Met de heersende hittegolf doen werkgevers een geste door het reglement op de werkkledij te versoepelen. Bus- en trampersoneel met short, politieagenten in hemdsmouwen en nieuwslezers op teenslippers kenden we al. Nu gaat het wat verder met helaas enkele minder gelukkige gevolgen. Zo worden ziekenhuizen overspoeld met opgehitste manspersonen die als abonnee van de populaire onvolwassen site ‘[email protected]’ op deze opening in het beleid hadden gehoopt sinds hun 14de.

Op een andere plaats ontstond een rel toen een garagist spontaan tegen zijn vrouwelijke mecanicien zei: “Och Fatima, zo warm, trek toch gerust die smerige overall uit. Met die gore vetplekken en die gestolde smeerolie gooi je dat vod best meteen bij het afval”. Het bedremmelde meisje stamelde: ”Maar allee, ik heb me net gereinigd in de damesdouche op de bidet met de minaretjes en dit is mijn boerka, mijn vrijdagse exemplaar bovendien”. In geen tijd werd de goed menende garagist belaagd door een dozijn bij voorbaat danig beledigde familieleden die hem als heuse professionals ineen timmerden.

Andere slachtoffers van deze versoepelde voorschriften waren oudjes in de rusthuizen die niet langer werden gepamperd, verlegen mensen met tatoeages die vooral niet wilden opvallen, dokwerkers zonder oranje hesje die werden verward met matrozen om mee te muilen en ontslagen CD&V-fractiemedewerkers die altijd al in hun blootje stonden. Waarlijk smaakvol geklede persoonlijkheden konden op de normversoepeling niet zo vlot ingaan. We denken aan klasbakken als Donald Muylle, Wouter Van Besien en Annemie Struyf die gelukkig hun verschijning niet aanpassen. De regering in weglopende zaken voelde zich al ruimschoots uitgekleed.

Mo Vanelders

***

 

1 reactie op “‘Nie warm nie willen’

  1. De donkere als springkastelen vermomde dienaressen van ene duistere profeet blijven desalniettemin vast houden aan hun verplichte donkere zonneweiringen of boerekaas .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *