Newspeak voor allochtonen die winkels plunderen = een manifestatie die slecht ‘gemanaged’ is geweest… – 't Scheldt

Newspeak voor allochtonen die winkels plunderen = een manifestatie die slecht ‘gemanaged’ is geweest…

Volgens Brussels Parlementslid Bianca Debaets waren de plunderingen in Brussel te wijten aan een catastrofaal slecht gemanagde manifestatie… Je moet het lezen om te geloven…

We willen U, beste lezers en lezeressen, de tweet niet onthouden van Brussels Parlementslid Bianca Debaets naar aanleiding van de betogingen in Brussel en het plunderen van winkels.

Ons aller Bianca schrijft… “Mocht men deze manifestatie niet zo CATASTROFAAL GEMANAGED hebben was er ûberhaupt geen schade geweest…”

De betoging wordt dus taalkundig-gewijs een ‘manifestatie‘ die door de overheidsdiensten (waar ze zelf deel van uitmaakt als gemeenteraadslid van Brussel) ‘catastrofaal gemanaged’ is geweest.

Met andere woorden…zo suggereert Bianca… “Beste collega-politie-agenten… Ge hebt er Uw kloten aan geveegd.”

Bianca is een CD&V-ster en intimus van Wouter Beke… We weten wat dat wil zeggen… dat het altijd een ander zijn fout is.

Het meest frapperende is dat Bianca als politica totaal niet wil gezegd hebben wie de oorzaak is van al deze plunderingen…. toch niet de politie nemen we aan?

***

1 artikel ‘tScheldt  = 1 aspirine tegen het politiek correcte gedoe zoals dat van Bianca Debaets… Kies een abonnement:

 

 

5 reacties op “Newspeak voor allochtonen die winkels plunderen = een manifestatie die slecht ‘gemanaged’ is geweest…

 1. Something is very rotten in the state of Belgium. Moest er al decennia lang niet zo catastrofaal gemanagerd geweest zijn geworden, de schade was niet zo immens geweest, überhaüpt, jawohl.

 2. Aan de redactie

  Bij deze wenst Het Paleis afstand te nemen van de zogenaamde Leopold von Seks & Coburg. Wij kennen deze proletariër niet.

  Kroeten

  Koning Philippe van Sex & Co boer

 3. Hoezo u kent me niet meer ?? Toegegeven, die Roze Balletten zijn ook weer al een tijdje achter de rug (en de testikels), maar ‘t waren toch dolle tijden niet, in tempore suspecto ? Maar misschien was ik daar ook wel incognito, of in jeans daar wil ik vanaf zijn. Enfin, een boer is ook een proletariër, en vice-versa. En ook prinsen kunnen soms op ‘t randje van ‘proletariër’ zijn, maar sommigen hebben dan ook een gat in hun hand (afkappen, Leopold !). En dat klooster van Opgrimbie, zit dat nu vol asielzoekers, of huist daar nu parenclub Ammehoela, er doen zoveel geruchten de ronde dat men spreekt van feek njoews. Volgende week, 30 juni, staat Brussel, meer bepaald de Matongé, op stelten : ‘indépendance cha cha….’. En de maand daarop, 21 juli, is het een ‘witte’ feestdag, met een uitzinnige maar dementerende menigte, met tricolores en scanderend uit volle borst : “Vive la roi et son femme !”. En eventueel André Bialek (wie?) met z’n “La Belle Gique Gique….”, waarop allen in een cirkel hand in hand ronddansen, Koerden, Turken, Tsjetjenen, Marokkaanders, Spanjolen, Congolezen, Chinezen, Senegalezen, Franchimontesen, Pakistanen, Indianen, enfin een inclusief feest, vol verbinding, verdraagzaamheid, tolerantie, multi-cultureel, en als het eten & drinken gratis is, mag men nog een meute Hollanders verwachten ook (Oranje boven !). Als daar maar geen lockdown van komt, en een nieuwe reeks optredens van virologen, epidemiologen, bacteriologen, en het embryo van een nieuwe regering, The Lilliputters United Crew, vol machten, met volmachten dus. Op 6/12 zal de Heilige Sint de begroting op orde toveren, op voorwaarde dat er géén zwarte pieten zullen te zien zijn, desnoods stopt men ze in de zak, of in een asielcentroem. Het worden nog boeiende tijden, eventueel met een elektronische enkelband (kniptang bijgeleverd mits een toeslag). Ave Caesar !

 4. Glasnost & Perestroika, woeaarde landgenoten, dat is onze nieuwe strategie. Het is wel van moeten, want die incivieken zetten ons het mes op de keel, zelfs met verplichte DNA-testen, maar laten we het gezellig houden.
  Het orakel van Laken is eigenlijk het orakel van Delphi (zeg maar Delphine;-), een stad in Griekenland te vergelijken met ons Bokrijk, bevolkt met allerlei charlatans, wichelroedelaars, lapzwanzers, valse profeten, handlezers, oplichters, schavuiten, beunhazen, tollenaars en farizeeërs, enfin een soort veredelde Wetstraat quoi. En toch ! Griekenland is de uitvinder van de democrazy, one man one vote, behalve voor het plebs, voor vrouwen, voor slaven en lijfeigenen, maar niet voor knapenschenders en pedofielen. Men verzamelde dan op de Agora, vandaar het begrip agorafobie, pleinvrees dus, te vergelijken met de moeizame regeringsvorming die ons dierbaar vaderland al pakweg 400 dagen teistert. En de Kroon kan geen knopen doorhakken, kan zelfs geen knopen aannaaien, Prins Laurent kan het weten i.v.m. zijn militaire tenue (què?). Enfin, 21 juli komt er aan met rasse schreden, er worden al volop planken gelegd voor ons Paleis, want ons Mathilde met haar hoge hakken tussen de kasseistenen, dàt lappen ze ons geen 2e keer ! Desnoods houden we de ceremonie in het Maximiliaanpark, tussen de transitmigranten, de Afghanen, de Irakezen,de Congolezen, de Soedanezen,de Viëtnamezen, de Ghanezen, de Mafkezen, Bert Anciaux, de Pakistanen, de Syriërs, de Tsjetjenen, de Maghrebijnen, de Nigerianen, de Visigoten, enfin tout le beau monde quoi. We zullen er samen een broodje-smos nuttigen en elk een tricolore vlag cadeau doen, en een tête-à-tête met de laatste vier veteranen uit vorige eeuw, die elk jaar boeiende verhalen opdissen (steeds dezelfde maar soit). Ons Mathilde zal ook een demonstratie brei- en kantwerk demonstreren, afgekeken (zoals alles) van Maxima, u weetwel, die Argentijnse troela met die brede cowboyhoeden en veel bling-bling, maar laten we niet afdwalen (zoals ons vaderland al een tijdje doet, tot Conner de puntjes op de i zal zetten, dankoewel astemblieft). En corona komt van ‘kroon’ maar daar hebben wij niets maar dan ook niets mee te maken, rien de knots, wij dragen geen maskers maar maskers-tout-court, al decennia lang, maar nu is er dus die glasnost & perestroijka, of had ik dat al gezegd ? Dan is de cirkel rond, toch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *