ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naar de kern van het kernenergie-debat – 't Scheldt

Naar de kern van het kernenergie-debat

Je kon er donder op zeggen dat de komst van de Amerikaanse klimaat Messias Michael Shellenberger – voorstander van kernenergie – naar een studiedag omtrent energie en ecologie – georganiseerd door de N-VA – voor het nodige tumult zou zorgen.

Je kon er donder op zeggen dat de komst van de Amerikaanse klimaat Messias Michael Shellenberger – voorstander van kernenergie – naar een studiedag omtrent energie en ecologie – georganiseerd door de N-VA – voor het nodige tumult zou zorgen.

Volksverlakkerij

De kwaliteitskrant De Morgen spande de kroon door daags na de studiedag het woord volksverlakkerij in het grootste mogelijke zetsel op pagina 1 te zwieren (DM250219). In een kaderstukje werd wel verwezen naar een gesprek met Michael Shellenberger, verderop in de gazet. In Het Nieuwsblad (HNB250219) meende Liesbeth Van Impe stellig dat de ballon van de N-VA zou leeglopen als een fietsband in een cactusveld. Nergens gelezen: het betoog van Michael Shellenberger is best wel interessant. Shellenberger herhaalt wat elk verstandig mens weet: kernenergie is CO2-vrije energie. Al de rest is larie en – wanneer de factuur komt – zuurkool. Kritische, onderbouwde en realistische stemmen in het klimaat- en energiedebat worden in Vlaanderen niet versterkt. Integendeel. Econoom Paul De Grauwe merkt terecht op: ‘Ik zie religieus fanatisme over kernenergie. Wie er nog maar over nadenkt, wordt als ketter beschouwd.’ Hoogleraar emeritus Aviel Verbruggen voegt toe dat de rekening van de lichtzinnigheid waarmee de groene stroomcertificaten als een werkbaar energie-alternatief in de markt werden gezet, tien jaar later miljarden euro’s bedraagt. Dank u Vlaamse Regering! Een leerzaam gesprek met astrofysicus Gerard Bodifée valt dood op politiek-correcte rotspartijen. Waar pinguïns en ijsberen in schapenvacht niet graag horen dat Bodifée stelt: ‘ik geloof niet dat de mens veel invloed heeft op het klimaat en nog minder dat we het klimaatverloop kunnen voorspellen.’

 

Nee hoor, Meyrem Almaci weet het weer beter. De voorzitster van Groen zet het klimaatrealisme van de N-VA meteen weg als een opmaat naar het klimaatnegationisme. Hebt u hem? Zoals er hier en daar nog een debiel achterkleinkind van een Oostfronter rondloopt dat het bestaan van de gaskamers ontkent, ontkennen Bart De Wever en zijn horde Vlaamsche schavuiten dat de aarde opwarmt. Framing en wij-zij polarisatie volgens het groene boekje van de uit de gesubsidieerde partijkas vorstelijk betaalde spindoktoren.

Halve (on)waarheden

Exemplarisch voor de vileine manier waarop de lezer/kijker de oren wordt gewassen met obscure halve waarheden en het doelbewust weglaten van relevantie informatie is het Grote Nieuws dat maandag 25 februari 2019 de warmste 25 februari ooit was. Het woord ooit staat hier niet op zijn plaats. Moet zijn: sinds de metingen van 1901. Ook het maandrecord van 1964 – 15, 4 graden – zou zijn gebroken. Het klimt anno 2019 naar 15,8 graden. Niet vermeld wordt dat de winter van 1963 – 1 jaar eerder! – de koudste winter was sinds een eeuwigheid. De Schelde en zelfs de stormachtige Noordzee waren bezaaid met ijsschotsen. Scheepvaart op kanalen en rivieren moest worden stilgelegd. De strenge winter van 1963 kostte bij het begin van het jaar reeds 722 mensenlevens in Europa! Vreemd dat je daar op 25 februari 2019 achter een Orval op een terras gezeten, nooit meer over hoort praten. ‘Weet ge ’t nog van mijne doodgevroren nonkel Lowie in 1963? Triestig, hé. Laat ’t zonneke maar schijnen!’

Radicale voorstellen

We sluiten deze bezorgde noot bij de klimaathysterie en het schuldig verzuim van de mainstream media af met een vijftal voorstellen uit de verkiezingsprogramma’s van Groen en de Partij Van De Arbeid.

  • Elk gezin heeft recht op een gratis zinken teil – indien gewenst wordt bijgeleverd een aluminium fluitketel – waarin grootouders, ouders, kinderen en baby’s op zaterdagavond kunnen worden gewassen. Het stiekem installeren van douches en badkuipen bij particulieren zonder lidkaart of mandaat van Groen of de PVDA wordt als een zwaar misdrijf beschouwd.
  • Spijbelende schoolkinderen moeten tijdens vakanties turf steken.
  • Luchtvaartbedrijven, autoconstructeurs, gsm-fabrikanten, cruise-ondernemingen, transportfirma’s en rederijen worden van overheidswege bankroet en verbeurd verklaard. Leger en politie dienen vrij toegang tot alle private woningen in Vlaanderen te hebben. IJskasten en diepvriezers zullen in beslag worden genomen en op transport naar nergens gezet.
  • De koe wordt heilig verklaard. Het eten van rundsvlees is een doodzonde. Ook het houden, kweken en voederen van huisdieren wordt verboden. Buddy’s Cuisine, Whiskas, MultiFit en ander milieubelastend lekkers voor poes, hond, vis en cavia wordt uit de rekken gehaald.
  • Het op natuurlijke wijze verwekken van nakomelingen door heteroseksuele vrouwen en mannen wordt ten stelligste ontraden. De vervuiler betaalt! Grote gezinnen worden extra belast. Wie bewust kinderloos blijft, heeft levenslang recht op het gratis lidmaatschap en het mededelingenblad van Groen en/of PVDA.

U heeft nog tijd om rustig na te denken tot 26 mei 2019 (als de aarde dan nog bestaat).

Frits Van Roobais

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun het enige overblijvende niet gesubsidieerde vrijdenkende blad in de Lage Landen: ‘tScheldt! </a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *