ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na de crisis: Vlaamse Virologen brengen muzikale zaalshow ‘Maatregelen met Maten’ – 't Scheldt

Na de crisis: Vlaamse Virologen brengen muzikale zaalshow ‘Maatregelen met Maten’

Wat gaan we in ’s hemelsnaam doen als al onze helden uit de media zijn verdampt ? We bedoelen daarbij uitdrukkelijk niet het zorgpersoneel dat meestal op de achtergrond meer dan zijn plicht vervult…

Wat gaan we in ’s hemelsnaam doen als al onze helden uit de media zijn verdampt ? We bedoelen daarbij uitdrukkelijk niet het zorgpersoneel dat meestal op de achtergrond meer dan zijn plicht vervult.

**

We hebben het ook niet over de verpleegkundigen die vaak ongewild opduiken in de realityshows van de 2 Vlaamse zenders of de getroffenen wier relaas we in de bladen aantreffen. Neen, we denken aan de virologen die ons bang maken en/of geruststellen naarmate we ons gedragen. Hun vertrouwde babbel, hun atypische uiterlijk, hun kostbare tijd die ze niet in het ziekenhuis doorbrengen maar speciaal voor ons wijden aan onze voorlichting; het is teveel om op te sommen.

Dus des te meer gaan we naar hen hunkeren. Pierre Van Damme, Steven Van Gucht, Marc Van Ranst en Erika Vlieghe stonden voor een betere wereld, zullen we te horen krijgen in het gezinspakket terugblikprogramma’s dat op til staat. Eigenlijk zijn ze zowat familie geworden en daardoor meteen ook de ideale vervangers van de personages uit ‘Familie’ op VTM en ‘Thuis’ op VRT die nog deze maand zonder nieuwe afleveringen komen te zitten.

Thuis met Marc Van Ranst belooft boeiend te worden als we op het interview met zijn echtgenote in Het Laatste Nieuws mogen afgaan. Samen heerlijk ontbijten en dan een etmaal lang doorwerken. ‘Marc kan hééél lang doorgaan’, verzekerde mevrouw Van Ranst de geobsedeerde lezers op ietwat mystieke wijze. Marc is een magiër, vinden wij. Er worden nu al shirts gedrukt met in grote letters ‘We missen je, Marc’.

Aangezien Steven Van Gucht zo goed is met cijfers zal hij na de coronamarathon de schommelende vertrektijden van vliegtuigen en treinen gaan omroepen. Uiteraard vergezeld van de nodige duiding en vooral zonder voorbarig optimisme.

Pierre Van Damme is zo iemand wiens koddige sympathie onbreekbaar is. Vandaar dat zijn contract als quizmaster op een familiezender al klaar ligt.

Erika Vlieghe duikelt de journalistiek in, want de manier waarop zij overdadig geïnteresseerd kan kijken en luisteren naar de gasten van Bart Schols in De Afspraak op Canvas is ongeëvenaard. Soms verraden haar tussenkomsten dat ze stiekem helderhorend is wanneer een regisseur Schols’ oortje volpropt met iets zinvols op momenten van stille verbijstering. Zou Marc van Ranst samen met Pieter De Crem nu echt een staatsgreep plannen? Met zo’n communist weet je maar nooit. De Ervaren Gids op het vlak van vuile ziektes gaat de maatschappij schoonvegen en nog niet zo’n beetje.

Op datingsites zoals Parship en Tinder zijn mensen zonder hoop verwoed op zoek naar lookalikes van Marc, Steven en Pierre. Van Erika komt een opblaaspop op de markt nog voor het vaccin arriveert, dus dat is ook weer plezant voor iedereen. Van zodra de zalen weer opengaan voor het brede publiek start een tournee met deze 4 musketiers van hier. Ze zullen op de Vlaamse podia hun wedervaren komen toelichten voor fans zoals wij die daarmee onze afkickverschijnselen onder controle hopen te kunnen brengen. Hun kleding en hun make-up zal aangepast zijn naar minderjarigen toe. Ze zullen ook meer moppen tappen dan nu het geval is. Gezien de vereiste afstand die niet meer dan nog 6 à 7 jaar zal duren, wordt het viertal muzikaal begeleid door het afgeslankt huisorkest van André Rieu. In het kader van een publiek-private samenwerking stuurt de VRT de 3 nieuwsankers Annelies Van Herck, Goedele Wachters en Hanne Decoutere mee op tournee. Niet als K3 maar als C3 die het beste der coronaparodieën op de sociale media zullen vertolken. De ticketverkoop wordt ongetwijfeld nog opgeschoven en de opbrengst gaat niet naar een goed doel. Ook goede bedoelingen vervallen ooit.

***

Oeps je hebt geen abonnement. Kies een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *