Muziek verzacht de zeden in de Begijnenstraat – 't Scheldt

Muziek verzacht de zeden in de Begijnenstraat

“Criminelen luisteren nooit naar Radio 1 of Klara”, zegt Sacha Van Loo in Gazet van Antwerpen. Hij was telefoontapper bij de politie. Van Loo – blind sinds zijn geboorte – heeft een fenomenaal gehoor. Aan geronk op een opnameband heeft hij genoeg om te horen in welke auto een verdachte, die aan het telefoneren is, rijdt…

“Criminelen luisteren nooit naar Radio 1 of Klara”, zegt Sacha Van Loo in Gazet van Antwerpen. Hij was telefoontapper bij de politie. Van Loo – blind sinds zijn geboorte – heeft een fenomenaal gehoor. Aan geronk op een opnameband heeft hij genoeg om te horen in welke auto een verdachte, die aan het telefoneren is, rijdt.

Van Loo is nog maar 48, maar toch gaat hij al met pensioen en dat komt door de verschrikkelijke muzieksmaak van onze gangsters. “Er klinken altijd afschuwelijke boenke-boenke-boenke beats op de achtergrond”, zegt hij. “Ik kon me nog maar moeilijk concentreren.”

Op zo een moment komt ‘tScheldt natuurlijk graag te hulp. Met gratis advies voor de nu al fel geplaagde, toekomstige Vlaamse minister van Onderwijs. Schrap alle muziekleraars en breng ze onder bij de FOD Justitie. Meteen een besparing voor de Vlaamse begroting!

Vervolgens zet de toekomstige federale minister van Justitie die ontslagen leerkrachten weer aan het werk in de gevangenissen. Opgepakte criminelen krijgen er dan vijf uur per week muziekondericht. Omdat Vlaanderen de muziekleraars wegstuurde, kan je moeilijk gaan eisen dat op cel uitsluitend schone Vlaamsche liedekens zullen klinken. Nee, ook Soeur Sourire, Jacques Brel, Stromae en Angèle worden in de gevangenisliedjescanon opgenomen. Maar daar zal gelukkig altijd nog plaats zijn voor de hits van Kommil Foo, Clouseau, Laura Lynn, de Wannes en den Tourist.

Criminelen van wie de straf in beroep wordt verzwaard, krijgen verplicht ook nog drie uur notenleer per week. Na één jaar bak moeten ze een instrument kiezen en dan wordt hen het klassieke ijzeren repertoire onderwezen, inclusief de pedagogische tik wanneer hun vingerzetting niet goed is.

Het zal rap gedaan zijn met de te luide foute muziek in de safehouses in Borgerhout en in de patsersbakken. Beschaafd amusement zal heersen!

Geike Destadsbader

***

Er klinkt een eenzaam lied in het Vlaamse medialandschap. Het lied van ‘tScheldt. Zing, dans en speel met ons mee, de laatste Vlaamse narren…Steun ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *