ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Mon Dieu! Vlamingen zijn niet racistischer dan Walen… – 't Scheldt

Mon Dieu! Vlamingen zijn niet racistischer dan Walen…

Een emir, is dat nu hoger of lager dan een sultan? Hoe dan ook, de oer-Brusselse Emir Kir werd overduidelijk om racistische redenen uit de PS gezet. Wat heeft de man misdaan?

Een emir, is dat nu hoger of lager dan een sultan? Hoe dan ook, de oer-Brusselse Emir Kir werd overduidelijk om racistische redenen uit de PS gezet. Wat heeft de man misdaan?

**

Na alle berichten over wolven in ons land was het toch niet meer dan normaal dat hij een delegatie van Grijze Wolven op zijn gemeentehuis ontving? Het bleken helaas net de verboden vruchten uit de korf Turks Fruit waarmee Emir een eind zat weg te kirren. Het is toch ondenkbaar dat de PS-inquisitie oordeelde dat het hier om een politiek misdrijf ging? Zo zuiver op de graat is toch niemand meer in 2020? Neen, extreemrechts is extreemrechts, oordeelden een aantal doorgestudeerden binnen de rode cocon. Ach, geef toch gewoon toe dat men die Turk er al lang uit wilde. De Marokkaanse machine binnen de Waalse socialisten vermaalt zonder te malen om een stemmenkanon meer of minder.

Enkele academici vroegen zich al geruime tijd af of Vlamingen racistischer waren dan Walen. In hun kringen een quasi vaststaand feit. Een wat koude douche dus nu blijkt dat de werkelijkheid alweer eens anders is dan binnen het gesubsidieerde vooroordeel van dienst. ULB-onderzoeker Nicolas Van der Linden en onderzoekster Hilde Coffé van de vakgroep Politieke Wetenschappen aan de VUB stelden vast dat Vlamingen niet racistischer waren ingesteld dan Walen.

Ook KUL-sociologen Arno Van Hootegem en Bart Meuleman concludeerden in hun ‘The Refugee Reception Crisis in Europe’ dat los van ander stemgedrag de meningen over migratie tussen beide landsgedeelten voor 95 procent overeenstemden. Wie al eens op bezoek gaat bij de vriendelijke Waalse niet-politici weet al oneindig lang dat die verschillen heus niet zo groot zijn waar het een nuchtere visie op migratie betreft. Velen vertellen je dan dat hun lokale beleidsmakers zonder enige schroom de bezorgdheid over multiculturele overspoelende ontsporingen wegnemen met het laconieke ‘Die soort houden we wel in Vlaanderen en in Brussel’. Het was dan ook niet voor niets dat meer dan 500 OCMW’s hun vreemdelingen decennialang dumpten in Vlaamse steden. ‘Ah meneer als we vanuit Wallonië maar op het Vlaams Belang konden stemmen’, hoor je vaker dan verwacht aan de rijk gevulde tafelen in de gastvrije Ardennen.

Stel je voor dat er in Wallonië geen media-cordon bestond en wel een politiek alternatief, wat dan? Wel, dan zou georganiseerd Links de straat opkomen zoals net nog de FGTB-vakbond in Charleroi tegen de mogelijke oprichting van een ‘extreemrechtse’ partij. Meteen plegen de anarcho-syndicalisten ‘gerechtvaardigd’ geweld door de ingang van een gebouw te blokkeren om vervolgens meelijwekkend te gaan huilen dat de politie tegen onschuldige betogers ‘ongerechtvaardigd’ geweld hanteerde. Verzameld links in Wallonië koestert ongetwijfeld sympathie voor (ex?)-communistische rechters in Polen wier mierzoete heimwee naar de tijd van generaal Jaruzelski niet te ontkennen valt. Die tijd strookt echter niet meer met wat de hedendaagse Pool verlangt van rechtspraak. In een rechtsstaat als de onze wordt veel rechtspraak uitgebraakt die helaas in weinig rechtvaardigheid resulteert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *