ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Minder testen is goed voor het milieu – 't Scheldt

Minder testen is goed voor het milieu

Wat als een parlementair uit het Brusselse parlement beweert dat ‘teveel testen, teveel afval oplevert, en dat is niet goed voor het milieu?’…. Is dat geen reden om zijn parlementaire onschendbaarheid op te heffen?

Kunt u nog volgen? Testen of niet (meer) testen?

In maart en in april klonk het dat testen niet echt nodig was. Je mocht enkel naar je huisdokter bellen en zeggen dat je je ziek voelde. Wellicht had toenmalig federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) toen al ergens op een belangrijke vergadering gezegd: “Testen? Er zijn geen testen! Het is wat het is.”

“Mondmaskers in de zorgtehuizen? Niet nodig”, zei Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) meteen daarna. Met dat beleid – of beter: geen beleid – tekende hij het doodvonnis voor enkele honderden rusthuisbewoners. Heel wat van hen stierven heel alleen de verstikkingsdood. Ook dat is wat het is, tenminste voor een christendemocratische minister.

Tijdens de zomermaanden gingen de verschillende regeringen van dit land – als allerlaatste land in Europa – koortsachtig op zoek naar testen die nog niet waren besteld door en gereserveerd voor de landen waar nu en dan wél knopen worden doorgehakt en waar de gezondheidscrisis met enige visie wordt aangepakt.

De herfst is pas begonnen, iedereen is van de caféterrassen terug naar binnen gejaagd en net nu testen meer dan nuttig is, beslissen de Vier Seizoenen-regeerders dat we vooral niet te veel moeten testen. Wie na een hoogrisicocontact geen symptomen van Covid-19 heeft, moet niet getest worden. Als het goed gaat, zal je in zo een geval wel een waarschuwing krijgen van de coronalert-app. (Behalve Tom Van Grieken natuurlijk.) Maar daar gebeurt dus verder niets mee. Jammer voor de contacttracing, jammer voor de verdere opvolging. Wedden dat over enkele dagen niemand nog weet wie nu eigenlijk besmet is? Waar en wanneer het is gebeurd, blijft al helemaal een vraagteken. Wedden dat je die irritante, nutteloze app al snel van je telefoon zal flikkeren?

Is er geen goed nieuws? Jawel, federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft toch nog ergens – in een of andere uithoek – een half miljoen sneltesten besteld. Die worden voorlopig bij Maggie De Block in het tuinhuis gestockeerd. Want onze testcapaciteit schiet nu al door het plafond. Niet echt goed nieuws dus.

Toch knallen in Brussel deze dagen de champagnekurken op het kabinet van Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo). Dit dekselse Ketje pleitte vorig week in de speciale Covid-19-commissie van het Brusselse parlement om vooral niet te veel te testen, “want dat levert toch zoveel afval op en dat is slecht voor het milieu”. En zo kent deze Belgische soap toch nog een happy end.

**

Bij de foto: Feestje op het kabinet van Alain Maron: geen spaghetti, wel champagne!

***

Hoofdpijn van de politiek? Lees een artikel in ‘tScheldt, volgens virologen even werkzaam als een aspirientje. Of kies hier je abonnement:

6 reacties op “Minder testen is goed voor het milieu

 1. Corona-crisis of is het eerder Corona-schandaal?

  Reiner Fuelmich is een ervaren advocaat, die in zijn 26-jarige carrière met succes rechtszaken heeft gevoerd tegen frauduleuze multinationals. Hij is ook een van de vier leden van het ‘German Corona Investigative Committee’. Sinds 10 juli 2020 heeft hij een groot aantal getuigenissen afgenomen bij wetenschappers, artsen en experts om antwoorden te vinden op de vele vragen over de Corona-crisis. Het zijn geen loze woorden, en het is belangrijk dat dit filmpje op grote schaal wordt bekeken en gedeeld. De getuigenissen zullen niemand onberoerd laten. Denk mee, denk na, en vooral, oordeel zelf.

  https://youtu.be/stt8nTb45oU

  Overigens, en dat even ter zijde, in 2017 en 2018 – twee jaar (!) vóór het ontstaan van COVID-19 – werden blijkbaar al honderden miljoenen testkits voor COVID-19 wereldwijd gedistributeerd.

  Ook Nederland en Belgie importeerden en exporteerden tientallen miljoenen COVID-19 test kits in 2017 en 2018. Je kan dit duidelijk zien in een schermafbeelding van de website van de Wereld Bank.

  —-In 2017, Top importers of COVID-19 Test kits are European Union ($17,131,541.68K , 2,759,970 Kg), Germany ($8,731,545.89K , 3,015,010 Kg), United States ($7,927,894.38K , 2,627,050 Kg), United Kingdom ($6,291,366.96K , 1,062,590 Kg), Belgium ($5,914,764.97K , 2,074,820 Kg).
  COVID-19 Test kits exports by country in 2017—

  Je kan de PDF downloaden waarop je de oorspronkelijke data van deze website kunt zien.”
  (https://www.stopworldcontrol.com/2017-covid19-testkits.pdf)

  Deze verbijsterende gegevens werden, naar verluidt, door iemand ontdekt op 5 september 2020, die het op social media plaatste. De volgende dag ging het viraal over de hele wereld. De dag daarop veranderde de Wereld Bank de oorspronkelijke aanduiding ‘COVID-19’ opeens in het vage, nietszeggende ‘Medical Test Kits’.

  Ik ben geen fan van complottheorieën, maar op de duur begint er toch een en ander te dagen. Je kan er nog moeilijk naast kijken.
  De waarde van de beruchte PCR-test, of hoe heet dat ding weer, die in de videoboodschap ter sprake komt (Fuelmich), is in deze duidelijk cruciaal.

  Blijft die onbetrouwbare test gehandhaafd, dan blijven we inderdaad nog heel lange tijd met Covid-19 op onze nek zitten, met alle desastreuze gevolgen van dien. Het lijkt er inderdaad meer en meer op dat dit de werkelijke opzet is van een en ander. Een virale griepinfectie als elke andere voorstellen als een monsterlijke bedreiging voor de wereldgezondheid, waardoor wereldwijd de mensen, door panische angst overmand, alle vrijheid beperkende, en zeker buitenproportionele maatregelen kritiekloos aanvaarden.
  Veel puzzelstukjes beginnen zo te zien stilaan op hun plaats te vallen. Het hele plaatje wordt met de dag duidelijker. Hier klopt duidelijk iets niet.

 2. Ecologisch verantwoord scharminkel met kort mannen kapsel, veel te dikke kont en minuscule muggebeet tettekes schreef:

  Wij gifGroene, naieve wichten weten alles altijd veel beter omdat wij geitenwollen sokken dragen, met een ossewagen rijden en met fakkels ons hutteke verlichten omdat kerncentrales zouden kunnen gesloten worden. Allen terug naar dat propere leefmilieu der duistere Middeleeuwen met de “Zwarte Dood” pest, dat waren nogal eens tijden !

 3. Beste ‘tScheld,

  ik ontdek u nu pas, en ben blij dat er toch nog kritische pers bestaat.

  Ik was op zoek om de VRT een uitbrander te geven in de gekleurde berichtgeving van de Trump-Biden affaires, zoals de uitgelekte mails, waar er bij de VRT bijna niets over te horen was, terwijl dit toch wereld nieuws blijkt te zijn, zelfs in China gaven ze te kennen dat het een cadeau voor Trump was. Maar hier “Niets”.
  Ben ondertussen ook al vruchteloos op zoek gegaan naar “zieke” besmette mensen in mijn omgeving, maar kan er geen vinden. Vanwaar al die positieve tests dan. Men zou toch denken als er per dag bijna 10000 mensen positief zijn, dat je er toch wel eentje zou tegenkomen. Of zou de PCR met zijn 45cycle toch ontdekken dat we mensen zijn, dan kan je er wel eentje vinden natuurlijk. Ik meen gezien te hebben dat er iemand ontdekt had dat de code van het virus wel verdacht gelijk was aan een stukje DNA van het 8ste chromosoom van het menselijk DNA. Links wil kost wat kost aan de macht komen, om dan een Chinese structuur op te zetten, allen mooi in het rijtje lopen.
  Nog een prettige dag

  1. Welkom!!! We bereiden een artikel voor over die beroemde corona-app…. bij wie heeft die app al aangegeven dat er een verdacht contact is geweest? (‘tScheldt)

 4. Allee mensen, een beetje positief he, laat u testen hoor. Ik weet het al. “Ik ben al gans mijn leven HEEL POSITIEF. ÉÉN TEST, heeft het nu ook bewezen. Nu kan ik met een gerust geweten, mijn beide ogen sluiten”. Is dat echt geen goed nieuws. door die ene test weet ik nu al dat ik mijn ganse leven al HEEL POSITIEF was. Het kan verkeren he. En voor de rest niet zagen he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *