Min of meer waar eindigt als minder waar – 't Scheldt

Min of meer waar eindigt als minder waar

Het was weer raak met de onvolledige berichtgeving en de meer dan volledige vooringenomenheid in de mainstream media. Toen Donald Trump in het Verenigd Koninkrijk op staatsbezoek kwam ging het meteen over zijn rel met Sadiq Khan, de rode burgemeester van Londen…

Peter Brookes cartoon for The Times dated 27.01.2017. Donald Trump and Theresa May meet.

Het was weer raak met de onvolledige berichtgeving en de meer dan volledige vooringenomenheid in de mainstream media. Toen Donald Trump in het Verenigd Koninkrijk op staatsbezoek kwam ging het meteen over zijn rel met Sadiq Khan, de rode burgemeester van Londen. De president van een bevriende en beschermende natie omschrijven als een fascist van de 21ste eeuw klinkt niet fraai. Daarom dat de VTM en de VRT diens uitval weglieten in hun verslaggeving.

Khan, niet te verwarren met Shere Khan uit Jungle Book, is een Labour-politicus van Pakistaanse origine. Een toffe peer dus. ToenTrump zich na de uitval van deze aandachtgeilaard op zijn eigenste wijze tweetend verdedigde sprak men er schande van. Hij is dan ook geen Barack Obama, nietwaar? Een onvervaarde Britse demonstrante tegen de VS-president voelde zich pal in haar ‘pussy’ gegrabbeld. Vandaar wellicht haar eerder opgewonden toon. Meghan Markle had ‘nasty things’ over de Commander-in-chief gezegd, vernam Trump verbaasd en onmiddellijk werd er getoeterd dat The Donald haar zelf ‘nasty’ (gemeen) had genoemd. Geen kwaad woord over de humanitaire exotische prinses die de rel ontbrandde. En de Queen had Trump ‘een sneer’ gegeven over de waarde van ‘onze’ internationale instellingen, klonk het in de Vlaamse berichtgeving. Het zou pas ongewoon zijn om bij de herdenking van 75 jaar D-Day niet dergelijke samenwerking in de verf te zeten.

Labourleider Jeremy Corbyn had een deelname aan het staatsbanket geweigerd om stoer over te komen bij zijn straatmilities. Blijkt dat hij achter iedereens rug toch om een onderhoud had verzocht met Trump zelf die dat dan weer weigerde omdat hij Corbyn als een negatieve kracht beschouwt. De kliek rond Corbyn bestaat uit de corpulente Diane Abbott, zijn voormalige geliefde, die al jaren kop van jut is in diverse komische programma’s omdat ze niet kan rekenen. Verder is er de oud-linkse John McDonnell en de verzuurde mensenrechten-expert Barones Shami Chakrabarti. Ook de groep Momentum– bestaande uit vooral jonge en lager lidgeld betalende nieuwe leden- houdt de druk op de ketel om vooral toch revolutionair te blijven. Ondervoorzitter Tom Watson kijkt meewarig toe hoe zijn geliefde partij wegglijdt naar extremisme. Het blijvende antisemitisme, de aarzeling omtrent een duidelijk Brexit-standpunt en de starre blokkeringsdrift in het parlement om nieuwe verkiezingen te forceren leidt binnen Labour tot een hoop geruzie. Binnen deze context kunnen we de ongepaste profileringsdrang van burgemeester Khan plaatsen. Het gaat dus helemaal niet om ‘the good guys’ tegen ‘bad Trump’. Van ons uiteraard geen gemene sneer naar de mainstreammedia, alleen mag het voor ons liever iets meer waar zijn dan wat minder waar.

Anneleen De Bruyne

***

Noot: aanvankelijk wilden we vermelden dat de breeddenkende arbeiderszoon Khan met zijn moderne vrouw een voorbeeldfunctie bekleedde in progressieve middens (hetgeen trouwens de koloniale denktrant bij deze progressieven pijnlijk weergaf). Na zijn beëdiging kwam zijn vrouw naar buiten mét sluier. Hoe veelzeggend. Waarom zouden we dit schrijven? Omdat 1) we er zin in hadden om de eerder nare Khan die zich sympathiek voordoet en pretendeert een straffe law and order-man te zijn even anders te belichten, 2) dit gegeven in ons geheugen zat en 3) het in de hersenpan van een contraire ‘t Scheldt-medewerker vaak er zo aan toegaat.

De foto van Mevrouw Khan met sluier geeft echter iemand anders weer. De afbeelding die viraal ging kwam uit de middens rond de Britse islambestrijder Tommy Robinson die recent in Antwerpen kwam spreken. Hij gaf zijn vergissing toe. Ook wij moeten kiezen voor iets dat meer waar is dan minder waar. Daarom dit extraatje toelichting

***

Hoe meer de VRT het nieuws door haar gekleurde bril blijft zien, hoe meer nood er is aan ‘tScheldt. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

1 reactie op “Min of meer waar eindigt als minder waar

 1. Khan is ook verantwoordelijk voor de nefaste islamisering in “zijn ” land met reeds 28 moslim burgemeesters op
  het eiland en de bijhorende Sharia rechtbanken ,weliswaar nog geen wettelijk recht ,maar toch een zware invloed
  op de Britse rechtsspraak ,zoals de vervolging van mijn vriend Tommy Robinson die zijn echte naam wat heeft
  “aangepast” om zijn gezin te beschermen ,de boycot op sociale media van Britain First en islam opposanten geeft
  duidelijk weer hoe erg de impact van deze veroveringsreligie ,de inquisitie was daar kinderspel tegenover.
  Stilaan verlaten de Britten hun zinkend eiland omdat met te laat heeft ingezien dat Labour , de Tori’s en alle andere
  politieke losers geen oplossing bieden voor de nakende ondergang van hun ooit groots imperium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *