Met Freek de Jonge of Freak de Ouwe? – 't Scheldt

Met Freek de Jonge of Freak de Ouwe?

Op het Nederlandse Boekenbal, jaarlijkse hoogmis van de grachtengordel-elite, heeft cabaretier, domineeszoon en beroepsquerulant voor stennis gezorgd. Tijdens de openingstoespraak vroeg Eveline Aendenkerk – bazin van het Nederlandse boekenvak – aandacht voor de slachtoffers van de aanslag in een Utrechtse tram. Freek de Jonge veerde recht, nam ongevraagd het hoge woord en vroeg – hoe kan het ook anders – ook even stil te staan bij de recente verkiezingen in de polder…

Op het Nederlandse Boekenbal, jaarlijkse hoogmis van de grachtengordel-elite, heeft cabaretier, domineeszoon en beroepsquerulant voor stennis gezorgd. Tijdens de openingstoespraak vroeg Eveline Aendenkerk – bazin van het Nederlandse boekenvak – aandacht voor de slachtoffers van de aanslag in een Utrechtse tram. Freek de Jonge veerde recht, nam ongevraagd het hoge woord en vroeg – hoe kan het ook anders – ook even stil te staan bij de recente verkiezingen in de polder. ‘Als een zombie in de linkse kerk’, vat Forum voor Democratie-verkozene Theo Hiddema samen. De electorale doorbraak van Thierry Baudet en zijn FvD wekt bij zelfbenoemde democraten grote wrevel op. Wanneer het volk niet spreekt zoals zelfbenoemde democraten het graag zouden willen, dan deugt het volk domweg niet. Wij zouden zeggen: schaf het algemeen stemrecht toch gewoon af, voer het cijnskiesstelsel terug in en gun het stemrecht slechts aan diegenen die een universitair diploma, een Woonattest Betere Wijk of een partijkaart van D66, PvdA, Groen Links of de Partij voor de Dieren kunnen voorleggen. Dan pas zal de weldenkende elite van het vervelende, idiote, mentaal gestoorde ongedierte dat voor Baudet durft te stemmen, verlost zijn en is de politiek-correcte heilstaat nabij. Het Hollandse columnistenheir – het telt nog meer dan in Vlaanderen slechts gelijkgestemde zielen – ging meteen na het bekend raken van de verkiezingsuitslag in een nooit eerder bij elkaar gelezen overdrive. ‘Waar blijft Volkert?’ schreeuwde een hunner, alluderend op Volkert van der Graaf, de veganistische malloot die Pim Fortuyn heeft omgelegd. Je hoeft echt geen volgeling van Baudet te zijn om hiertegen protest aan te tekenen.

Freek de Jonge is Freak de Ouwe geworden. Zonder geslachtsoperatie of hormonenkuur. Maar zonder publieks- en media-aandacht kan Freek de Jonge op 75-jarige leeftijd niet naar behoren functioneren. Zijn narcistische, zelotische zelf is sterker dan een lijntje coke of een aardgasontploffing. In een Gronings museum stelde Freek de Jonge kortelings nog zichzelf en zijn halve hebben en houden ten toon. Daarin bijgestaan door zijn vrouw, muze en costumière Hella. ‘Ik moest dit doen’, zegt Freek de Jonge over zijn ongevraagde Boekenbal-interventie in De Volkskrant. Onweerstaanbare drang, zou Jef Vermassen pleiten. Nogal wat collega-cabaretiers hebben de enige nog levende helft van Neerlands Hoop snel van antwoord gediend. Dries Roelvink: ‘Het is mijn aanvoelen dat Freek niet zo goed meer weet wat er leeft in Nederland’. Freek de Jonge toont zich ondertussen wel bereid met Thierry Baudet uit eten te gaan. Wat zouden wij graag voor één keer een vlieg op de muur zijn. Boven een broodje pindakaas en een glaasje melk toe.

Tibeert

***

Video: Freek de Jonge onderbreekt presentatrice Eveline Aendenkerk terwijl een wufte BBW dame uit haar zetel wipt en heel hard roept: “Ik ben met Freek”!

***

Foto: Freek de Jonge op het Nederlandse boekenbal-soviet-congres tijdens de juni demonstratie in Petrograd 

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt want de Vrije Wereld heeft wat weerwerk nodig tegen het oprukkende Politiek Correcte Kolonialisme!</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *