ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Met de eigen ballekes spelen – 't Scheldt

Met de eigen ballekes spelen

Op het rode stadszendertje ATV dat de Antwerpse regio van positief nieuws voorziet werd een tennisclub uit Wommelgem in actie getoond…

Op het rode stadszendertje ATV dat de Antwerpse regio van positief nieuws voorziet werd een tennisclub uit Wommelgem in actie getoond. Tennis voor sympathiek ogende doch ietwat afgeleefd uitziende medemensen is immers opnieuw mogelijk in het gloedvolle post-coronatijdperk. In ‘Oemmelegoem’ zoals men daar zijn eigen gemeente omschrijft knallen de ballen wederom als vanouds in Grand Slam-stijl. Een ouderling kwam olijk toelichten dat het er veilig aan toeging: ‘Ge moet hier wel met uw eigen ballekes spelen’, balkte de uitgelaten speler zonder balverlies. ‘Ieder speelt hier met zijn eigen ballen, want die zijn gemarkeerd’, werd er verduidelijkt voor de intussen in een deuk liggende kijkers. ‘Hij heeft er twee en ik heb er ook twee’, biechtte de sportieveling op met een kinderlijke blijheid. ‘Andermans ballen moogt ge niet aanraken’, bleek finaal de uitsmijter. Dit alles had zo’n ontwapenend ‘Heren van Zichem’-gehalte dat het deugd deed.

In diezelfde uitzending ging het over een nieuw fantastisch initiatief van en voor vrouwen die sportief de wereld inblikken. Het sport- en voedingscentrum heet ‘Bibi’ met de befaamde Antwerpse knipoog naar zichzelf (Bibi hier zal het wel eens regelen, zie) en ontvangt graag dames die ‘echte levens leiden en graag vrije tijd overhouden om een beetje van het leven te profiteren’. Personal trainer Katrien beschikte over strakke buikspieren maar was toch niet gelukkig, bekende ze. Het is belangrijk om voor je eigen lichaam te zorgen zonder dat het een opgave is, was een filosofische hoeksteen van de zaak. Bij Bibi kun je ‘mealpreppen’ (een gezond receptenweekmenu) terwijl dames die bijvoorbeeld gegrepen zijn door het alpinismevirus kunnen komen trainen voor de spierexplosie op de juiste plekken. Een zekere Hellen kreeg warempel een straal enthousiasme door haar massieve gebit heen gesijpeld en monkelde dat mannen ook mochten komen, maar toch beter niet.

Vrouwen voelen zich in gemengde fitnesscentra blijkbaar onwennig bij het ervaren van hun sportsensatie, aldus de mollige Katrien, die tactisch vergat te vermelden over welk soort mannen het dan meestal gaat. ‘Alfamannetjes’, had ze keurig voor de plaatselijke pagina van Het Laatste Nieuws bewaard. Oh ja, pre- en postnatale sportbegeleiding bleek ook mogelijk. Wel sneu voor die paar progressieve mannen die zich al hadden ingeschreven. De opdeling van de maatschappij in mannen en vrouwen voelt zo ouderwets vertrouwd aan dat het vanzelf als vooruitstrevend kan worden verkocht. Op het rode stadszendertje was het een ronken en spinnen van jewelste. Een en al contentement!

***

Verwen U zelf met een abonnement op een lach en een traan. Kies een abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *