ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Met Carl aan Zee – 't Scheldt

Met Carl aan Zee

In medialand is een gevecht op leven en dood ontstaan om de rechten van een gloednieuw televisieformat binnen te rijven. Werktitel: ‘Met Carl aan Zee’...

In medialand is een gevecht op leven en dood ontstaan om de rechten van een gloednieuw televisieformat binnen te rijven. Werktitel: ‘Met Carl aan Zee’.

Bad News Show

Eén heeft naar verluidt een miljoen euro belastinggeld veil om het contract van de eeuw binnen te halen. VTM, Vier, Vijf en een flink aantal internationale, in ‘stand-upcomedy’ gespecialiseerde betaalstations blijven niet achter. Fox News gooit er naar verluidt een Trumpiaanse zwik dollars tegenaan. Begrijpelijk. Het betreft een unieke, tegendraadse variant op de wereldwijd bekende en bekeken Good News Show. ‘Met Carl aan Zee’ wordt een Bad News Show zoals nooit eerder in primetime op het kijkvee losgelaten. Uw gastheer? De houverneur van West-Vlaanderen. Carl Decaluwé! Hij – zestig bijna – heeft nog gauw een snelcursus Keurig Nederlands gevolgd bij zijn houwgenoot en wielrenner Yves Lampaert. Hij is, volgens onze bronnen, gelemaal klaar om de kijker te heven waarop hij recht geeft: correcte informatie.

Stijhende zeespiehel

In de proefaflevering van de Bad News Show ‘Met Carl aan Zee’ was het meteen raak. De houverneur van West-Vlaanderen, tevens verantwoordelijk voor zee-gerelateerde problemen, waarschuwt de bewoners van de Atlantik Appartementen Wall die zich strekt van De Panne tot Knokke voor een desastreuse stijging van de zeespiegel.

Carl Decaluwé vreest zelfs dat appartementen en studio’s die zich gelijkvloers of op de lagere verdiepingen van tal van woontorens bevinden, verzwolgen zullen worden door het wassende, klotsende, levensbedreigende water van de Noordzee. Decaluwé en zijn in staat van paraatheid gebracht leger provinciale ambtenaren buigen zich – achterna gezeten door de opwarming van de aarde – over het verhogen van de zeedijk. Dat betekent concreet dat al wie een flat à gemiddeld 300.000 euro heeft gekocht niet langer zal uitkijken over onstuimige zee en wuivend helmgras. ‘Met zicht op zee’ wordt, waarschuwt houverneur Decaluwé, ‘met zicht op een bakstenen muur van Desimpel, Kortemark’.

Win For Life

Eender welke Belgische gouverneur en zijn/haar schare deputés heeft als geen andere gezagsdrager in België een Win For Life in de schoot geworpen gekregen. Gouverneurs blijven in de regel zitten tot aan hun pensioen op 65. Gouverneurs en hun deputés worden – in tegenstelling tot de Wetstraat en wijdere omgeving – niet of nauwelijks door hijgerige media op de hielen gezeten. Het is de aantredende Vlaamse regering Jambon I alweer niet gelukt het volstrekt overbodige provinciale bestuursniveau met één welgemikte pennentrek af te schaffen. Dat heeft alles met de CD&V te maken. Al koesteren SP.A en Open VLD hun provinciale zetbazen ook. De partij van de Vlaamse tsjeven-onderhandelaars Crevits-Beke telt twee Vlaamse gouverneurs in de rangen. Carl Decaluwé in West-Vlaanderen. Cathy Berx in Antwerpen. Zoals hierboven gesignaleerd waakt Carl Decaluwé over de zeespiegel tussen De Panne en Knokke. Cathy Berx en stafmedewerkers zijn in een nieuwe miljoenenkantoortoren aan de rand van het Antwerpse Albertpark druk in de weer met de logistieke voorbereiding van de twee jaarlijks terugkerende hoogtepunten in de razend drukke agenda van La Berx, in de wandeling ‘ons rugzakske’ genoemd.

  • Kerntaak één: het in ontvangst nemen van een mandje aardbeien uit Hoogstraten.
  • Kerntaak twee: het in ontvangst nemen van een in volle Puurse grond van boer Kris Peeters en Mie Turtelboom gekweekte bussel asperges.

Een Vlaamse gouverneur schuift dik 6000 euro netto per maand. Heeft een niet-belastbare ambtswoning ter beschikking. Geniet vakantiegeld en eindejaarspremie. Mag om de onkostenvergoeding te staven links en rechts een rondje geven. En heeft recht op een dienstwagen met chauffeur. Goed om weten: Waalse gouverneurs verdienen 500 euro per maand meer dan hun Vlaamse ambtsgenoten. Dank u België! Merci la Belgique!

Tibeert

***

Vlaanderen gaat achteruit. Daarom moet ‘tScheldt vooruit. Steun ‘tScheldt. Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *