ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Menselijke megafoon – 't Scheldt

Menselijke megafoon

Wanneer Meyrem Almaci spreekt slaan alle audionaalden uit, krijgen gehoorgestoorden de indruk dat hun apparaat een verse batterij kreeg, kijken gematigde ouders op en vragen aan hun kinderen wie er op TV aan het brullen is, en vraagt de drietenige luiaard om die irritante wekker af te zetten….

Er heerst onrust in de wereld van de gehoorcentra. Sommigen noemen het een crisette: anderen een joekel van een crisis. Men vroeg zich al enige tijd af waarom het jobverlies binnen de sector piekte. De verklaring leek aanvankelijk spiritueel getint: halve doven brachten hun hoorapparaat naar de Kringwinkel, weinigen vroegen nog om gehoortesten en enkelingen hadden het over een miraculeus herstel. Kerkelijke verenigingen hadden geen nieuwe wenende Maagd in de aanbieding. Wat was hier toch aan de hand? Universitair onderzoek toont zonder ruimte voor twijfel aan dat er telkens een opstoot van gehoorkwaliteit meetbaar wordt wanneer Meyrem Almaci opstijgt in de ether. De voorzitster van Groen gaat niet louter voor luchtkwaliteit, zoveel is duidelijk. Nieuwsankers raken in de war met links een oortje en rechts slechts één vrije oorschelp voor Meyrems mening. Kijkers met oog voor haar hangende tuinen van Babylon letten wellicht minder op haar stemvolume, maar dat is juist haar meest uitgesproken talent. Zij doet de doven horen: de blinden doen zien zit er niet echt in. Haar gebulder is noodzakelijk om haar zuivere boodschap te verkondigen en is onvermijdelijk gezien haar structuur. De lucht moet er ergens uit, nemen we aan. Het getuigt van bitter weinig smaak om mevrouw Almaci als een Turkse troela neer te zetten. Meyrem is een menselijke krachtcentrale die nimmer zal sluiten. Meyrem is geweldig op het gewelddadige af wat in bepaalde milieus als een weldaad wordt verheerlijkt. Iedereen houdt van Meyrem alhoewel wij persoonlijk dat niemand hebben horen toegeven. Het kan aan ons gehoor liggen. Misschien zappen we te vlug weg.

Pico Bello

1 reactie op “ Menselijke megafoon

  1. Brulboei en likballon van den Abu altijd ja ,kan men steevast terugvinden in haar cocon aan het Boelaerpark te Borg-er-occo het gesubsidieerde praatcafé José ,met graagte etaleert ze haar melkgevel aan de passerende wandelaars terwijl haar thee slurpende fanclub -het vrijwillig werkloze profitariaat- kwijlend naar haar oneindige wijsheden zitten te luisteren .
    Deze alternatieve thee en boekweit “place to be” sluit dan ook naar believen de hoofdweg naar de luchthaven af zonder vergunning of vooraf verwittiging zodat argeloze weggebruikers een hele omweg moeten maken .Blijkbaar kan alles in het door extreem links bestuurde pretpark klagers zijn maar ‘verzuurden’ en fascisten en moeten hun bek houden .
    Het groene gevaar is al uitgezwermd naar de rand ,blijkbaar omdat hun import kiesvee oud borg-er-occo reeds als hun eigendom beschouwen en geen potten en andere kijker meer tolereren .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *