Marokkanen creëren drukkingsgroep om België te verplichten hen te repatriëren – 't Scheldt

Marokkanen creëren drukkingsgroep om België te verplichten hen te repatriëren

1500 Marokkanen die een adres hebben in België, maar niet de dubbele nationaliteit, hebben zich in Marokko verzameld in de drukkingsroep “Belgo-Marocains bloqués au Maroc”. Ze willen de Belgische overheid verplichten hen te repatriëren naar België…

Beste vrienden, Vlamingen en anderen… het zal U maar overkomen. U bent Marokkaan. U heeft een adres in België maar niet de dubbele Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. U bevindt zich nu in Marokko en die kutBelgen weigeren om U naar België te laten reizen. Niet alleen die kutBelgen doen moeilijk maar zelfs de Marokkaanse overheid verbiedt het U om naar België te reizen. Je zou er Allach een schop voor onder de kont geven, zo oneerlijk!

En dat terwijl de Belgische regering wel de reis regelt voor een 5000-tal Marokkanen die de dubbele nationaliteit hebben en die ‘toevallig’ in Marokko waren toen corona uitbrak.

Het staat ondertussen vast dat 70 % van die groep van 5000 zowel eigendommen hebben in België als in Marokko. Maar de ziekenhuizen in België zijn beter, dus is het een kwestie om in België te zijn in geval van het ‘griepje’.

Het bovenstaande brengt het bloed aan de kook van een 1500-tal Marokkanen die ook willen gerepatrieerd worden naar Belgen zoals hun 5000 collega’s. Alleen hebben die 1500 Marokkanen niet de dubbele nationaliteit, maar wél een adres in België.

Ze hebben zich geassocieerd in een drukkingsgroep, de “Belgo-Marocains bloqués au Maroc”. De drukkingsgroep stelt in een communiqué dat ook zij het recht hebben op repatriëring door de Belgische overheid ook al hebben ze niet de Belgische nationaliteit.

Volgens een welingelichte bron op het ministerie van buitenlandse zaken zijn er ‘bepaalde’ politici die het idee niet ongenegen zijn om te onderzoeken hoe België die 1500 Marokkanen toch naar België kan laten komen om het “precaire evenwicht in bepaalde Brusselse wijken” niet te verstoren…

Het is maar dat U op de hoogte bent.

***

U las dit bericht het eerst op ‘tScheldt. Steun onze redactie zodat we meer ogen en oren hebben over wat er gaande is achter gesloten deuren. Kies een abonnement:

2 reacties op “Marokkanen creëren drukkingsgroep om België te verplichten hen te repatriëren

  1. Die bolle blaaskop uit Mechelen is vlug uit Calvo zijn kont gekropen en is nu wellicht al ferm met zijn ellebogen aan ‘t wringen om zijn aanbeden vrienden terug naar het beloofde land van dop en OCMW te laten keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *