ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Man die nooit een TV- of radio studio van dicht bij zag nu CEO van de VRT – 't Scheldt

Man die nooit een TV- of radio studio van dicht bij zag nu CEO van de VRT

Frederik Delaplace is de nieuwe CEO van de VRT. Sterk voor een man die nooit de binnenkant van een TV- of Radio studio gezien heeft…

De kogel is door de kerk. De Vlaamse overheid verkoos Frederik Delaplace om CEO van de VRT te worden. De VRT is die openbare omroep waarop tegenwoordig belegen komieken Hitlergroeten mogen brengen om een groot deel van de Vlaamse bevolking te schofferen. Voor ons geen probleem natuurlijk, maar dan niet verschieten dat er vanuit die Vlaamse bevolking onprettige berichten komen.

De VRT is ook die stal waarbij met gesubsidieerd geld aan journalistiek wordt gedaan. Dat mocht ‘tScheldt in levende lijve ondervinden vorige week toen de VRT op objectieve wijze een artikel publiceerde dat op objectieve wijze stelde dat een foto van ‘tScheldt op objectieve wijze geleid had tot racistische boodschappen op de Facebook van Zelfa Madhloum de nieuwe Irakeese PR-verantwoordelijke van de meest ranzige politieke club van het land, de OpenVld. De VRT vergat op objectieve wijze uit te zoeken dat de klacht voor racisme door Mejuffrouw Madhloum werd uitgestuurd op 30 mei om 15.53 u, terwijl de foto van ‘tScheldt die zogezegd de aanleiding was voor de klacht gepubliceerd werd op 30 mei om … 19.00 u… zo objectief is die objectieve VRT tegenwoordig.

We zouden Frederik natuurlijk willen felicteren want hij heeft deze job perfect gelobbyd. Hij is dus binnen voor het leven. Blijft dan toch het knagend gevoel bij ‘tScheldt waarom een ‘gazetten-mijnheer’ plots de openbare omroep mag leiden. De ‘politiek’, dat is die bende die ons net 10.000 doden heeft gekost, vindt dat de toekomst van radio en televisie best in handen wordt gelegd van iemand die nog nooit een radio- of TV programma heeft gemaakt, er zelfs nooit zijdelings bij betrokken was, al was het maar als kabelsleper, grimeuse, scriptgirl, cameraman, geluidsman, opnameleider, acteur of producent… Wat de Vlaamse overheid hier doet is ongeveer hetzelfde als een banketbakker vragen om CEO te worden van een chemisch fabriek.

Maar we kunnen U één ding op een briefje geven, Delaplace is al een tijdje onderdeel van het politieke decorum in de media. Hij was de baas van Mediafin, het vehikel boven de krant de TIJD. Dat maakt dat hij de baas was van Isabel Albers de hoofdredactrice van de TIJD die op alle mogelijke fora de afgelopen weken kwam zeggen hoe ‘divers’ iedereen moet gaan leven, terwijl haar eigen krant en uitgever in casu Frederik Delaplace het toonbeeld zijn van blank Vlaanderen. De aanstelling van Delaplace heeft niets met televisie te zien, het zijn opnieuw de vrienden die goed voor elkaar gezorgd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *