ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Maggie De Block bestelde eerst mondmaskers voor asielcentra, pas een maand later voor de ‘Belgen’ – 't Scheldt

Maggie De Block bestelde eerst mondmaskers voor asielcentra, pas een maand later voor de ‘Belgen’

Het mondmasker debacle kan niet cynischer meer worden nu blijkt dat Maggie De Block eerst mondmaskers bestelde voor asielcentra lang voor ze mondmaskers bestelde voor de eigen bevolking, en die laatste bestelling plaatste ze bij een bevriend… politicus…

Het mondmasker debacle kan niet cynischer meer worden. Superminister Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, én van Asiel en Migratie zag het coronaprobleem in januari 2020 opdoemen en besliste tegen de gewone Vlamingen te zeggen dat mondmaskers van nul en generlei waarde waren, terwijl ze op hetzelfde moment een tender uitschreef van 30.000 euro om haar asielcentra te voorzien van… mondmaskers. Niet van die schotelvodjes die de Vlamingen nu zelf aan het in elkaar naaien zijn, maar van die echte, van de soort ‘ffp2 zonder ventiel’.

Haar boodschap werd door ‘pullover Marc‘, corona-scepticus van het eerste uur, duizendvoudig versterkt door zijn duizendvoudige aanwezigheid in de media in januari en februari 2020. Marc Van Ranst stelde ten overstaan van elk TV station dat de miljoenen Chinezen met mondmaskers op de straat het verstand hadden van een gestoomde dim sum en dat ze een ongezellig panieksfeertje creëerden dat nergens voor nodig was. Inderhaast voegde hij eraan toe dat Vlamingen best massaal konden gaan skiën in Italië want dat de veiligste plek op aarde een lekker volgesneeuwd skigebied was. Dat er vandaag honderden 40 tot 49-jarigen met corona in het ziekenhuis liggen wordt door collega viroloog Steven Van Gucht toegeschreven aan… mensen die uit skiegebied zijn teruggekeerd.

Terug naar mondmasker-Maggie… Maggie plaatste haar bestelling voor asielcentra reeds in het begin van het jaar met een deadline van 17 februari 2020 voor de leveranciers om in te schrijven op de aanbesteding.

Op het moment dat in Italië de ene corona dode na de andere begon te vallen, doemde het bij Maggie en haar kabinet op dat de strategie om de bevolking zonder mondmaskers de loopgraven in te sturen toch zo geen goed idee was. Inderhaast werd er dan een ‘tender’ uitgeschreven’ voor 5 miljoen mondmaskers. En de bestelling werd inderhaast toegezegd aan een bevriend politicus, een OpenVld-er met Turkse roots. Hij plaatste de bestelling in… Turkije, streek 3,5 miljoen euro op als voorschot om dan vorige week huilend in de armen van Maggie te vallen en snotterend te bekennen dat zijn Turkse leverancier een soort van oplichter is.

Net zoals blijkt uit onze reeks “Op tournee met het OCMW” is het vaak beter migrant te zijn in eigen land.

***

Alle corona artikelen van ‘tScheldt zijn vrij te lezen. Ze staan niet achter een betaalmuur. Steun ons met een abonnement zodat we deze strategie kunnen verder zetten. Kies je abonnement:

 

 

 

18 reacties op “Maggie De Block bestelde eerst mondmaskers voor asielcentra, pas een maand later voor de ‘Belgen’

 1. Stop met leugens te verkopen. Het is al meerdere keren aangetoond dat dit formulier is voor aankopen van minder dan 30 000 euro. Opvangcentra heeft verplegend personeel en in geval van een eventueel corona geval wordt de persoon in kwestie in afzondering geplaatst door het personeel die op dat moment ook een masker zal dragen. Dergelijk nieuws verspreiden is crimineel gedrag en zou moeten zwaar bestraft worden.

  1. Beste bakerboy, het gaat helemaal niet om die 30.000 euro. Of dat dat nu 5.000 euro of 25.000 euro was, dat doet er niet toe. U geeft in Uw eigen schrijven aan wat het probleem is. Verplegend personeel van opvangcentra voor migranten heeft dus wel mondmaskers gekregen. We nodigen U even uit naar het verplegend personeel te kijken die voor de ‘gewone’ Belgen moeten zorgen. Voor deze mensen zijn nonnetjes en huisvrouwen nu mondmaskers aan het in elkaar naaien, met naaimachines… wie is hier ‘crimineel’ bezig? Niet ‘tScheldt lijkt ons, eerder de door U verdedigde politici die er niet in slagen mondmaskers ter beschikking te stellen voor de bevolking en haar verplegend personeel.

 2. Leugens worden enkel ‘verkocht’ door sujetten die en baat bij hebben ,het heerschap hierboven is naar alle waarschijnlijkheid een blauwe prijsduif met een migratie achtergrond , dergelijke contradictorische individuen duiken meer en meer op fora ter verdediging van de “illuminati ” in de hoop ook het licht te mogen verspreiden in tijden van georkestreerde duisternis ,feit is dat voor hen bruin brood niet past in een witte zak !

   1. Gewoon voor u om te checken, ga vandaag naar het woonzorgcentrum in Uw buurt en vraag aan het personeel of ze mondmaskers hebben gekregen van de regering. Ga dan naar het asielcentrum om Uw hoek en vraag aan het personeel hoe lang geleden ze al mondmaskers kregen van de overheid. Gebruik dan Uw verstand, en terwijl dat moeilijke proces plaatsvindt zal waarschijnlijk Uw mond openvallen wegens het binnenkomen van ‘HET BESEF’…. (‘tScheldt)

 3. Lees allemaal eens de offerte…https://www.slideshare.net/thierrydebels/fedasil-bestelt-mondmaskers
  Onderaan: vermoedelijk aantal: 200 . Kunnen natuurlijk 200 stuks,dozen of paletten zijn é. Creatief kunnen ze zijn de dames en heren politici. Dat moeten we ze niet leren ????
  Het grote kwaad is al veel eerder geschied é. Na de mexicaanse griep in 2009 meerbepaald.
  Minister van volksgezondheid van eind 2008 tot eind 2011: Laurette Onkelinkx
  Strategische voorraad mondmaskers is bevoegdheid van FOD Volksgezondheid: https://www.health.belgium.be/nl/gezondheid/organisatie-van-de-gezondheidszorg/dringende-hulpverlening/dringende-geneeskundige

   1. mijn dochter maakt ook mond maskers zowel voor verpleegkundigen dat in het ziekenhuis werken dan in de privè werken maar ook voor de gewone arbeiders die er vragen en gewoone mensen die biet gaan werken maar wel hun ouders willen helpen om baar de winkel of apotheker te gaan en dat is wel de waarheid

    1. Ja, maar dat is gewoon fantastisch wat Uw dochter doet! Het is een oplossing voor een falende overheid. Het feit dat mensen zoals Uw dochter mondmaskers in elkaar moeten naaien zou Maggie De Blokc van schaamte in haar roomsoes moeten doen verslikken.

 4. Waar halen ze in Godsnaam de naam Maggie De Block vandaan?? Als iedereen eens even kijkt naar de offerte waarnaar Tim verwijst lijkt het me overduidelijk een bestelling van het asielcentrum te zijn en heeft Maggie De Block hier absoluut niets mee te maken. De plaatser van dit Artikel heeft duidelijk andere motieven voor ogen!! Indien zoals Tim verder schrijft dat de bestellingen van mondmaskers de bevoegdheid van het FOD is dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor het tekort aan maskers dus wat heeft dit te maken met Fedasil die wel vooruitdenkend waren???

  1. Tja, waar halen die zotskappen van ‘tScheldt toch die naam Maggie De Block vandaan? Wel beste Tornaduc, van de website van Fedasil zelf. Daar lees je in grote letters: “Sinds 9 december 2018 staat Fedasil onder het toezicht van Mevrouw Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, en van Asiel en Migratie.” Dus kom aub niet af dat er geen link is tussen Fedasil en De Block.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *