Lunch Garden baas wordt op cynische wijze laan uitgestuurd wegens corona – 't Scheldt

Lunch Garden baas wordt op cynische wijze laan uitgestuurd wegens corona

Alsof Annick Van Overstraeten corona zelf heeft gefabriceerd in een lab in Wuhan, zo hard werd ze vandaag gestraft door de eigenaars van Lunch Garden waarvoor ze 10 jaar lang de kastanjes uit het vuur haalde…

Alsof Annick Van Overstraeten corona zelf heeft gefabriceerd in een lab in Wuhan, zo hard werd ze vandaag gestraft door de eigenaars van Lunch Garden waarvoor ze 10 jaar lang de kastanjes uit het vuur haalde.

**

Annick Van Overstraeten heeft een aantal dingen zwaar tegen. Ze is 54 jaar en ze is vrouw. Alleen op papier is dat een voordeel. In de rauwe achterkamers van de investeringsfondsen en aandeelhoudersvergaderingen is een rijpe vrouw nog altijd een nadeel.

Van Overstraeten kwam 10 jaar geleden aan het hoofd te staan van de keten Lunch Garden en sloeg erin om de omzet van ca 100 miljoen euro in 2010 naar 145 miljoen euro te doen stijgen in 2020 in samenspraak met personeel en vakbonden.

Ze deed dat op een opmerkelijke manier: door voortdurend het basis-concept van Lunch Garden bij te schaven. Door niet hip te worden. Door niet sexy te worden. Maar door gewoon Lunch Garden als een oplossing te positioneren voor iedereen die even geen zin of tijd heeft om te koken, maar ook niet echt ‘op restaurant’ wil gaan. Van Overstraeten creëerde groei door in ziekenhuizen en museau kleine lokale Bistro Gardens open te doen.

Lunch Garden telt vandaag 77 vestigingen. Daarvan zijn er 34 onder de vorm van franchise. Er werken in totaal, hou u vast, zo’n 1150 mensen.

De eigenaarsfamilie die haar buitengooide is de beroemde, beruchte familie Brenninkmeijer, de eigenaars van C&A.

De Brenninkmeijers zitten in Lunch Garden via hun investeringsvehikel Bregal Freshstream. Zij proberen al een tijdje Lunch Garden te verkopen. Toen corona uitbrak ontstonden er verschillen in mening tussen de aandeelhouders en Annick Van Overstraeten. Van Overstraeten gelooft in overleg en samenwerking met alle spelers op het veld, vakbonden incluis, het soort van zachte waarden waar investerinsverhikels het heen-en-weer van krijgen als de cijfers onder druk komen te staan door zoiets als corona. Met als gevolg dat Van Overstraeten de tent mag verlaten. We hopen voor Van Overstraeten dat ze haar een ongemakkelijk grote exitbonus moeten betalen.

***

‘tScheldt neemt het op voor eenzame vrouwen aan de top die meer dan 50 jaar oud zijn! Steun onze journalisten. Kies een abonnement:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *