Liefde die op de maag blijft liggen: ‘First Dates’ gefileerd – 't Scheldt

Liefde die op de maag blijft liggen: ‘First Dates’ gefileerd

Men brengt 2 mensen samen en zij zullen zich vermenigvuldigen! Dit bijbels concept vormt de basis voor het televisieprogramma ‘First Dates’…

Men brengt 2 mensen samen en zij zullen zich vermenigvuldigen! Dit bijbels concept vormt de basis voor het televisieprogramma ‘First Dates’.

**

Wat kregen we op ons bord? Een streng ogende dame op leeftijd monsterde een man op leeftijd met pretoogjes. De conversatie verdroogde alras tot een monoloog van de dame op leeftijd over haar doodgeboren kind. Dat was niet de dag ervoor gebeurd of zo, maar toen ze jong was. Dat kwam op de kijker over alsof ze het over een vorige incarnatie had. De man op leeftijd had nog steeds pretoogjes waardoor zijn weergaloos tolerantiegehalte bloot kwam te liggen. Uiteindelijk voelde de dame of leeftijd de klik niet met die aardige man. Wellicht vertoonde hij ondanks zijn pretoogjes een net iets te gering enthousiasme voor haar doodgeboren kind en je moet er in een tweede relatie altijd de kinderen bijnemen, toch?

Een vlezige kleuterjuf met een kind van 2 jaar waagde zich ook op de dansvloer der liefde. De vader van haar kind had tegelijk een andere juf bezwangerd en dat liep dus niet goed af. ‘Is’t waar?’, gaapte een wat klungelige gast met de uitstraling van een B-acteur. Hij wou graag pompier worden, maar het enige dat hij bluste was onze aanvankelijke neiging tot aanmoediging. Er werd wat afgezopen waardoor het gesprek wat peper en zout begon te verkrijgen. ‘Ik geloof nog in de liefde’, bekende de juf. ‘Is’t waar?’, lalde de pompier die met de helm geboren leek. Uiteindelijk zouden ze nog wel eens afspreken.

Een vrouwenzoeker met een paardenstaart was al talloze malen afgewezen. De kijker vroeg zich af of dat nu aan zijn sociale ondeskundigheid lag of aan zijn lichte corpulentie. Hij vond zijn date best mooi. Wij best niet. Een neurotisch mens van 1.83 m hoog raakte nauwelijks uitgerateld tegen een vriendelijke kerel die groter was dan haar. Natuurlijk vonden die elkaar leuk, daar in die hogere regionen van het volle leven. ‘Praat ik niet te veel?’, informeerde de reuzin in een vlaag van opwellende zelfkennis. Er ontstond echter geen gaatje in haar gebabbel die een vage mogelijkheid tot antwoord had kunnen bieden. Heel de tijd prominent aanwezig was een kale garçon met een rafelige baard die de koppels ontving, hen zijn commentaren opdrong en hen aan tafel kwam drenken en voederen. Een bizarre man wiens aanwezigheid wat bij de baard getrokken leek. Ook de barman en de serveerster bemoeiden zich met de erotisch verschraalde deelnemers. Van ons kunt u geen bemoeizieke commentaar verwachten, behalve dan dat we ons flink geamuseerd hebben, want argeloze mensen uitlachen, dat is nu echt onze sterkte, zie. Wie zijn prille liefdesvrucht ‘extra vierge’ wil openbaren, die moet op de Openbare Omroep zijn.

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement:

 

1 reactie op “Liefde die op de maag blijft liggen: ‘First Dates’ gefileerd

  1. Lachwekkend is ook de politiek correcte kramp die ertoe leidt dat er ook verplicht naar liefde hunkerende holebi types gaan tafelen. Daar kijkt men dan nog met een extra guilty pleasure naar. Transsexuelen heeft first dates nog niet geboekt maar dat komt nog wel. Sam Bettens/Petra de Sutter mss ? Zijn ook nog eens BV’s !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *