Lidmaatschap - 't Scheldt

Lidmaatschap

Lid worden van 't Scheldt

Velen weten het niet maar satire heeft niet zozeer te maken met de Griekse sater, de ondeugende bosgeest die doordronken van wijn nimfen en efeben verleidt (alhoewel we in sé geen probleem hebben om nu en dan met een sater geassocieerd te worden).

Nee, satire komt van ‘lanx satura’, en dat is…een schaal met gemengde vruchten. Al eeuwen wordt satire geassocieerd met het consumeren van voedsel voor de geest en met het mengen van diverse stijlen. Een satiricus is niet zozeer een sater, maar een arts, een dokter die de maatschappij tracht te ‘genezen’….en dat is wat het nieuwe ’t Scheldt wil doen in Vlaanderen… de vinger aan de pols houden, want Vlaanderen…geef toe…lijkt soms uitgeteld, ziek in bed te liggen….
 
Meest gekozen
23 cent
per dag *
*Jaarlijkse betaling van 84 euro

Met uw jaarlijkse abonnement van 23 cent per dag (= 84 euro)
heeft u de volgende 7 voordelen:

1. Met Uw 'tScheldt-abonnement sturen we Vlaanderen naar de dokter!

Waarom? Om Vlaanderen gezond en plezierig te houden!

2. Met Uw geld priemen we in de dijen van zure, verdwaasde politici en losgeslagen machthebbers.
Muhuhahauhauha.
3. Met Uw geld steunen we nieuwe jonge cartoonisten!

D.m.v. onze site en cartoons houden we machthebbers en beslissingsnemers een spiegel voor, totdat ze met zichzelf kunnen lachen.

4. Dankzij Uw abonnement krijgt U elke week een nieuwsbrief.
We hadden ook kunnen beloven dat we met Uw geld zouden participeren in de Muur van Trump, maar dat zou er wat over zijn. Als Gezond Verstand een Muur zou zijn, dan zouden we wel hier en daar een strategisch muurtje in Vlaanderen plaatsen.
5. Met Uw abonnement krijgt U 10 % korting in de 'tScheldt webshop.

Jef Bezos van Amazon wilde aanvankelijk de ‘tScheldt webshop verzorgen maar hij bleek tijdens onze gesprekken een geheelonthouder te zijn. Dat lag voor ons wat moeilijk. We nemen liever Uw geld aan als U ons garandeert dat U zo nu en dan kan genieten van een goed glas, leuk gezelschap en een niet politiek correcte mop.

6. Met Uw abonnement krijgt U toegang tot enkele verrassend coole seminaries.
Dat is niet omdat wij U iets willen leren, dat is omdat ‘tScheldt een vloeibaar gegeven is dat lang links op een website lijkt, langs rechts op een seminarie, en vanuit het midden op een Vlaamse satirische encyclopedie. Trouwens, we moeten allemaal levenslang leren (maar niet binnen een dragonder zoals het M-Decreet) dus dan kan je maar beter ineens naar een ‘tScheldt Seminarie gaan dankzij Uw abonnement.
7. En tenslotte, als er nog wat overblijft van Uw abonnementsgeld, beleggen we dat in Vlaamse hefboomfondsen.

Dat is het tegenovergestelde van de Vlaamse Maaiveldfondsen. Wij gaan Vlamingen die iets goed doen geen kopje kleiner maken als ze hun hoofd boven het maaiveld uitsteken zoals zo vaak te zien is in de klassieke media, integendeel we gaan die mensen een ‘thumbs up’ geven.

Voor slechts circa 23 cent per dag*
*84 euro per jaar

Vlaamse steunabonnementen op 'tScheldt

Je kunt ook – in plaats van het reguliere abonnement – een steunabonnement kopen. Hiermee betaal je wat meer, maar steun je ons enorm. Daardoor blijft het mogelijk om interessante, diepgravende artikels te schrijven, satirische cartoons te maken, spraakmakende en humoristische video’s van televisie-niveau te produceren en alle campagnes te voeren om tScheldt bij iedereen bekend te maken. Vind je dat ook zo belangrijk als wij?

358 euro

358 = het jaar waarin voor het eerst de naam Vlaanderen opduikt op het moment dat de Franken de Pagus Flandrensis (Vlaanderengouw) zelf mogen beheren van de Romeinen

843 euro

843 = het Verdrag van Verdun. West-Europa (het Frankische Rijk) wordt in vijf stukken verdeeld. In het Middenrijk zullen later Nederland, België, Luxemburg, Elzas-Lotharingen, Zwitserland en Italië ontstaan. Bij de verdeling kwam het Westelijke deel van het huidige Vlaanderen (later Kroon-Vlaanderen) in West-Francië te liggen, terwijl de rest van het huidige Vlaanderen in Midden-Francië lag.

1302 euro
(het 18e mei abonnement)

18 mei 1302 = de Brugse metten (Franse bezetters worden in Brugge een kopje kleiner gemaakt)

1302 euro
(het 11e juli abonnement)

11 juli 1302 = Guldensporenslag (Vlaamse boeren doen 2000 Franse ridders in het zand bijten. 500 teruggevonden gulden sporen worden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk opgehangen)

Wachtwoord vergeten?
Wachtwoord kwijt? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link om een nieuw wachtwoord aan te maken via de e-mail.
We delen geen persoonlijke gegevens met derden.