ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Lap….nog meer geld in Vlaanderen naar integratiebeleid, na ruzie tussen machtige minderheden – 't Scheldt

Lap….nog meer geld in Vlaanderen naar integratiebeleid, na ruzie tussen machtige minderheden

De integratie-saga van al wie zich bezig houdt met integratie in Vlaanderen werd beklonken met veel geld, macht, geld en nog eens geld, getekend Bart Somers

Terwijl U zich afvraagt hoe de eindjes aan elkaar te knopen, en wegdeemsterst in uw thuisvergeetput in elkaar gemetseld door de overheid, wordt er achter de schermen door de overheid met grote sommen geld en kruiwagens macht gemorst.

Omdat Vlaanderen meer bezig is met integratie, migratie, transmigratie, dan let’s say wetenschappelijke ontwikkeling, worden er machtsspelletjes gespeeld onder de integratie-organisaties die veel weg hebben van dickpick-competities.

De ûber-ringmeester in de Vlaamse migratie- en integratiesaga is uiteraard Uw aller Bart Somers, minister van Ontbinding en Volksverlakkerij.

Er was tot voor kort één Minderhedenforum, zo’n gesubsidieerd ding waar 80 % van de subsidies gebruikt wordt om ‘personeel’ te betalen. Omdat er minderheden waren die vonden dat ze niet genoeg macht en geld uit de ruif van het Minderhedenforum kregen stapten ze naar Bart Somers met een plan voor een concurrerende organistie, genaamd Join.Vlaanderen.

Dat “Vlaanderen” in de naam “Join.Vlaanderen” is uiteraard om te lachen. Het gaat gewoon om macht en geld.

Terwijl Join.Vlaanderen, gedragen door politicus (wat dacht U) Wouter Van Bellingen, nog geen jota bewezen heeft, en alleen een conceptje van een doorslagje van een ideetje publiceerde in september 2020, besloot Bart Somers dat al het integratiegeld naar Join.Vlaanderen moest gaan.

Heibel in migratieland! Het Minderhedenforum, gesteund door al wat groen en gesubsidieerd is, trok naar de Raad van State om als schoolkinderen te gaan huilen en klagen dat hun subsidies werden afgepakt.

Om de ellende van een lange procedure bij de Raad van State te vermijden deed Bart Somers iets wat hem heel gelukkig maakte. Hij besliste dat vanaf volgend jaar de twee organisaties naast elkaar mogen bestaan. Hij wil dat ze elkaar besnuffelen. En dat ze dan na enkele jaren in elkaar opgaan tot één grote monolitische integratie-organisatie, bij voorkeur onder de naam van zijn goede vriend Van Bellingen: Join.Vlaanderen.

De gewone Vlaming die natuurlijk helemaal nergens ‘gejoined‘ wordt mag voor het hele plan extra betalen. Eerst mag Join.Vlaanderen opgestart worden. Daarbovenop geeft Bart Somers de twee organisaties een extraatje van 850.000 euro om elkaar beter te leren kennen. Dat wil zeggen samen op reis gaan, samen op hotel gaan, samen goed gaan eten, samen elkaars handje vasthouden, samen het meubilair gaan kiezen voor de nieuwe kantoren…. op integratie van geïntegreerden staat geen prijs.

Wie zich afvroeg onder welk oog zich dit allemaal afspeelde de laatste weken? Heu… de vraag stellen is ze beantwoorden, maar het antwoord begint met N en eindigt op A.

Wie tenslotte naar de website gaat van Join.Vlaanderen kan niet anders dan een kreet van verbijstering slaken. Op de website staan welgeteld 3 (drie) artikels.

We lezen in één van de 3 (drie) artikels: “JOIN.VLAANDEREN vzw is geselecteerd op basis van haar inclusief-diverse toekomstvisie en haar innovatieve plan van aanpak.”

Wie zo’n website durft te maken en online te plaatsen moet dringend het woord ‘innovatief’ opzoeken. Nu schreeuwt de website 1 (één) woord: SUBSIDIEFUIK.

***

Oeps je hebt nog geen niet-gesubsidieerd abonnement. Kies een abonnement:

10 reacties op “Lap….nog meer geld in Vlaanderen naar integratiebeleid, na ruzie tussen machtige minderheden

 1. Voor mijn part mogen ze een dikke kassei tegen de dikke kop van die bolle landverrader gooien zodat we er eindelijk vanaf zijn.

 2. Een van de figuren achter Join.Vlaanderen is de heer Wouter Van Bellingen. In 2014 werd Van Bellingen directeur van het (thans met Join.Vlaanderen ‘concurrerende’) Minderhedenforum. In 2016 nam hij daar ontslag, en werd hij directeur van de vzw Integratiepact.
  Als directeur van het Minderhedenforum kreeg de heer Van Bellingen bekendheid door de zogenaamde zwartepietenkwestie. Volgens hem was Zwarte Piet een racistische traditie. Waarmee hij zich bekende tot lid van de club van wereldverbeteraars die hun eigen obsessies projecteren op onschuldige maatschappelijke feiten. Maar waarmee hij vooral generaties Vlamingen klasseerde als racisten.
  Toen er door een aantal organisaties een zogenaamd ‘Pietenpact’ werd ondertekend, waarbij werd overeengekomen om de traditionele Zwarte Pieten te vervangen door alternatieve, weigerde hij dat te ondertekenen omdat het niet ver genoeg ging. In een interview met De Morgen verduidelijkte hij dat er bijvoorbeeld ook iets gedaan moest worden aan ‘de machtsverhouding tussen de blanke Sinterklaas en zijn gekleurde knechten’. Waarbij zowel het associëren van het sinterklaasverhaal met het begrip ‘machtsverhouding’, als het idee dat gekleurde mensen niet in dienst kunnen zijn van blanke – zelfs al zijn ze gekleurd door roet in plaats van door geboorte – toch wel de wenkbrauwen kan doen fronsen.
  Is het niet verwonderlijk dat een organisatie die steunt op iemand die zich met dergelijke inzichten door het Vlaamse integratiewereldje beweegt, zou belast worden met het opkrikken van de ramp die ‘Vlaams integratiebeleid’ heet? Wat een boeiende gang van zaken…

 3. Ja, Van Bellingen… hij was de alibineger van de sossen, die als dank omdat hij mocht meespelen overal zijn afkeer stond te krijsen over de zwarte pieten, een gelul dat gretig bijgetreden werd door een andere hoop poco-idioten.

  1. Ooit heb ik hem een briefje gestuurd dat hij beter ZELF zwarte piet zou spelen , dat hij dan eens kon zien hoe gelukkig hij alle witte EN gekleurde kindjes happy kon maken zowel wit als geel als rood als mokka als zwart ! kinderen zijn kinderen maar dat weet De Heer Van Bellingen die ondertussen heel wat omhooggevallen is . niet meer .. de sossen hadden hem gebombardeerd jaren geleden in een stadhuis om de burgerlijke trouw te doen : Schepen van Burgerlijke stand aub ! Voor mij niet gelaten , maar niet om ambras en racisme te promoveren want dat is uiteindelijk de achtergrond van heel de grap ! Blijkbaar stop het niet met het gescharrel onder tafel voor postjes en zakkenvullerij … gaan we ooit Franrkijk tegemoet ?? alle weken drel en co ? het begint er stilaan naar te ruiken . de hele club van Ikke en de rest mag Stikke ..

 4. Tja ,de kassa’s zijn open voor vriendjes ,politiek kiesvee ,familie en bekenden om nu mee te graaien uit de gestolen ruif !Het plebs zwijgt en kruipt in hun hol , waar ze mekaar opvreten in een wedstrijd politieke “correctheid” waar de verrekijkers en GSM’s in de aanslag liggen om andersdenkenden en kritische ongehoorzame te gaan verklikken en zo het eigen ego te strelen en in de hoop ook wat zilverlingen te mogen ontvangen.

 5. Ongelooflijk wat die subsidieslurper van Bellingen in de praktijk presteert: de vergelijking ‘Hij Sinterklaas, ikzelf Zwarte Piet’ gaat 100% op tussen hem en mij persoonlijk. Hij doet zijn goesting en hangt de grote lieverd uit, ik mag het werk doen en de pakjes betalen. Ik zal boskabouter Bart eens aanspreken met de vraag of ie niet ergens nog een 850.000 euriekes heeft liggen: kan ik wel een paar pakjes mee betalen.

 6. Autochtonofobe discriminatie verkleed als “positieve actie” zit in het DNA van het PoCo-Syteem vervat, het is als het ware er in geïnstitutionaliseerd ! Het overduidelijkste bewijs is wel dat de PoCo-ontaarde Overheid WEL een “Minderhedenform” op subsidies trakteert op subsidies uit ONS belastinggeld maar autochtonofoob en heterofoob discriminatoir geen “Meerderhedenforum” ! Nochtans is het bij heterofiele autochtonen, die numeriek in de meerderheid zijn en dus ongetwijfeld bij het hoogste debiet aan allerlei belastingen worden afgetroggeld en afgeperst om deze als “positieve actie” (sic) gecamoufleerde autochtonofobe en heterofobe discriminatie te financieren. “Alle Belgen gelijk voor de Wet” ? Zolang ze maar niet tot de heterofiele autochtone meerderheid behoren dan verdwijnt dat adagium in de PoCo-doofpot. Onthouden in het stemhokje in 2024 en met de Rechtse voet terugstampen naar de schenen van het PoCo-gedegenereerd Systeem tot het kraakt in zijn tricolore voegen !

  1. Wat zou Moeder Natuur toch tegen ons, holebi’s en walebi’s hebben vermits dat procreatie enkel met van die vunzige heterofiele betrekkingen mogelijk wordt, maar nooit middels deugddoende holebi betrekkingen ? Wat een flagrante “discriminatie op basis van sexuele joligheid” vanwege “Moeder Natuur”, “God”, “Jaweh” en “Allah”. Het lijkt me dan ook voor rede vatbaar dat UNIA deze vier onverlaten terzake zou laten dagvaarden, dat zou tenminste politiek-correct zijn en de cloaca dan later laten adapteren voor toegang tot levenswekkende bevruchting. Met veel plezier zou deze aanpassing in onze Roze An(n)alen met bruine inkt genoteerd kunnen worden.

 7. “Zwartwerkers” en “Bruinwerkers” zijn beiden zeer naarstige minderheden maar “zwartwerkers” worden wel af en toe eens gevat bij hun activiteiten en daarom dan gesanctioneerd maar “Bruinwerkers” nooit . Wanneer houdt die “discriminatie op basis van zwartwerk” eindelijk eens op ? ‘Alle Belgen gelijk voor de Wet” ? Niet als ze in hun hoedanigheid van “zwartwerker” willen fungeren, dan hebben ze er van !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *