ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Lachaert steunde MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen in zaak Chovanec – 't Scheldt

Lachaert steunde MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen in zaak Chovanec

Mensen die flink wat tijd doorbrengen in ‘de’ wandelgangen laten ons weten dat die kwestie van de Slowaakse man heel complex en heel simpel tegelijk is…

Mensen die flink wat tijd doorbrengen in ‘de’ wandelgangen laten ons weten dat die kwestie van de Slowaakse man heel complex en heel simpel tegelijk is.

**

Wat er bij Jozef Chovanec ook fysiek of psychisch haperde, hij verdiende een humane opvang, daarover is iedereen het eens. Dat de betrokken politieagenten in de fout zijn gegaan, staat buiten kijf. Los van deze complexe context gaat het echter simpelweg ook over plat carrièrisme en gefnuikte ambities.

Een hooggeplaatste PS’er in de juridische middens maakte promotie ten nadele van een concurrent met MR-signatuur. Uit wraak en frustratie loste deze laatste de beelden die hij duidelijk niet was vergeten. Wou indertijd de PS’er zijn positie niet gesaboteerd zien door dit ongelukkige voorval en vandaar het wegmoffelen, censureren en negeren? Dit weten we niet, ook niet wie er juist het verslag aanpaste aan een alternatieve realiteit. Wat we wel weten is dat, toen de liberale MR haar socialistische én grotere concurrent in Wallonië kon raken met beelden van het gebeuren – die tot dan toe door niemand actief waren gezocht – de torpedo meedogenloos vertrok.

De onbekwame en quasi criminele bejegening van de Slowaakse man was koren op de molen van de anti-PS-krachten. Dat de Open VLD een openstaande rekening met de N-VA kon vereffenen was een bonus. Voorzitter Lachaert werd op de hoogte gebracht en aarzelde geen moment om het MR-manoeuvre te steunen. Dat Jan Jambon met deze achtergrond in gedachte politiek niets te verwijten valt is evident, behalve voor de sliert tegenstanders die hij achter zich aan sleept. Dat hij zich dus moet verweren tegen wie hem niet genegen is, hoort bij het politieke spel, maar ook niet meer dan dat. Oog om oog, tand om tand, allemaal achter de coulissen. Al de rest is theater met een dubbele tragiek voor de Slowaakse familie.

Om te eindigen… we stellen voor dat de échte onderzoeksjournalisten van de gesubsidieerde kranten nu even de link leggen tussen de man van MR-signatuur uit de entourage van Lachaert, de gruwelijke beelden en de weduwe van Chovanec… wij kunnen als niet gesubsidieerd medium tenslotte niet alle werk doen, toch?

***

U last dit het eerst op ‘tScheldt. Onze medewerkers zijn vrijwillig medewerkende denkers en doeners. We moeten vanuit ‘tScheldt wel de ijskast op de redactie gevuld kunnen houden met spiritualiën, opwarmbare snacks van de Colruyt en goedkope energiedrankjes, anders kunnen deze medewerkers niet blijven functioneren. Vandaar onze vraag aan de lezers om abonnee te worden van ‘tScheldt, de laatst overgebleven Vlaamse Freedom Press. Kies een abonnement:

2 reacties op “Lachaert steunde MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen in zaak Chovanec

  1. Het degoutante is dat zekere bronnen alles perfect wisten en ze dat filmpje bewaard hebben om het met een perfecte timing in de media te gooien: toen electoraal belang en de zo begeerde postjes het hoogste goed begonnen te worden.

  2. “Dat de betrokken politieagenten in de fout zijn gegaan staat buiten kijf” , hoezo ? Het Parket-Generaal van Mons verklaarde “MOMENTEEL zijn er nog geen aanwijzingen dat……”. Het onderzoek loopt nog ! Wat betreft die onder het politiek-correct vergrootglas geschoven “hitlergroet” van die agente, op twitter verscheen een bericht van de Politievakbond waarin werd geopperd dat die agente met die armbeweging aan haar Chef , demonstreerde hoe die balorige buitenlander naar haar toe gericht deed omdat deze het kordate optreden van de Politie in het vliegtuig vermeend “fascistisch”(sic) zou gewaand hebben. Of deze bewering met de waarheid strookt of niet, dat weten we echter niet, maar wat er WEL toe doet is dat die PoCo-desinformatie “duiding”(sic) van gazettenpraat schrijvelaars en van hoernalisten der audio-visuele media politiek-correct censurerend “vergat”(sic) hun bewering te vermelden ! De telkenmale weer volkomen eenzijdige benadering ter rapportering , louter langs de Linkse kant is echter symptomatisch voor het MSM mestvaalt ! Waarom hun vaak desinformatieve propaganda nog langer subsidiëren met ONS belastinggeld ? Foert, laat hen verrekken en dat ze hun hun vaak allochtonofiele, xenofiele en Oikofobie-propaganda dan maar in het Arabisch of Berbers laten drukken en proberen te verpatsen, dus niet langer in de taal der autochtonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *