ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent La-La-Lachaert en Beteuterde Tommelein – 't Scheldt

La-La-Lachaert en Beteuterde Tommelein

Egbert La-La-Lachaert gaat als nieuwe voorzitter hopelijk voor eens en altijd de OpenVLD sluiten…

Egbert La-La-Lachaert gaat als nieuwe voorzitter hopelijk voor eens en altijd de OpenVLD sluiten.

**

Een nieuwe naam, een nieuwe ploeg, een nieuw elan. Lachende Lachaert gaat het ware liberalisme in volle traditionele ere herstellen. Donkerblauw dat in de diaspora dook, duimt met ingehouden adem.

Het digitale systeem van het Gentse callcenterbedrijf dat de televoting uitvoerde bevatte een bug. Die maakte het mogelijk om verschillende browsers te openen waardoor men meerdere keren een stem kon uitbrengen. Een andere bug bleek ‘bugger’ Yannick De Clercq die voorzitter van de raad van bestuur is binnen dit bedrijf. Kwatongen binnen de geteisterde partij beweren nu dat dit ‘foutje’ bewust was ingebouwd. Via de digitale zijdeur kon men makkelijk extra stemmen creëren voor de juiste kandidaat. Stel dat 60 procent van de leden een stem zou uitbrengen, dan kon men zo nog gerust een dikke 10 of 20 procent toevoegen zonder dat het opviel.

Indien Lachaert het dreigde te halen bestond dus de mogelijkheid om ter compensatie een tsunami aan Tommelein-stemmen in te voeren. Dit snode plan werd bedacht door de clan Rutten-Tommelein-Dewael-De Clerq. Spijtig voor hen wou een gewaarschuwde La-La-Lachaert het systeem aan een extra controle onderwerpen. Toen de stemming desalniettemin plaatsvond heerste er al zoveel wantrouwen dat ‘het foutje’ al na een uurtje stemmen aan het licht kwam. Kandidate Els Ampe ontbond al haar duivels op de sociale media, wat resulteerde in een nieuwe stemming. De kwatongen vermoeden dat dit vuige plan een laatste wanhopige poging was om de links-liberale machtskliek aan het roer van de vernederde partij te houden. Tevergeefs: de afgedroogde Bart Tommelein wint met pluimen in de poep de Trofee van Meest Teleurgestelde Politicus van het Jaar. Zijn troostprijs? Een gratis strandpas voor het hele gezin.

Al meer dan een jaar bericht ‘tScheldt nu al over de verscheurdheid, de haat en de ruzies binnen de blauwe top. Het wordt een helse klus om het in theorie bevrijdende liberalisme te bevrijden van een uitgeleefd partijkarkas en de gekneusde ego-lego in elkaar geknutseld te krijgen.

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement:

 

1 reactie op “La-La-Lachaert en Beteuterde Tommelein

  1. Misschien een teken van mijn slecht karakter dat ik deze vaudeville pervers amusant vindt , de blauwe geschelpten van
    schandaal naar meer schandaal ,hun loge apparaat in de reet gepakt ,lekker toch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *