ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent KWAAD SPRUYTEN ETEN MET SIGRID S – 't Scheldt

KWAAD SPRUYTEN ETEN MET SIGRID S

De marketeer die de naamsverandering van BRTN naar VRT heeft bedacht, zal er geen seconde van zijn duurbetaalde tijd hebben bij stilgestaan. Maar VRT staat niet voor Vlaamse Radio en Televisie. Wel voor Verziekt Rot en Tragisch. Dat zegt oud-personeelslid Sigrid Spruyt (54) in haar ‘Dagboek van een anker’, een bittere, bij momenten natrappende terugblik op haar jaren als schermgezicht bij de openbare omroep.

De marketeer die de naamsverandering van BRTN naar VRT heeft bedacht, zal er geen seconde van zijn duurbetaalde tijd hebben bij stilgestaan. Maar VRT staat niet voor Vlaamse Radio en Televisie. Wel voor Verziekt Rot en Tragisch. Dat zegt oud-personeelslid Sigrid Spruyt (54) in haar ‘Dagboek van een anker’, een bittere, bij momenten natrappende terugblik op haar jaren als schermgezicht bij de openbare omroep. Het is bepaald kwaad spruyten eten met deze furieuze krullenbol! Wie nog in de illusie mocht geloven dat het op de nieuwsredactie van de openbare omroep elke dag feest is, weet na lezing van slechts een paar bladzijden: niets is minder waar. Martine Tanghe – de Bunzing – wordt een hysterica genoemd, een narcistische diva die er alles voor over heeft om op de stoel te blijven zitten die haar en niemand anders toe komt. Dat vrouwen op de werkvloer warmer met elkaar omgaan dan mannen elkaar in de pikorde naar het leven staan, is een feministisch ballonnetje dat tegen de hitte van het glazen plafond sissend leegloopt: Spruyt en Tanghe konden/kunnen elkaars bloed drinken.

Dat zowel Machiavelli – Sieg Bracke! – als Vaticaancorrespondent Jan Becaus bij wijze van fin-de-carrière allebei voor de N-VA hebben gekozen, zit Sigrid ook hoog: de logebroeder en de caloot in één kerkbank. Je moet al dertig jaar terug in de tijd gaan om nog een VRT-journalist te vinden die voor een linkse partij koos, treurt Sigrid, aldus suggererend dat het VRT-nieuws het meest objectieve na Fake News Fox News is. Aan MeToo-suggesties overigens ook geen gebrek in ‘Dagboek van een anker’. Maar wie is Bronstige Bonobo? Tijdens een eerste lezing dachten we spontaan aan de seksverslaafde Raymond Van het Groenewoud, de Grote Liefde van Spruyt met wie ze nog altijd een soortement Lat-relatie zou hebben. Maar de Brugse Lou Reed is het niet! Op de sportredactie aan de Reyerslaan moet ene Bronstige Bonobo rondlopen of hebben rondgelopen die bij herhaling zijn geile diensten gratis Sigrid aanbood. Carl Huybrechts? Frank Raes? Mark Uytterhoeven? Of moeten we nog verder terug in de tijd: Marc Stassijns, Louis De Pelsmaeker of Paul Jacquemyns?

Het BET-kantoor in uw buurt is dag en nacht open.

Tibeert

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Wij zijn net zoals U benieuwd naar wie de Bronstige Bobo van de VRT is. Steun ‘tScheldt zodat we undercover kunnen gaan in de eindeloze gangen van de VRT!</a>

1 reactie op “ KWAAD SPRUYTEN ETEN MET SIGRID S

  1. Een gok a) Luc van den Brande ? B) Christian Leysen ? C)Jan Roegiers ? D)Rudy de Kerpel ? e) Freya Piryns ?
    kwestie gender neutraalheid natuurlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *