ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Koop geen groene kat in een zak – 't Scheldt

Koop geen groene kat in een zak

Om de twee maanden lange federale impasse te doorbreken, hebben alle partijen een uitnodiging ontvangen om op zondag 28 juli 2019 rond de tafel te gaan zitten. Met alle partijen wordt bedoeld: niet met de PvdA/PTB, niet met het Vlaams Belang. Of: niet met de winnaars van de verkiezingen van 26 mei 2019…

Om de twee maanden lange federale impasse te doorbreken, hebben alle partijen een uitnodiging ontvangen om op zondag 28 juli 2019 rond de tafel te gaan zitten.

Met alle partijen wordt bedoeld: niet met de PvdA/PTB, niet met het Vlaams Belang. Of: niet met de winnaars van de verkiezingen van 26 mei 2019. Met het samenbrengen van de verliezers proberen verkenners Reynders (MR) en Vande Lanotte (SP.A) de PS en de N-VA dichter bij elkaar te brengen. Want hoe de janboel ook mag worden gekeerd: Vlaanderens grootste partij N-VA en de grootste Waalse partij – de PS van Di Rupo – kunnen elkaar niet blijven ontwijken.

Verwerpelijk poppetjesspel

De voorbije dagen en weken werd een vilein en verwerpelijk poppetjesspel gespeeld. De PS liet bij herhaling uitschijnen dat het niet met de N-VA aan tafel wilde. Ondanks herhaalde, discrete en formele uitnodigingen door de toppers van Vlaanderens grootste partij. Voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever incluis. Een paar dagen terug werd een informele tête à tête De Wever-Di Rupo ‘last minute’ afgeblazen. Niet omdat de PS-coryfeeën Di Rupo/Magnette niet zouden begrijpen dat zo’n oriënterend helikoptergesprek onvermijdelijk is. Wel omdat de PS erg verdeeld is. Ja, ze bestaan! Waalse socialisten die verdomd goed begrijpen dat verregaande stappen in de richting van een confederaal België, de enige manier zijn om van de tanende merknaam België tenminste een paar schamele spaanders heel te laten. Stappen die kunnen helpen vermijden dat de transfers van noord naar zuid met één welgemikte, niet-onderhandelde Vlaamse draai aan de mengkraan van de sociale zekerheid worden drooggelegd. Maar er bestaan ook

Waalse kameraden op de linkerflank van de PS en vooral van de vakbond FGTB die elk gesprek met de N-VA als landverraad, collaboratie en een aantasting van de socialistische almacht in het zuiden beschouwen. Bovenop die tweespalt in zijn eigen rooie familie, vreest Di Rupo bovendien dat ook Ecolo alle groene duivels los zal laten wanneer links Wallonië in gesprek gaat met centrumrechts Vlaanderen. Zo verdraagzaam zijn ze in de linkse kerk wel!

Manifeste Vlamingenhaat

Eén van die groene duivels heet Zakia Khattabi. Deze in Sint-Joost-ten-Node geboren politica met een migratie-achtergrond – zeggen we dat politiek-correct? – is covoorzitter van Ecolo. Zij zat voor die partij aan de onderhandelingstafel die een draak van een Brusselse gewestregering heeft gebaard. Of Khattabi op zondag 28 juli 2019 ja zal zeggen tegen de uitnodiging om met alle belangrijke politieke spelers rond de tafel te gaan zitten is twijfelachtig. Want, merkt N-VA ondervoorzitter Lorin Parys fijntjes op, Khattabi liet eerder weten dat ze het niet aankon om in dezelfde ruimte te zijn als N-VA’ers. Vervang N-VA’ers door Joden, homoseksuelen, Marokkanen of Oeigoeren en we zijn voor een paar weken media-teringherrie vertrokken. Niet zo wanneer iemand van links èn van groen een rabiate afkeer voor alles wat Vlaams is etaleert. Zakia Khattabi is niet aan haar proefstuk toe. Op de RTBF liet ze zich ontvallen dat de N-VA een nationaalsocialistische partij is. Toen de jongerenafdeling van haar partij Ecolo staatssecretaris Francken een nazi-plunje aantrok, gaf ze geen kik. In het hoofdstedelijke Bruzz (10 januari 2019) liet mevrouw Khattabi op tekenen dat – en wij citeren – ‘het probleem met de N-VA is dat al wie geen witte man van rond de 50 is, vroeg of laat het slachtoffer wordt van hun beleid’.

IJzingwekkende stilte

Veelzeggend is de ijzingwekkende stilte aan de top van de Vlaamse groenen. Het kan de Antwerpse Almaci noch de Mechelse koekoek Calvo blijkbaar geen fluit schelen dat hun Franstalige geestesgenoten bij monde van Zakia Khattabi spugen op alles wat Vlaams is. Ecolo-bobo Zakia Khattabi woont ondertussen in het dure Elsene, ver weg van hellholes Schaarbeek, Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node. Tussen de eurocraten, expats, lobbyisten en rijke Parijzenaren op de vlucht voor de Franse fiscus. In 2013 veroorzaakte Khattabi ophef toen ze de uitwijzing van een Tunesische illegaal verhinderde. In 2014 werd ze Ridder in de Leopoldsorde. Of er een oorzakelijk verband tussen die feiten bestaat, kon bij het ter perse gaan niet meer worden achterhaald. Toch durft uw geliefde blad adviseren: koop geen groene kat in een zak. Zelfs al is die zak bio-afbreekbaar.

Frits van Robaais

***

Lees ‘tScheldt voor een klare kijk op wat Vlaanderen nodig heeft! Steun ‘tScheldt! Klik hier!

1 reactie op “Koop geen groene kat in een zak

  1. Waarom gaan PVDA en Vlaams Belang niet samen en vormen ze daarmee de grootste politieke samenwerking die als formateur kan eisen stellen? De zever om lijfbehoud zal rap gedaan zijn. Het gaat over beleid voeren en niet om piep met de muis. Het Feodaal systeem moet nu stoppen. Wie niet revolutionair durft denken is een Belg.
    BDW en zijn rancune is het verleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *